سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشف گودال مرگ مغول‌ها در روسیه

پژوهشگران گودالی را یافتند که در آن بقایای اجسادی به چشم می‌خورد که به احتمال قوی به دوران حمله مغول‌ها به اروپا بازمی گردد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پژوهشگران شهر «یاروسلاول» در شمال شرق مسکو، گودالی را یافتند که در آن بقایای اجسادی به چشم می‌خورد که به احتمال قوی به دوران حمله مغول‌ها به اروپا در سال ۱۲۳۸ میلادی بازمی گردد. در این حملات نوه چنگیزخان به نام «باتو خان» در تلاش برای کسب سلطه بود.

همراه با پدیدار شدن این بقایای باستانی، کارشناسان مرکز آثار باستانی روسیه، به آزمایش و تحلیل استخوان‌ها پرداختند. تحقیقات نشان داد، سه تن از قربانیانی که در یکی از مقبره‌های نه‌گانه و دسته جمعی افتاده اند، از یک خانواده از جمله مادربزرگ، مادر و نوه بوده اند.

شواهد «دی. ان. ای» نشان می‌دهد که مادر خانواده دست کم ۵۵ سال، دختر او ۳۰ تا ۴۰ سال سن داشته و سن نوه اش از ۲۰ سال تجاوز نمی‌کرده است.

آزمایش‌های دی ان‌ای نشان می‌دهد، این افراد از یک خانواده هستند، دانشمندان آنتروپولوژی نیز بر این ادعا صحه گذاشته و می‌گویند آن‌ها از یک خانواده اند، چون جمجمه و اسکلت‌های آنان دارای ویژگی‌های مشترک بود و نشانه‌هایی در ستون فقرات آن‌ها وجود داشت، آنان از یک ناهنجاری مادرزادی وراثتی در نخاع و ستون فقرات رنج می‌برده اند.

برخی اجساد نیز از خانواده‌های متمول و ثروتمند بودند، زیرا دندانهایشان کرم خورده و پوسیده بود که این نشان می‌دهد در رژیم غذایی شان از عسل و شکر به طور منظم و زیاد استفاده می‌کرده اند که این امر نشان می‌دهد خانواده یاد شده از شرایط مادّی خوبی برخوردار بوده اند.

مراحل رشد لارو‌های مگس که در اجساد بودند نشان می‌داد که مگس ها، در آب و هوای گرم تخم ریزی کرده اند، به این معنا که اجساد پیش از دفن شدن مدتی را در هوای آزاد قرار داشته و در معرض تجزیه شدن قرار گرفته اند.

خانم «آسیا آنجوواتوا»، رئیس تیم تحقیق در «یاروسلاول» و نماینده مدیر آثار باستانی در آکادمی علوم روسیه می‌گوید: این افراد کشته شده و اجساد آن‌ها برای مدتی طولانی روی یخ افتاده بوده اند.

او افزود در آوریل یا ماه می، مگس‌ها روی اجساد شروع به تکثیر کرده اند، زیرا گودالی که در آن دفن شده اند چه بسا جایی بوده که در اواخر ماه مه و ژوئن در آن زندگی می‌کردند.

دانشمندان این شواهد را در کنفرانس علمی مسکو منتشر کردند تا شایعاتی را که می‌گفتند «امپراتوری اردوی طلایی مغول ها» (یک پادشاهی بزرگ که توسط باتو خان، نوه چنگیزخان تاسیس شد) با صلح روسیه را درنوردیده نفی کنند و شواهد باستانی «یاروسلاول» برعکس این ادعا را ثابت می‌کند؛ به عبارتی دیگر مغول‌ها با خشونت روسیه را زیر پای گذاشته بودند.

صد‌ها جسد دفن شده نشان دهنده کشتار وحشیانه و عجولانه است، و به وضوح می‌توان استخوان‌های سوراخ شده، شکسته و یا سوخته را دید.

کارشناسان می‌گویند وقتی مغول‌ها به شهر یاروسلاول حمله کردند، شهر را غرق در خون نمودند، کارشناسان آنچه با اجساد اجدادشان انجام شده را تراژدی ملی توصیف می‌کنند که برای آنان از هر حمله دیگری ویرانگر‌تر و وحشیانه‌تر بوده است.

منبع: تابناک باتو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.