به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، کتایون نجفی زاده مدیر عامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در نخستین دوره آموزشی مدیریت فراهم آوری اعضای پیوندی در استان قزوین با اشاره به صدور ۲ میلیون کارت اهدای عضو برای داوطلبان این کار خیر گفت: اگرچه داشتن این کارت، به معنای موافقت ۱۰۰ درصدی خانوادههای بیماران مرگ مغزی با اهدای عضو عزیزان خود نیست، اما نقش بسیار زیادی در جلب موافقت خانوادهها پس از مرگ مغزی دارد.
نجفی زاده با بیان اینکه هم اکنون ۵۴ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در کشور مراکز مربوط به اهدای عضو را دارند، افزود: ۲۹ مورد از آنها دارای مرکز اهدای عضو هم هستند که امیدواریم قزوین هم حداقل در زمینه پیوند کلیه به جمع این دانشگاهها بپیوندد.
مدیر عامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: از بین پنج تا هشت هزار نفری که سالانه دچار مرگ مغزی میشوند حداقل نیمی از آنها قابلیت اهدا و پیوند اعضا را دارند، اما متاسفانه سالانه کمتر از هزار خانواده با اهدای اعضای عزیزان خود موافقت میکنند.
نجفی زاده با اشاره به عملکرد ضعیف قزوین درباره جلب موافقت خانوادههای بیماران مرگ مغزی گفت: استان قزوین از ابتدا تاکنون تنها ۶۲ مورد اهدای عضو داشته در حالی که ظرفیت آن بیش از ۳۸۰ اهدای عضو بوده است.
به گفته او، استانهای یزد، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری با ایجاد سیستمی درست در رتبههای اول قرار دارند.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: فرهنگسازی درست در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است، چون ساخت سریالها و برنامههای کارشناسی نشده در این زمینه میتواند نتایج معکوسی به دنبال داشته باشد.
نجفی زاده همچنین درباره قوانین وزارت بهداشت در زمینه دیدار خانوادههای دهنده و گیرنده عضو هم افزود: در کل دنیا به دلیل پیامدهای احتمالی پس از پیوند، ملاقات خانواده اهدا کننده عضو با خانواده بیمار گیرنده مذموم است و وزارت بهداشت نیز آن را ممنوع کرده است.
انتهای پیام/ک