سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی‌های حقوقی؛

شروط ۱۲ گانه ازدواج چیست؟/ آیا می‌توان هدایای نامزدی را پس گرفت؟

یک وکیل پایه دادگستری درباره شروط ضمن عقد ازدواج و شرح چگونگی پس گرفتن هدایای نامزدی توضیحاتی داد.

به گزارش خبرنگار  حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، تنظیم سند ازدواج مشروط به شروط مختلفی است و هنگام ثبت عقد ازدواج باید به این نکات توجه بسیار زیادی شود، البته این شروط بیشتر در حوزه طلاق است تا ازدواج.

شروط ۱۲گانه ازدواج به شرح زیر است:

۱- استنکاف شوهر از دادن نفقه زن به مدت ۶ ماه به هر عنوان و عدم امکان الزام او به تأیید نفقه و همچنین در موردی که شوهر سایر حقوق واجبه زن را به مدت ۶ ماه وفا نکند و به اجبار ایفا هم ممکن نباشد.

۲- سوء رفتار و یا سوء معاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل کند.

۳- ابتلای زوج به امراض صعب العلاج به نحوی که دوام زناشویی برای زوجه مخاطره آمیز باشد.

۴- جنون زوج در مواردی که فسخ نکاح شرعا ممکن نباشد.

۵- عدم رعایت دستور دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی که طبق نظر دادگاه صالح منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد.


بیشتر بخوانید: آیا مجازات حبس را می‌توان خرید؟


۶- محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات پنج سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی که بر اثر عجز از پرداخت منجر به ۵ سال بازداشت یا به حبس و جزای نقدی شود که مجموعا منتهی به ۵ سال یا بیشتر بازداشت شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد.

۷- ابتلای زوج به هر گونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خلل آورد و ادامه زندگی برای زوجه دشوار باشد.

۸- زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند. تشخیص ترک زندگی خانوادگی و تشخیص عذر موجه با دادگاه است و یا ۶ ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت نکند.

۹- محکومیت قطعی زوج در اثر ارتکاب جرم و انجام هر گونه مجازات اعم از حد و تعزیر در اثر ارتکاب جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زوجه باشد. تشخیص اینکه مجازات مغایر با حیثیت و شئون خانوادگی است، با توجه به وضع و موقعیت زوجه و عرف و موازین دیگر با دادگاه است.

۱۰- در صورتی که پس از گذشت ۵ سال زوجه از شوهر خود به جهت عقیم بودن و یا عوارض جسمی دیگر زوج صاحب فرزند نشود.

۱۱- در صورتی که زوج مفقودالاثر شود و ظرف ۶ ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود.

۱۲- زوج همسر دیگری بدون رضایت زوجه اختیار کند یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت نکند.

هدایای ازدواج جز اموال زن است

لیلا قرداغی وکیل پایه دادگستری در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شروط ازدواج اظهار کرد: اگر زوج به یکی از شرایط ۱۲ گانه گفته شده عمل نکند، در آن زمان زوجه می‌تواند درخواست طلاق را به دادگاه ارائه دهد.

او درباره شرایط نامزدی بیان کرد: نامزدی هیچ شرطی ندارد، زیرا خطبه عقد هنوز جاری نشده است.

این وکیل پایه یک دادگستری درباره پس گرفتن هدایای نامزدی گفت: تا قبل از عقد زوج و زوجه می‌توانند هدایایی که به یکدیگر داده‌اند را پس بگیرند، اما پس از جاری شدن خطبه عقد زوج نمی‌تواند هدایای داده شده به زوجه را پس بگیرد، زیرا پس از عقد این هدایا جزء املاک زن محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: قوه قضائیه ، دادگاه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۵۳ ۱۴ شهريور ۱۳۹۸
اگر مهریه از بین برود و دوازده شرط بیست و چهار شرط شود برای دوام زندگی مشترک امید بیشتری هست وگرنه خود مهریه برای متلاشی کردن ازدواج های فعلی کافی است،بهترین مرد را با به اجرا گذاشتن مهریه میتوان از پای درآورد شرط دیگری لازم نیست.
محمد
۲۲:۳۳ ۱۴ شهريور ۱۳۹۸
سلام ماچهارسالی هست نامزدیم والان میخوام عروسی کنم نامزدم میگه نمیایم ایامیتوانم همه ی خرجموبگیرم
ناشناس
۲۰:۵۴ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
یعنی فقط زوج معتاد میشه زندان میره و بیماری صعب العلاج میگیره ولی زوجه نه؟
ناشناس
۱۶:۴۱ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
اگر كسي با هم سطح خودش ازدواج كنه دچار اين دردسرها نميشه
ناشناس
۱۴:۴۵ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
شروط 12 گانه ازدواج !
ناشناس
۱۴:۴۱ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
باسلام وادب واحترام
اگ مردزنش رو بیرون کردزن میتونه شکایت کنه نفقه بگیره مهریه بگیره طلاق بگیره.اماقانونی نیست اگرخودزن رفت کی بایدبرشگردونه زن رفت ی اهرمی باشه که نره قانون این کجاست چرانمیذارن مگرزندگی ها علکی هستن ک زن بایدبره بعدقانون مابگه فقط نفقه ب زن تعلق نمیگیره چراقانونی سخترنمیذارن ک زن ول نکنه بره بدون هیچ دلیلی قانع کننده.سخت نیست واقعا
صدف
۱۴:۳۶ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
خدمت آن کاربری که گفته بود پس مرد چی در قانون مرد می تواند هر وقت دوست داشت بی هیچ دلیلی زنش را طلاق دهد اما زن باید یکی از این شرط ها را برای داد گاه ثابت کند تا بتواند طلاق بگیرد
ناشناس
۱۹:۴۹ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
اینطور نیست دوست عزیز ... قانون حمایت از خانواده اجازه نمیده مرد هر وقت دلش خواست زن رو طلاق بده و موانعی مثل حکم قاضی و حکمیت و جدیدا نظریه کارشناسی سازمان بهزیستی وجود داره که اجازه نمیده...
کاوه
۱۳:۲۷ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
واقعا قانون مسخره ای داریم مرد بدبخت چه حقی در زندگی دارد که می گویند در ایران مرد سالاری هست زنی که خیانت کار است یا مشلات فوق را دارد چطور ؟ چرا در ایران باید به زنی که با خیانت بنیان خانواده را نابود می کند مهریه داد چرا باید اجرت المثل داد . واقعا این چه قانونی است که زن هرچه دلش خواست بکند ولی باید مهریه اش را داد ؟؟؟؟
ناشناس
۱۲:۵۰ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
امی،وارم یک قانونی تاییدشود جهت تحکیم وبنیان خانواده ها وان اینکه قضیه مهریه گذاشتن ها دردادگاهها را بنحوی قانونگزار تعیین کنند که هر زوجه ای پس ازعقد وبخلطر طمعکاری نرود مهریه اش را باجرابگزارد وباعث بدعت درجامعه وفساد شود لطفا قضیه مهریه واجرای ان را سخت تر نمایید تا دیگر این حربه زنانه کارامد نباشد وزندگی بکامشان تلخ نشود انشاله
ناشناس
۱۴:۱۷ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
مهریه رو زمان عقد می دهند.
ناشناس
۱۷:۳۷ ۲۴ شهريور ۱۳۹۸
مهریه حق زوجه هست و هرلحظه ای ک اراده کنه باید شوهرمهریه رو بده
مجبور نیستن مهریه بالا تعیین کنن
نهایتا 5عدد
ناشناس
۱۲:۴۱ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
واقعا کسی هست که به ازدواج حتی فکر کنه؟!!!!
دل زده
۱۵:۰۴ ۰۸ خرداد ۱۳۹۹
من ازدواج کردم 2ماه نامزدم اما توطلاقیم و قلط بکنم دیگر ازدواج کنم
حمید
۱۲:۳۵ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
اگه هدیه جزو اموال خانم حساب میشه، پس تکلیف جهیزیه چی میشه؟
کلا مردستیزترین جامعه را با اختلاف در کل دنیا داریم. مجلس باید قانون جامع حمایت از مرد را تصویب کنه.
عبدالله
۲۳:۰۰ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
واقعا قانون در ایران فقط شده به نفع زنان این قوانین احساساتی منجر به این شده که با کوچکترین اختلافی خانمها عوض رفع مشکل وعیب یابی جهت زهر چشم گرفتن از شوهرانشان گول اطرافیان را بخورند وبه دادگاه مراجعه وپله های طلاق را طی بکنند وزندگی خود ومرد خود را یک عمر به تباهی بکشند
....لطفا مسولان قضایی فکری بحال مردان در جامعه بکنند
ناشناس
۱۱:۲۱ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
ازدواج چیست
ناشناس
۱۱:۱۹ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
کو ازدواج ؟
ذاکری
۱۱:۰۲ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
باتشکر از شما اصطلاحاتی که به کار برده شده بود برای تمامی افراد قابل فهم نیست کاش میشد اصطلاحات قضایی را با کلمات عامیانه تر مطرح کنید که برای هر خوانندهایی قابل درک باشد