او با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به ظرفیتهای معادن استان قم افزود: احیای معادن، بهروزرسانی تجهیزات، کمک به ارتقای زیرساختهای معدنی و جلوگیری از خام فروشی از موضوعهای مورد تاکید در سند راهبردی رونق تولید قم در سال ۹۸ است.
سیجانی ادامه داد: توسعه پایدار و فرآوری مواد معدنی استان از دیگر راهبردها در زمینه رونق تولید است که توسعه و تکمیل اکتشافات معادن طلا، مس و آهن، نوسازی و فعالسازی معادن کوچک و راکد برنامهریزیشده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم عنوان کرد: استان قم در حوزه انجام نقشهبرداری هوایی و همچنین ایجاد کمیته احیا و راهاندازی معادن راکد جزو استانهای پیشروی کشور است.
سیجانی با اشاره به برنامهریزی برای مزایده معادن تعیین تکلیف شده در ماههای آینده، اظهار داشت: این معادن برای واگذاری به سرمایهگذار جدید به مزایده گذاشته میشود تا با این کار برخی از معادن راکد استان تا پایان سال احیا شود.
او با اشاره به وجود ۲ درصد ذخیره معدنی کشور درقم، بر ضرورت جلوگیری از خام فروشی معادن استان تاکید کرد و گفت: از ۶۸ نوع ماده معدنی موجود در کشور، حدود ۳۰ نوع آن در قم و در این میان معدن منگنز ونارچ، بزرگترین معدن منگنز خاورمیانه است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم فناوری را مهمترین دغدغه و چالش موجود در حوزه معادن استان دانست و ادامه داد: افزایش بهرهوری از معادن نیازمند ورود فناوریها و ماشینآلات پیشرفته و بهروز است.
در استان قم ۸۶ معدن با اشتغال یک هزار و ۲۲۳ تن و سرمایهگذاری ۹۱۶ میلیارد ریال فعال است، همچنین از ۶۸ نوع ماده معدنی موجود در کشور، حدود ۳۰ نوع آن در قم موجود است.
۲ درصد معادن کل کشور در قم وجود دارد ضمن اینکه مهمترین ذخایر شناختهشده استان شامل معادن فلزی (سرب، روی، مس، منگنز)، معادن غیرفلزی (کائولن، باریت، نمک و سولفات سدیم) و معادن مواد اولیه مصالح ساختمانی (سنگهای تزئینی، مرمریت، گرانیت، سنگهای لاشه، سنگآهک و سنگ گچ) است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/ش