الویری درباره مصوبات شورای عالی استانها و حواشی ایجاد شده مبنی بر بدهیهای شهرداری تهران در ادوار گذشته توضیحاتی داد.
او با اشاره به طرح یک فوریتی مدیریت پسماند افزود: مسئله دیگری که امروز مورد بررسی قرار گرفت، موضوع مدیریت پسماند بود که طرح یک فوریتی آن به تصویب رسید، زیرا مدیریت پسماند از لحاظ زیست محیطی موضوع مهمی است و باید دستگاههای مختلف مانند محیط زیست، شهرداری و دیگر دستگاههای ذی ربط در مدیریت هر چه بهتر پسماند همکاریهای لازم را داشته باشند.
رئیس شورای عالی استانها با اشاره به آمار تولید پسماند در کشور، گفت: متأسفانه تولید پسماند سالیانه در کشور ۲ و نیم برابر نورم جهانی است و در ازای هر نفر در ایران ۷۰۰ گرم پسماند تولید میشود، در حالی که این آمار در دیگر کشورها تنها ۳۰۰ گرم است.
الویری با تأکید بر اهمیت تفکیک پسماند ادامه داد: موضوع مهمتر از تولید پسماند به عقیده من تفکیک آن است، زیرا ما بارها شاهد بودیم که پسماندهای بیمارستانی و الکترونیکی نیز به صورت یکجا تخلیه شده است که این میتواند فاجعه بار باشد.
او ادامه داد: اهمیت تفکیک زبالههای بیمارستانی و پسماندهای الکترونیکی موجب شد که کمیسیون ذی ربط طرحی را با موضوع مدیریت تفکیک پسماند با یک فوریت ارائه کند و یک فوریت این طرح نیز به تصویب شورای عالی استانها رسید.
رئیس شورای عالی استانها در پاسخ به این سئوال مبنی بر اینکه شورای عالی استانها که در نیمه فعالیت خود تا به امروز چه اقدامات مهمی را انجام داده است؟ گفت: ما چند کار مهم را در این بازه زمانی انجام دادیم که یکی از آنها طرح مدیریت یکپارچه شهری بود که آن را به مجلس ارسال کردیم و تنها به دلیل ۵ رأی به تصویب نرسید و ما سعی داریم در بازه زمانی ۶ ماهه با انجام برخی اصلاحات آن را دوباره به مجلس شورای اسلامی ارائه کنیم.
الویری ادامه داد: موضوع دیگر تمکین سازمان برنامه و بودجه به ارائه بودجه سالیانه بود که باید طبق قانون قبل از ارائه به هیئت دولت جهت تصویب جهت بررسی به شورای عالی استانها ارائه میشد که طبق قانون تا به امروز سازمان برنامه و بودجه آن را اجرا نکرده و ما مراتب اعتراض خود را در این زمینه به کمیسیون اصل ۹۰ اعلام کردیم.
رئیس شورای عالی استانها با اشاره به لایحه مالیات ارزش افزوده، گفت: از اقدامات دیگر بحث لایحه مالیات بر ارزش افزوده بود که از سوی دولت ارائه شد که اگر به تصویب مجلس میرسید، بسیاری از محدودیتهایی را برای شهرداری ایجاد میکرد که به تبع آن درآمدهای شهرداریها با کاهش چشمگیری مواجه میشد که ما امیدواریم بتوانیم با رفع ایرادات تا یک ماه دیگر لایحه آن را به صحن مجلس شورای اسلامی ارائه کنیم.
او با اشاره به انجام نظارت و پیگیری شفافیت در شهرداریها افزود: ما بخش به بخش به موضوعات ورود کردیم و بحث نظارت را چند ماهی است به صورت جدی دنبال میکنیم و این اقدامی بود که از ۲ سال گذشته در حوزه شفافیت آغاز شده و اعتقاد ما این است تا زمانی که در تاریکخانه هستیم و شفافیتی وجود ندارد، ارائه گزارش درست مقدور نیست.
بیشتر بخوانید: مدیریت یکپارچه زمینه ساز ارتقای خدمات شهری/ رفع تبعیض آموزشی در همه حوزهها باید سیاست وزیر آموزش و پرورش باشد
رئیس شورای عالی استانها ادامه داد: شفافیت در شورای شهر تهران، شورای عالی استانها و مجلس شورای اسلامی آغاز و در حال انجام است و به طور مثال در حال حاضر میتوانید معاملات بالای ۲۵۰ میلیون تومان، نحوه استخدام، حقوق پایه و ... را بر روی سایت شفافیت شورا مشاهده کنید.
الویری تأکید کرد: اگر شفاف سازی انجام شود، دیگر نظارت لازم نیست و ما در میانه راه هستیم و به اعتقاد من این حرکت، حرکتی سالم است.
او درباره نامه محرمانه شهردار تهران به شورای شهر با موضوع بدهیهای مدیریت شهری، افزود: در زمان آقایان افشانی و نجفی گزارشی ارائه شد که این گزارش نشان میداد ۵۲ هزار میلیارد بدهی در مدیریت شهری دوره قبل وجود دارد که بعدها آقای افشانی گزارش تفصیلی آن را ارائه کرد.
الویری با تأکید بر اینکه عدد مطرح شده بابت بدهیها (۶۲ هزار میلیارد تومان) درست است، گفت: اگر بدهیهای مدیریت شهری افزایش پیدا کرده است، به دلیل موضوعات خاموش و سود و بهرهای بود که بر روی بدهیها آمده است.
رئیس شورای عالی استانها در پاسخ به این سئوال که آیا موافق برگزاری مناظره برای حل اختلاف بین میزان بدهیهای اعلام شده از سوی مدیریت شهری جدید با مدیران ادوار گذشته شهرداری تهران هستید؟ تصریح کرد: به نظر من هیچ اشکالی ندارد، اگر قرار است مناظرهای برگزار شود، من از آن استقبال میکنم.
انتهای پیام/