سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک بازیگر تئاتر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

هنر تعزیه هیچ وقت تازگی خود را از دست نمی‌دهد/ تئاتر محل ارتباط مسئولان و مردم است

بازیگر نقش «خولی» در نمایش «غریبه شام» گفت: انتظار می‌رود مسئولان به سالن تئاتر بیایند و با مردم و هنرمندان ارتباط برقرار کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایش «غریبه شام» از نمایش‌های آیینی و مذهبی است که در ایام محرم اجرا می‌شود. این نمایش روایتگر مظلومیت اهل بیت (ع) است. داستان این نمایش به صورت موازی با عصر امروز و ایام واقعه عاشورا در کربلا روایت می‌شود.

در نمایش «غریبه شام» قصه با خانواده یکی از شهدای مدافع حرم شروع می‌شود؛ پدر خانواده برای دفاع از حریم اهل بیت (ع) رفته و یک سال است که به دیدن خانواده نیامده است. دختر خانواده که بیمار است به زیارت خانم رقیه (س) می‌رود و همین سبب می‌شود تا وقایع عاشورا را در نمایش ببینیم. در پایان داستان متوجه می‌شویم که پدر شهید شده و دختر می‌فهمد که پدرش هم مانند سید الشهدا سر از بدنش جدا شده و ...

به بهانه اجرای این نمایش با کاظم نظری از بازیگران نمایش «غریبه شام» گفت و گو کرده ایم که در ادامه می خوانید.

کاظم نظری بازیگر نمایش «غریبه شام» در خصوص نقش خود در این اثر به خبرنگار گفت: در نمایش «غریبه شام» نقش «خولی» را ایفا می‌کنم؛ این شخصیت در واقعه کربلا سر امام حسین (ع) را برای یزید برد. «خولی» شخصیتی منفی است که در طول داستان و در مواجهه با شخصیت‌های نمایش خصوصاً اولاد پیامبر آنها را تحت فشار و آزار و اذیت قرار می‌دهد.

نظری در خصوص نمایش‌های آیینی اجرا شده در سال‌های اخیر گفت: یکی از ویژگی‌های نمایش‌های آیینی این است که بتوانند با توده‌ مردم ارتباط برقرار کنند. از طرفی تئاتر‌های آینی برگرفته از فرهنگ و رسوم یک ملت است. به هر حال جامعه به اجرای این نوع نمایش ها نیازمند است؛ زیرا از مناسک جامعه بوده و مردم با این مناسک آشنا هستند. همانند تعزیه خوانی‌ها که نزدیک به چند صد سال است اجرا می‌شوند و هنوز هم پابرجا هستند. زمانی که مردم صدای شیپور تعزیه و یا صدای خوانشگران را می‌شنوند، به تماشا می‌آیند و نظاره‌گر اتفاقاتی هستند که برای امام حسین (ع) و خانواده ایشان رخ داده است.

وی افزود: هیچ وقت تعزیه خوانی تازگی خود را از دست نمی‌دهد. مهم این است که چطور با تعزیه خوانی برخورد شود و بتوان از تکنیک و شیوه‌های نوین اجرایی آن برای بهبودش بهره برد. هر اندازه این شیوه‌ها جدید باشند، قطعاً برای مخاطب امروز جذاب‌تر خواهد بود.

نظری با اشاره به اینکه نزدیک به بیست و سه سال است با کوروش زارعی کارگردان نمایش «غریبه شام» همکاری دارد، اظهار کرد: ما گروه تئاتر «آیین» را داریم که اکثر کار‌های آن اجرای آیینی و مذهبی است. کوروش زارعی جوانی خوش فکر و معتقد است که در ایام عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) کار‌های ارزنده‌ای را اجرا کرده است و توانسته سهم خود را در مسائل مذهبی و انقلابی با هنر خود ادا کند.

بازیگر نقش «خولی» در خصوص حمایت مسئولان از اجرای نمایش‌های آیینی و مذهبی گفت: علاقه مسئولان به کمک به اجرای نمایش‌های آیینی و مذهبی بسیار است. ما دوست داریم که مسئولان برای تماشای نمایش‌های مذهبی بیایند؛ زیرا حضورشان باعث دلگرمی مردم و هنرمندان می‌شود. در همه جای دنیا مسئولان و سیاست مداران در حوزه فرهنگ حضور دارند زیرا تنها جایی است که می‌توانند با مردم ارتباط برقرار کنند. انتظار می‌رود مسئولانی که برای حوزه فرهنگ دغدغه دارند، در این سالن‌ها حضور یابند.

وی افزود: مسئولان در حوزه فرهنگ و هنر حاضر می‌شوند، ولی این حضور کم است و انتظار می‌رود در سبد و کالای مصرفی خود تماشای تئاتر به خصوص نمایش‌های آیینی و مذهبی را لحاظ کنند. در این روز‌ها که نمایش «غریبه شام» به روی صحنه رفته استقبال مخاطبان بسیار خوب بوده است.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.