به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، خلیل طریقت پیما که به پهلوان عقاب شهرت دارد و روزگاری فیل ۲ تنی را بلند کرد و نامش در کتاب گنیس به ثبت رسید هم اینک در بیمارستانی در شیراز بستری است و از مردم میخواهد برایش دعا کنند.
پهلوان با همان روحیهای که نشات گرفته از منش پهلوانی است در روی تخت بیمارستان دراز کشیده و میگوید: با دعای خیر مردم نیز با این بیماری میجنگنم و در این شبهای عزاداری سالار شهیدان برای همه بیماران آرزوی شفای عاجل دارم.
خلیل طریقت پیما اعلام کرد که حدود ۲ ماه پیش در حال پیاده روی روزانه به ناگاه به زمین خورد و کتفش آسیب دید.
پهلوان ادامه داد: پس از این حادثه با نظر پزشکان تحت مداوا بودم، اما یک هفتهای است بر اثر عفونت در کتف در بیمارستان بستری شدم.
او با اشاره به اینکه هرچه دارم با عنایت خداوند بدست آورده ام، اظهار کرد: هم اینک هم توکلم به خدا است و از اینکه مردم لطف دارند و جویای احوالم میشوند سپاسگزارم که فراموش نشده ام.
پهلوان گفت: طی دوران پهلوانی صدمات زیادی دیده ام و هم اینک هم با این بیماری دست و پنجه نرم میکنم و شکستش میدهم.
یکم فروردین ماه ۱۳۰۳ در محله سنگ سیاه شیراز پسری به دنیا آمد که نامش را خلیل گذاشتند، هیچ کس باور نمیکرد که این کودک روزگاری بدل به پهلوانی افسانهای شود و نامش در کتاب رکوردهای گینس به ثبت برسد و به پدر سیرک ایران شهرت یابد.
خلیل پس از گذراندن دوران تحصیل در سن ۱۲ سالگی به ورزش روی آورد و از همان ابتدا استعداد فراوانی از خود نشان داد و تعجب پهلوانان آن زمان را برانگیخت و مورد تشویق قرار گرفت.
این پهلوان اسطورهای که ایمان فراوانی به کار خویش داشت پلههای ترقی را به سرعت طی کرد، طوریکه نمایش هایش در ایران طرفداران زیادی پیدا کرد و برای اجرای نمایش حرکات خارقالعاده خود به ۳۷ کشور جهان سفر کرد و در نهایت با بلند کردن فیل ۲ تُنی نامش را برای همیشه در کتاب رکوردهای گینس به ثبت رساند.
بلندکردن وزنه ۴۵۰ کیلویی با دندان، عبور کامیون و اتوبوس از روی سینه، گذاشتن سنگ ۲ تنی بر روی سینه و تحمل ضربات پتک، پیچاندن آهن به دور دست، خم کردن تیرآهن ۱۴ و ۱۲ با گردن و سر، مهار ۲ خودرو سنگین ارتش از حرکت، بلند کردن فیل ۲ تنی با فاصله ۵۰ سانتی از زمین اجرای نمایش در سیرک با حیوانات همچون شیر و خرس از جمله کارهای نمایشی این پهلوان شیرازی است.
خلیل طریقت پیما، در سال ۱۳۷۰ در تهران اقامت گزید و با همسرس شهلا اشکبوس که به بانوی سیرک ایران شهرت داشت و پسرش ابراهیم، سیرک را در ایران راه اندازی کردند و همسرش در سال ۱۳۸۷ در راه سفر به ایتالیا برای اجرای نمایش در یک سانحه رانندگی جانش را از دست داد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/چ