به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی بلومبرگ در مطلبی به بررسی عملکرد شبکههای اجتماعی در ترمیم چهره جهانی عربستان سعودی پرداخت و نوشت: «اگی لعل» بلاگر ۳۱ ساله مستقر در لس آنجلس آمریکا با ۸۰۰ هزار فالوئر در یکی از شبکههای اجتماعی سعی دارد وجهه جهانی عربستان را ترمیم کند. او تصاویر خود را در خرابههای باستانی عربستان و در شنزارهای آن به اشتراک گذاشته تا به این شکل، این کشور را فرصتی برای تفریح و به شکلی متفاوت معرفی کند.
ریاض تبلیغات گستردهای انجام میدهد تا وجهه جهانی خود را پس از اعتراضات بین المللی به قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد آل سعود احیا کند. با این حال به نظر میرسد، استفاده از تبلیغات اینچنینی اثر چندانی نداشته است.
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی با معرفی طرح چشم انداز ۲۰۳۰ سعی داشت دروازههای شهرت را به روی این کشور بگشاید، ولی پس از آنکه دست ریاض در قتل جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول رو شد، اعتراضات به اقدامات و سیاستهای خشونت بار و ضد انسانی آل سعود و ولیعهد جوان افزایش یافت، به گونهای که نام عربستان تداعیگر قتل خاشقجی شد.
بیشتر بخوانید: سعودیها چگونه جسد خاشقجی را پودر کردند؟
در همین حال، مقامات سعودی برای بازگرداندن محبوبیت و وجهه جهانی خود به تبلیغات ویژه و متفاوتی روی آورده اند. نمونه آن تور ۱۰ روزه سفر به عربستان است که بسیاری از شرکتهای گردشگری بین المللی آن را به گردشگران پیشنهاد میدهند. این تورها مستقیما از سوی شرکتهای سعودی حمایت مالی میشوند. پرداخت مبالغ هنگفت به بلاگرهایی مانند «اگی لعل» یکی دیگر از شیوههای تبلیغ عربستان است. دعوت از عکاسان بین المللی برای ثبت تصاویری از آثار باستانی و طبیعی نیز روشی دیگر است که صرفا هزینههای بالایی برای مقامات سعودی داشته است.
چنین اقداماتی برای نخستین بار پس از ماجرای ۱۱ سپتامبر و توسط ترکی الفیصل، رئیس سابق اطلاعات عربستان و سفیر این کشور در آمریکا معرفی شد. الفیصل پیشنهاد کرد برای کمرنگ شدن چهره تاریک عربستان پس از برملا شدن همکاری این کشور در جریان حمله ۱۱ سپتامبر، میتوان به ارتقای صنعت گردشگری و معرفی فرهنگی آن رو آورد.
با این وجود، عربستان برای بازگرداندن وجهه بین المللی خود پس از قتل جمال خاشقجی مسیری طولانی در پیش دارد. همانطور که پس از حمله ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ و آشکار شدن نقش عربستان در این حمله، زمان زیادی طول کشید تا این مسئله از مرکز توجه جهان کنار برود.
انتهای پیام/