زین الدینی با اشاره به اینکه رفتارهای تحقیرآمیز به شکلهای مختلفی انجام میشود، افزود: بیاحترامی کردن به همسر، مسخره کردن، متلک انداختن، بیان نقاط ضعف فرد با یک لحن تند و طعنهآمیز و مسخره کردن خانواده فرد همگی به نوعی پرخاشگری، بیاحترامی و توهین به طرف مقابل است.
این روانشناس بیان کرد: عصبانیت و عدم مهارت مدیریت خشم، موقعیتی است که افراد احتمال اینکه به طرف مقابلشان پرخاشگری کنند بیشتر خواهد بود و علاوه بر این کاهش صبر و تحمل افراد، استرسهای روزافزون زندگی، مشکلات مالی نیز بر روی رفتار افراد تاثیرگذار است.
او ادامه داد: اعتماد به نفس پایین، احساس حقارت و خودکم بینی از دلایل اصلی این رفتار است، همچنین یادگیری و الگوسازی از رفتار والدین، فقدان مهارتهای ارتباطی و قدرت نمایی نیز از دیگر دلایل انجام رفتارهای توهینآمیز در رابطه زناشویی است.
زین الدینی با بیان اینکه داشتن یک رابطه شاد و سالم از مهمترین ارکان سلامت روان است، افزود: زمانیکه فردی به همسر خود توهین میکند در واقع، شخصیت و عزت نفس او را زیر سوال میبرد و باعث افسردگی و سایر اختلالات روانی در او میشود و مسلما این مسئله تاثیر مستقیم بر رابطه زناشویی آنها خواهد گذاشت.
بیشتر بخوانید: راهکارهایی برای درک متقابل زوجین در زندگی مشترک
این روانشناس عنوان کرد: فردی که مورد تحقیر و توهین همسرش قرار میگیرد، بهتر است در مقابل این رفتار سکوت نکند و اعتراض کند، اما مهم است که در یک زمان مناسب و با رعایت نکات خاصی، نظر و خواسته اش را مطرح کند.
زین الدینی گفت: در زمانیکه فرد تصمیم دارد ناراحتی و خواستهاش را مطرح کند، بهتر است از جملات سرزنش کننده و طعنه و کنایه استفاده نکند بلکه کاملا واضح و روشن انتظارش را مطرح کند و احساسش از این رفتار او را نیز به فرد مقابل ابراز کند، او را با فرد دیگری مقایسه نکند، و او را تهدید نیز نکند.
او خاطرنشان کرد: یادگیری مهارتهای ارتباطی، مدیریت خشم، زوج درمانی، مهارت حل مسئله، خودآگاهی و افزایش اعتماد به نفس به کاهش این رفتارها کمک شایان توجهی خواهد کرد.
انتهای پبام/