سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی‌های تحصیلی؛

تحصیل در کدام مدرسه برای دانش آموزان مناسب‌تر است؟

مدارس غیردولتی یا دولتی؛ سوال تکراری که همواره خانواده‌ها را برای نام نویسی فرزندشان در مدرسه درگیر کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از دغدغه‌ والدین، انتخاب مدرسه برای فرزندانشان است. این‌که بچه‌ها به مدارس غیردولتی بروند و پول بیشتری بدهند، مهارت‌های مختلفی یاد می‌گیرند یا این‌که در مدارس دولتی بچه‌ها جامعه‌پذیرتر می‌شوند.

برای پاسخ به این سوالها امروز قصد داریم  انواع مدارس کشور را به شما معرفی کنیم:

مدارس دولتی:
تحصیل دانش‌آموزان در مدارس دولتی رایگان است و دانش‌آموزان در صورت داشتن شرط سنی و محدوده محل سکونت، می‌توانند در این مدارس تحصیل کنند، که این مدارس مستقیم زیر نظر دولت است.

نمونه دولتی:
مدارس نمونه دولتی به مدارسی گفته می‌شود که دانش‌آموزان از طریق آزمون پذیرش می‌شوند همچنین این مراکز به مراتب جمعیّت و سطح علمی، تعداد متفاوتی از دانش‌آموزان را پذیرش می‌کند، این مدارس در کنار مدارس شاهد، سمپاد جزو مدارس خاص هستند.

مدارس استعدادهای درخشان:
مدارس استعدادهای درخشان یا تیزهوشان در دو مقطع اول متوسطه و دوم متوسطه فعالیت می‌کنند، که برای ورود دانش آموزان به این مدارس هر ساله توسط سازمان ملی پرورش آزمون استعدادهای درخشان برگزار می‌شود.

مدارس شاهد:
مدارس شاهد با دستور امام خمینی(ره) به رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ایجاد شد که ویژه فرزندان شهدا، آزادگان، جانبازان بالای ۷۰ درصد و به ترتیب جانبازان با درصدهای پایین‌تر، فرزندان رزمندگان، نوادگان شهدا و بستگان درجه یک و ۲ شهدا هستند.

مدارس غیر دولتی :
مدارس غیردولتی، مدارسی هستند که از طریق مشارکت مردم، مطابق اهداف، ضوابط، برنامه‌ها و دستورالعمل‌های عمومی وزارت آموزش و پرورش تحت نظارت آن وزارتخانه تأسیس و اداره می‌شود، شهریه‌ مدارس بر اساس ضوابط و قوانین از خانواده‌ها اخذ می‌شود.


مدارس هیأت امنایی:
این مدارس دولتی به شمار می آید که شورای عالی آموزش و پرورش در اردیبهشت ماه ۸۸ آیین‌نامه توسعه مشارکت‌های مردمی به شیوه مدیریت هیأت امنایی در مدارس را تصویب کرد. هدف آن هم ایجاد مدارس مشارکت علمی، فکری، عاطفی، فرهنگی و اقتصادی اولیاء در اداره مدرسه است.

مزایای مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی:
در این مدارس برای جلوگیری از هدر رفتن استعداد های دانش آموزان توجه بیشتری می شود. این مدارس استعداد دانش آموزان را شناسایی و آن ها را پرورش می دهند. در این مدارس از معلمان نمونه و با تجربه به کار گرفته می شود. امکانات بیشتری برای دانش آموزان فراهم می کنند.

معایب مدارس نمونه دولتی با تیزهوشان:
این نوع تقسیم بندی به دانش آموزان تیزهوشان یا نمونه دولتی با دیگر دانش آموزان باعث تبعیض آن در جامعه می شود. دانش آموزان تیزهوش فشار بیشتری را متحمل می شوند. گاهی در بین دانش آموزان و معلمان این مدارس حس تکبر دیده می شود و خود را تافته جدا بافته می دانند و این امر موجب ضعیف عملکرد شدن دانش آموزان می شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۴۲ ۱۴ شهريور ۱۳۹۸
زمانی که ما درس می خوندیم فقط مدرسه دولتی بود
در اخرین سال هم کنکور امتحان می دادیم و براساس رتبه و نمره ای که در کنکور می اوردیم یکی دندان پزشک می شد یکی دبیر زیست یکی پزشک یکی فوق دیپلم در رشته های مختلف و یکی هم اصلا قبول نمی شد
واین همه مسخره بازی نبود
ناشناس
۲۱:۰۴ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
تفاوت مدارس به طبقاتی شدن و افت تحصیلی و سطح سواد واقعی کلی در جامعه منجر میشود.
ناشناس
۲۰:۳۲ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
تحصیل باید برای همه به صورت عادلانه باشه چون خروجی این مدارس و سپس دانشگاه ها می شوند نیروهای متخصص. پس باید تبعیض کذاشتن را کاملاً فراموش کنیم تا دودش به چشم خودمون نرود.
ناشناس
۱۸:۲۲ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
ما که نمونه دولتی بودیم و هیچ عملکرد خاص و فراتر از مدارس عادی را اون جا ندیدیم.فقط هر چی انتظار و فعالیت هست از مدارس سمپاد و بچه های اونجاست و معلمهای اونا خاص کار می کنند.من این را با پرسش و تحقیق بین بچه های خودمون و سمپادی ها فهمیدم.