او با اشاره به این اینکه این دسته از پستانداران نقش بسیار مهمی در برقراری تعادل جمعیت سایر گونههای جانوری دارند اضافه کرد: وجود پستانداران گوشتخوار، بویژه گربه سانان به دلیل قرار گرفتن در رأس هرم غذایی در یک منطقه، نشان دهندۀ سلامتی یک زیستگاه بوده و از این رو از ردههای مهم جانوری به حساب میآیند.
صفی خانی با بیان اینکه سیاهگوش، یکی از هشت گربه سان وحشی ایران و بسیار نادر و کمیاب است ادامه داد: پیش از این، در سالهای ۹۵ و قبل از آن، گونه سیاهگوش در استان همدان در منطقه شکار ممنوع کرفس رزن و منطقه آلموبلاغ دیده شده بود.
او بیان کرد: این در حالی است که تعداد دامهای عشایر مستقر در منطقه آلموبلاغ حدود ۷ هزار راس است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به میزان سه برابر افزایش یافته است و حدود یکصد و پنجاه نفر چوپان هر روز در منطقه حضور داشته و با این وجود شاهد رشد گونههای نادر جانوری و گیاهی در منطقه و کاهش شدید تعارضات از جمله آتش سوزی پوشش گیاهی در منطقه هستیم که در نتیجه تعامل عشایر مستقر در منطقه و جامعه محلی با محیط بانان منطقه است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان افزود: زاداوری گونههای جانوری شکارچی با وجود افزایش وحوش، افزایش یافته است و مردم ساکن روستاهای اطراف نیز تعامل خوبی برای حفاظت از حیات گیاهی و جانوری منطقه دارند.
انتهای پیام/ ش