خواب مناسب باعث میشود تا کارکردهای شناختی مغز دانش آموزان ارتقا پیدا کند و سیستم عصبی مرکزی نیز توسعه یابد و خواب غیر مناسب باعث کاهش هوشیاری آنها در طول کلاس درس میشود.
بر اساس گزارش موسسه ملی خواب پیش دبستانیها به ۱۰ تا ۱۳ ساعت خواب در طول شب نیازمندند که کودکان مدرسه بین ۶ تا ۱۳ سال در طول ۲۴ ساعت بین ۹ تا ۱۱ ساعت را تجربه میکنند.
خواب مناسب دانش آموزان حالت ترمیمی دارد و کودکانی که دارای خواب مناسبی بوده بسیار هوشیارتر از سایر دانش آموزان هستند؛ خوابیدن کافی عملکرد فرزندان را در ایام مدرسه تنظیم و باعث ارتقای تمرکز و قدرت تصمیم گیری و حل مسئله میشود.
بیشتر بخوانید: ۵مشکل شایع هنگام خواب/ این نشانهها در خواب را جدی بگیرید
نوجوانان باید بین ۸ تا ۱۰ ساعت در طول شب بخوابند، اما متاسفانه یکسوم از نوجوانان خواب کافی نداشته که علت اصلی آن فعالیت بیش از حد آنها بعد از زمان مدرسه و انجام تکالیف درسی است.
ساعت بیولوژیکی نوجوانان زود خوابیدن را برای آنها به امری دشوار تبدیل کرده است به طوری که این ساعت بیولوژیکی در زمان بلوغ دچار تغییرات مختلفی میشود و هنگامی که نوجوانان دانش آموز دیر به رختخواب میروند موقع بیدار شدن برای رفتن مدرسه دچار مشکلات متعددی میشوند.
خواب کم در بین دانش آموزان به یک معضل مهمی تبدیل شده است، زیرا دانش آموزان کم خواب قدرت یادگیریشان در طول تحصیل کاهش پیدا میکند.
این امر توجه والدین را میطلبد تا فکر اساسی به خواب فرزندانشان کنند.
بهترین کار اینکه والدین ساعت خواب فرزندان شان را کنترل کنند و برنامه خواب منظم و دقیقی بچینید که زمان خوابیدن روزهای عادی هفته با تعطیلات آخر هفته تفاوت داشته باشد البته تاخیر ۱ تا ۲ ساعته در طول یک هفته، مشکلی ندارد.
روی زمان خوابی که برای فرزندتان درنظر گرفتهاید، تأکید داشته باشید، حتی اگر با مخالفت او رو به رو شدید.
در مقابل لجبازی فرزندتان صبور باشید، دعوا و مجادله راهکار درستی نیست.
برنامه غذای روزانه خود را طوری تنظیم کنید تا وعده شام زودتر صرف شود.
بهتر است قبل از خواب به فرزندتان یک لیوان شیر بدهید، زیرا موجب خواب بهتر او میشود.
سعی کنید از همین فردا ساعت خواب فرزندتان تنظیم کنید تا صبح زود از خواب بیدار شود و شب زود به رختخواب برود تا در آغاز فصل تحصیلی جدید با سختی رو به رو نشوند.
انتهای پیام/