سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

چراغ زرد امور مالیاتی به پزشکان برای نصب کارتخوان/ پزشکانی که از آب گل آلود ماهی می‌گیرند


مهلت ثبت کارتخوان پزشکان در امور مالیاتی به پایان رسیده است و پزشکانی که تا مهر ماه از پایانه فروشگاهی استفاده نکنند، جریمه می شود.


به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، چند ماهی است که موضوع مالیات پزشکان، فرار مالیاتی و نبود کارتخوان در مطب پزشکان به بحثی داغ در رسانه‌ها و فضای مجازی تبدیل شده است، بسیاری از افراد نبود کارتخوان را به درآمد نجومی پزشکان و فرار مالیاتی نسبت می‌دهند.

متاسفانه همچنان جای کارتخوان روی مطب برخی پزشکان خالی بوده و این مسئله موجب آزار بیماران شده است و شاید به دلیل اینکه قشر دردمند به مطب پزشکان مراجعه می‌کنند، جامعه پزشکی برای نخستین گروه برای استفاده از پایانه فروشگاهی انتخاب شدند، تا گامی برای شفافیت مالیاتی برداشته شود.

البته ناگفته نماند که برخلاف معدود پزشکانی که ویزیت چند برابری می‌گیرند و فرار مالیاتی دارند، اما بسیاری پزشکان هستند که کارتخوان‌های مطب آن‌ها در سال چند باری بیشتر کار نمی‌کند چرا که پرداخت ویزیت در این مطب‌ها رایگان یا به اختیار بیمار است.

به منظور ساماندهی به مسئله مالیات پزشکان، در لایجه تبصره ۶ لایحه بودجه ۹۸، پزشکان را ملزم به استفاده از پایانه فروشگاهی (دستگاه کارت‌خوان بانکی) کرد. اجرای این مصوبه چند ماهی به تاخیر افتاد تا اینکه پس از تفاهم نامه بین سازمان نظام پزشکی و سازمان امور مالیاتی تا ۲۳ مرداد مهلتی به پزشکان داده شد تا کارتخوان مطب‌ها را به سامانه فروشگاهی متصل و کد مالیاتی اخذ کنند و کسانی که این مصوبه را اجرایی نکنند، مشمول جریمه خواهد شد.

در مرداد ماه دوباره تاریخ ثبت کارتخوان پزشکان تا پایان ماه تمدید شد چرا که زیرساخت‌های لازم فراهم نبود و برخی شرکت‌های پشتیبان‌های کارتخوان همچنان از خدمات رسانی و اتصال کارتخوان‌ها به سازمان امور مالیاتی خودداری کردند و تاریخ ثبت نام پزشکان در سامانه امور مالیاتی برای بار چهارم تا ۱۵ شهریور تمدید شد و چند روز پیش هم شورای نگهبان این مصوبه مجلس را خلاف قانون شرع دانست و در این بین نیز برخی پزشکان هم از آب گل آلود ماهی گرفتند و این مسئله را بهانه‌ای برای استفاه نکردن از کارتخوان قرار دادند.

۲۱ درصد پزشکان کارتخوان با حافظه مالیاتی دارند

۱۵ شهریور مهلت ثبت نام پزشکان برای اتصال به پایانه فروشگاهی به پایان رسید و به گفته علی رستم‌پور مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و نظارت بر برون‏ سپاری سازمان امور مالیاتی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، تا روز چهارشنبه هفته قبل حدود ۱۴ درصد پزشکان در سامانه امور مالیاتی برای اتصال کارتخوان به امور مالیاتی ثبت‌نام کردند و در ۲ روز پنجشنبه و جمعه با رشد ثبت نام همراه بودیم و آمار به ۲۱ درصد رسید و تاکنون بیش از ۱۴ هزار پزشک دستگاه کارتخوان خود را در سامانه مالیاتی ثبت کرده اند.

مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و نظارت بر برون‏ سپاری سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه عده‌ای با جوسازی دنبال مخالفت جامعه پزشکی بودند، تصریح کرد: در این مدت، شبهاتی از این دست که بین پزشکان و سایر اقشار نباید تبعیض قائل شد و زیر ساخت‌ها فراهم نیست، مطرح شد.

جریمه در انتظار پزشکان قانون شکن

وی با اشاره به جریمه پزشکانی که تا مهر ماه در سامانه امور مالیاتی کارتخوان خود را ثبت نکنند، گفت: اگر پزشکان تا اول مهر کارت خوان خود را در سامانه مالیاتی ثبت نام نکنند مطابق اعلام گذشته مشمول تبعات قانونی و جریمه می‌شوند، چون به قانون عمل نکرده اند.

رستم پور با تاکید بر اینکه ثبت نام کارتخوان پزشکان در سامانه امور مالیاتی هیچ وقت متوقف نمی‌شود، عنوان کرد: با این فرض که امروز یک پزشک مجوز مطب و طبابت خود را اخذ می‌کند نیاز است تا سامانه باز باشد و اطلاعات مربوط به آن ثبت شود؛ بنابراین عملاً سامانه بسته نمی‌شود. قرار بر این بود از اول مهرماه تمامی مراکز درمانی که فراخوان شدند برای نصب و استفاده از کارتخوان مورد تایید سازمان مالیاتی ثبت نام کنند. در حال حاضر نیز این تکلیف سر جای خودش معتبر است.

ماجرای متصل نشدن کارتخوان پزشکان به امور مالیاتی چیست؟

مولایی عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره علت تاخیر در نصب پایانه فروشگاهی در مطب‌ها و تمدید چند باره مهلت ثبت نام به دلیل مقاومت پزشکان بیان کرد: برخی از شرکت‌هایی که از طرف سازمان امور مالیاتی جهت نصب کارت‌خوان و اتصال به فروشگاه‌های اینترنتی آنلاین انتخاب شده بود، به درستی عمل نکردند و همین مسئله باعث بروز مشکلاتی برای پزشکان شده است.

یک منبع آگاه در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره علت تمدید چند باره تمدید مهلت ثبت پزشکان برای استفاده از پایانه فروشگاهی اظهارکرد: نظام پزشکی و امور مالیاتی تفاهم نامه امضا کردند در حالی که پشتیبان‌های کارتخوان‌ها حاضر به اجرای مصوبه نبودند چرا که بانک مرکزی به عنوان یک مرجع اصلی به این حوزه ورود نکرده بود و این شرکت‌ها نیاز به ابلاغیه بانک مرکزی برای اجرای این مصوبه داشتند و همین مسئله برخی پزشکان را دچار چالش کرد.

وی افزود: در نهایت پس از جلسات فراوان بین مسئولان امور مالیاتی و سازمان نظام پزشکی با بانک مرکزی هماهنگی‌ها انجام و به شرکت‌های پی اس پی اجرای مصوبه ابلاغ شد و به دلیل اینکه این شرکت‌ها دیرتر اقدام کردند ثبت نام در سامانه امور مالیاتی تمدید شد، در چند هفته اول برخی شرکت‌ها همچنان نسبت به اتصال کارتخوان به امور مالیاتی تعلل کردند و نیاز به تمدید دوباره شد و هنوز برخی از این شرکت‌ها خوب عمل نمی‌کنند چرا که در صورت شفافیت مالیاتی امکان از دست دادن برخی مشتریان وجود دارد و این شرکت‌ها تمایلی به از دست دادن این مشتریان خود ندارند و در این بین برخی پزشکان هم هستند که نمی‌خواهند از پایانه فروشگاهی استفاده کنند و کسانی که هم تمایل به استفاده دارند باید در یک بانک عامل دیگر باید حساب باز و کارتخوان دریافت کنند که یک پروسه دو هفته‌ای زمانبر است.

رستم پور اظهار کرد: بخشی از شرکت‌های ارائه کننده کارتخوان با سازمان امور مالیاتی تنظیمات لازم را انجام ندادند و شناسه ۱۶ رقمی که پزشکان باید آن را در سامانه امور مالیاتی ثبت می‌کردند، نتوانستند دریافت کنند و در اختیار پزشکان قرار دهند و گله برخی پزشکان در این بخش است که شرکت‌های خدمات رسان پرداخت یا PSP با ما همراهی نکردند.

محمد رضا ظفر قندی رئیس سازمان نظام پزشکی در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: هماهنگی‌های لازم بین شرکت‌های پشتیبان کارتخوان و سازمان امور مالیاتی برقرار نشده است و برخی پزشکان نتوانستند کد ۱۶ رقمی خود را دریافت و آن را در سامانه ثبت کنند.

حبیبی معاون پارلمانی سازمان نظام پزشکی در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: کارتخوان در اکثر مطب‌ها وجود دارد و اکنون بحث پایانه فروشگاهی مطرح شده است و این موضوع با کارتخوان تفاوت دارد.

فرار مالیاتی پزشکان و ارتباط با نصب کارتخوان

مولایی عضو عالی سازمان نظام پزشکی  جوان، با اشاره به موضوع نصب کارت‌خوان در مطب پزشکان اظهار کرد: سازمان نظام پزشکی همیشه به قانون احترام می‌گذارد و پزشکان بر اساس قانون مصوب مجلس ملزم به استفاده از کارت‌خوان هستند و اکنون بحث پایانه فروشگاهی مطرح است.

او ادامه داد: بر خلاف تصور برخی از افراد جامعه پزشکی مالیات‌های خود را به موقع پرداخت می‌کند و انتشار شایعاتی در فضای مجازی مبنی بر فرار مالیاتی پزشکان کاملا نادرست است.

مولایی تاکید کرد: در هر گروه افرادی ممکن است تخلف کنند و قوانین را به درستی اجرا نکنند که این مسئله در جامعه پزشکی کاملا صادق است، اما ما نباید تعداد محدود متخلف را به کل جامعه خدوم پزشکی نسبت دهیم.

الزام پزشکان در استفاده از کارت خوان به نوعی تبعیض است

او بیان کرد: متاسفانه برخی از نمایندگان با مطرح کردن موضوع نصب کارت‌خوان یک نوع تبعیض بین صنف‌های مختلف در کشور ایجاد کرده‌اند و جامعه پزشکی از این بی عدالتی ناراحت است و گرنه پزشکان مورد اعتماد‌ترین گروه در بین مردم قرار دارند و در تمام دوران دفاع مقدس و حتی وقوع حوادث و بلایای طبیعی در کمترین زمان به یاری مردم رسیده‌اند.

مولایی گفت: امروزه بسیاری از پزشکان از کارت‌خوان برای رفاه حال مردم استفاده می‌کنند و جامعه پزشکی به قانون در تمام دوران تمکین کرده است.

حالا این سوالات مطرح می‌شود که چرا در ابتدا پیش از آغاز طرح هماهنگی‌های لازم با بانک مرکزی و شرکت‌های پشتیبان کارتخوان انجام نشده بود تا پس از اعتراض پزشکان هماهنگی‌ها انجام و ثبت نام چهار بار تمدید شود و برخی پزشکان متخلف هم این مسئله را بهانه‌ای برای عمل نکردن به قانون قرار دهند، از طرفی شاید با الزام قانونی شرکت‌های پشتیبان کارتخوان به دریافت کد مالیاتی بتوان مشکل پزشکانی که تمایل دارند از کارتخوان قبلی خود استفاده کنند، حل شود و آیا رای شورای نگهبان مانع از  جا خوش کردن کارتخوان در مطب همه پزشکان می شود؟  باید منتظر ماند و دید که تا اول مهر کارتخوان چند درصد پزشکان در سامانه امور مالیاتی ثبت خواهد شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
حسین
۱۸:۵۸ ۲۱ شهريور ۱۳۹۸
ذادن مالیات حق هر شهروند ایرانی است .اما همه صنوف رو با یذ بایک چشم نگاه کرد ذر داذن تسهیلات بانکی این صنف براای گرفتن وام تجهیزات پزشکی 28 ذر صذ بهره بانکی می ذن اما یک صنعت کار 8 درصذ نمیشه اون ذر صد اضافی بهره رو به حساب مالیات گذاشت
مرگ بر آمریکا
۱۹:۲۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۸
پزشکا با این گرانفروشی مالیاتم ندن نوبره
ناشناس
۱۸:۴۲ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
سلام به همه. خودتان را خسته نکنید پزشکان خوب و متدین بسیار زیادند مالیات هم می دهند و از مردم هم پول زیادی نمی گیرند به این فکر کنید که چرا مجلس می گوید پزشکان مالیات نمی دهند و کارت خوان نصب کنند کارت خوان هم که نصب کنند هیچ فرقی نمی کند آنها اگر می خواستند می توانسند جلوی فرار مالیاتی را بگیرند راه کلی تراکنش های بانکی است اگر در آمد فردی مثلا پزشک یا عابر پیاده در سال افزایش داشته مالیات ان را بگیرند و این راهی جز چک کردن حساب بانکی همه نیست چرا این کار انجام نمی شود چون برخی نمی خواهند مالیات بدهند. حساب ارایشگر های زنانه را اگر چک کنند از حساب متخصصین سنگین تر است
احمدی
۱۸:۱۸ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
چند وقته مجبوریم بریم پیش بزشکی که یه عمل جراحی روی یکی از اقواممون انجام داده(مطبش) وکارتخوان هم داره اما اصلا به هیچ بیماری رسید نمیده !! منشی فقط یه برگ چاپ میکنه و اونم خودش برمیداره! فکر کنم اصلا این کارتخوان به نام دکتر نیست و درکنار همون کارتخوان یکی دیگه هست که اصلا ازش استفاده نمیکنه که فکر کنم اون مال خود دکتر هستش !! هیچکس هم جرات اعتراض نداره چون اعتراض کنه دفعه بعد که بری پیشش انقدر اذیتت میکنه و تو نوبت نگهت میداره که پشیمون بشی وحتی بخوای چند برابر پرداخت کنی وکارت راه بیفته !!
masoud
۱۴:۳۴ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
مالیات درایران مختص کارگران بدبخت اگه بخان درامد یه پزشکو در بیارن کاری نداره فقط حرفففففففففففففففففففففففف
ناشناس
۱۴:۱۸ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
به جز فرار مالیاتی لطففا به زیر میزی پزشکان و کارتخوان در مطب پزشکان رسیدگی کنید
ناشناس
۱۳:۵۶ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
دیروز خواستم مطی یکی از پزشکان متخصص برم.تماس که گرفتم منشی گفت یا پول نقد همراه داشته باش یا قبل از اینکه بیای هزینه وزیت را به این شماره کارت!!!!!!واریز کن.
از مسوولین تقاضای رسیدگی داریم.
دو نفر جریمه سنگین بشن بقیه حساب کار دستشون میاد.
ناشناس
۱۸:۴۹ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
به قوه ی قضائیه اعلام کن جایزه دارد
ناشناس
۱۲:۳۰ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
من بودم، قانون تصویب، ابلاغ، و اجرا، تذکر هم دادین، سال بعد چنان مالیاتی بهش ببند ک سال بعد تحت امر باشه
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
باید دروغ سنج کار بزاریم ببینیم چندتاش توی همین مطلب هست...
ناشناس
۱۱:۴۱ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
چرا کسی در مورد معافیت مالیاتی فوتبالیست ها و هنرپیشه ها و خواننده ها حرفی نمیزنه
مهدی
۱۱:۱۷ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
پزشکان جامعه ما مردم رو به شکل دلار می بینند و فقط به فکر پول درآوردن از مریض هستند . مرضی که حتی احتیاج به جراحی نداشته باشه زیر تیغ می خوابانند
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
بازیگران فوتبالیست ها دارندگان خانه ها واتومبیل های لوکس هم مالیات بدهند
حسن
۱۰:۱۳ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
شما رو به خدا این کار را نکنید به این دلایل1- بیشتر درآمد پزشکان با ارجاع بیماران به کلینیک ها و بیمارستانهای خصوصی به دست میاد با این در آمدها مالیات چگونه محاسبه میشود؟2-این کار درآمد دولت را بیشتر میکند ولی زیرمیزی که از بیمار گرفته میشود هم بیشتر خواهد شد پس در نتیجه بیمار ضررخواهد کرد
ناشناس
۱۵:۱۶ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
بیمار مریض نشه
شهروند بوکانی
۱۰:۱۲ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
مردم بوکان را از چنگال متخصص نماهای بی سواد و مال اندوز نجات دهید ... به والله قسم پزشک متخصص داریم در بوکان (دکتر ) شغلی اصلی ایشون شده رباخواری . سایر پزشکان هم بدون کمترین تجربه و تخصص و وجدان کاری به جان این ملت افتاده اند . بیشتر مردم بوکان برای ساده ترین مسائل پزشکی باید راهی تبریز و تهران شوند .
ناشناس
۱۰:۰۶ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
پزشکانی که از مردم پول زور میگیرند بخاطر بجا نموندن اثری از خلافشون هرگز کارت خوان استفاده نخواهند کرد.بنده پزشک روانشناسی میشناسم که بجای ساعتی شصت هفتاد هزار تومان از مردم ساعتی دویست هزار تومان دریافت میکند اونم نقد میگن کارتخوان استفاده نمیکنیم که مالیات ندیم خیلی شیک و مجلسی.باید به شدت برخورد بشود با این قانون شکنان.
ناشناس
۱۰:۰۱ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
به دکترا علاوه بر ویزیت کلی هدیه می بریم تا تشخیص درست بدن ودارو رو درست بنویسن. کادوها که جایی ثبت نمیشه.حداقل بی انصافا مالیات بدن
ناشناس
۰۹:۴۸ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
پزشکی که به بیمار به عنوان مشتری نگاه کنه ......................
خودتون قضاوت کنید.
والا ما خودمون توی کار خدماتی هستیم و درآمدمون یک هزارم درآمد پزشکان هم نمیشه ولی وقتی میبینیم یه مشتری به هر علتی ناراحت و معذبه، تا جایی که امکان داره بهش کمک میکنیم... دیگه داشتن و در اختیار قرار دادن کارت خوان که جزء بدیهیاته
ناشناس
۰۹:۳۷ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
امروزه بسیاری از پزشکان از کارت‌خوان برای رفاه حال مردم استفاده می‌کنند و جامعه پزشکی به قانون در تمام دوران تمکین کرده است!!
پس این که میگن تنها 25 درصد پزشکان ثبتنام کردند اون هم بعد از چند بار تمدید مهلت، الکیه؟؟؟
شیرازی
۰۹:۳۶ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
بله مالیاتشون به موقع پرداخت میکنند عین حقیقت بحث اینه که پزشکی که در ماه پانصد میلیون پول می گیره ماهی یک میلیون هم مالیات نمیده.زندگی اشرافی گری و اینکه عده زیادی از پزشکان که سواد چندانی هم ندارند و مریض مثل موش آزمایشگاهی هست براشون نمیدونند با این همه پول چکار بکنند .من خودم باهاشون زندگی میکنم .
ناشناس
۰۹:۳۴ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
بر خلاف تصور برخی از افراد جامعه پزشکی مالیات‌های خود را به موقع پرداخت می‌کند
ناشناس
۰۹:۳۲ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
بسیاری پزشکان هستند که کارتخوان‌های مطب آن‌ها در سال چند باری بیشتر کار نمی‌کند چرا که پرداخت ویزیت در این مطب‌ها رایگان یا به اختیار بیمار است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۱:۳۷ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
خب بنابراین پزشکان عزیز ما با درآمدی که از همین چند بیمار در سال میگیرند ارتزاق میکنند
و بقیییییییییییه درآمدها را سرمایه گذاری میکنند
حسین
۰۹:۰۹ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
فقط بلدن از حقوق من کارمند مالیات بردارن و در محله های مرفه نشین هزینه کنند و به این میگن عدالت اجتماعی ...
ناشناس
۰۹:۰۱ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
راحت میشه درآمد همشون رو تخمین زد. کافیه فقط نسخه های ارسالی به داروخانه ها و بیمه ها رو بر اساس مهر و شماره نظام پزشکی تفکیک کرد تا بشه حدودا تعداد ویزیتشون رو تخمین زد. البته دقیق نیست.
ابی
۰۸:۵۲ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
من کارمند هنوز حقوق نگرفته باید مالیات بدم اونوقت این مرفهین بی درد (فراری از مالیات) زورشون میگیره مالیات بدهند. مدرک دکتری گرفته اند و به خاطر اینکه سلامتی بزرگترین سرمایه است بزرگترین درامد و حق ویزیت رو میگیرند با اون وضع نسخه نوشتنشون که هر کدوم برای یک درد، نسخه خاص خودشون رو می نویسند. از بدترین دارو شروع می کنند تا شاید بهترین دارو که هی پشت سرهم بری ویزیت بشی. و. تا حالا ندیدم دکتری رو که بگه درد شما مربوط به ی متخصص دیگه اس و اشتباه اومدی پیش من و نسخه برات نمی نویسم و پول ویزیتتو پس میدم!!!
ناشناس
۱۱:۲۹ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
چقدر هم کارمندهاکارمی کنند؟؟؟؟
فعلا که کل بودجه کشور صرف هزینه های جاری (حقوق واموررفاهی کارمندان) می شود.
ناشناس
۰۸:۵۲ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
عجب!