وی افزود: اکنون نیز به صورت دائم کارگروههای کوچک مرمت کار، در حال بازسازی و احیای این مسجد هستند؛ زیرا کاشیهای تاریخی به کار رفته با گچ و آهک به مجموعه وصل شده اند و از استحکام کم برخوردارند. باید همیشه کارگروههای بازسازی و مرمت فعال باشند تا از تخریب مجموعه جلوگیری شود.
مدیر امور فرهنگی و ارتباطات اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان اظهار کرد: در سالهای گذشته بیشتر مراسمها و برنامههای مذهبی در این مکان برگزار میشد که اوج آن اجرای مراسم دهه اول محرم بود. اما نکته قابل توجه این است که مسجد تاریخی جامع اصفهان قابلیت و توان برپایی مراسمهای سنگین را ندارد. مسجد جامع اصفهان از مساجدی است که روزگاری محل تجمع مردم و اقامه نماز جمعه بود؛ اما چند سال است که نماز جمعه هم به مصلی شهر اصفهان منتقل شده است. این اقدام باعث بهبود اوضاع مسجد امام شد. اکنون مردم محلی تنها برای ادای نماز یومیه به مسجد تاریخی امام مراجعه میکنند و فشار زیادی به این بنای تاریخی وارد نمیشود.
گفتنی است مسجد جامع اصفهان، مسجدی تاریخی است که ۴۰۰ سال قدمت دارد و ساخت آن به دوره صفویان باز میگردد. این بنا در فهرست ثبت جهانی هم هست. مسجد جامع اصفهان در ضلع جنوبی میدان نقش جهان واقع شده و تنها مسجد در جهان است که در بنای آن هیچ گونه تقارنی دیده نمیشود و این مسئله زیبایی مسجد را دو چندان کرده است.
انتهای پیام/