سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رد پای نظامیان و امنیتی‌های بازنشسته در تخلفات بانک سرمایه

بیست و نهمین جلسه دادرسی متهمان پرونده بانک سرمایه به ریاست قاضی مسعودی مقام در شعبه ۳ دادگاه ویژه جرایم و مفاسد اقتصادی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بیست و نهمین و آخرین جلسه دادرسی متهم محمدرضا خانی و ۶ متهم پرونده بانک سرمایه با رسیدگی به اتهام هفت نفر از متهمان این پرونده در شعبه ۳ دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی و به ریاست قاضی مسعودی مقام تشکیل شد.

متهمان محمدرضا خانی (مدیرعامل و عضو هیات مدیره وقت بانک سرمایه)، خیراله بیرانوند (مدیرعامل و عضو هیات مدیره وقت بانک سرمایه)، علیرضا حیدرآبادی پور (مدیرعامل و عضو هیات مدیره وقت بانک سرمایه)، پرویز احمدی (سرپرست بانک و رئیس هیئت مدیره وقت بانک سرمایه)، بهمن خادم (عضو هیات مدیره وقت بانک سرمایه)، مهرداد باقری (عضو هیات مدیره وقت بانک سرمایه)، یاسر ضیائی شیرکلائی (قائم مقام وقت بانک سرمایه) به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق مشارکت در خیانت در امانت مورد محاکمه قرار گرفتند.

برای متهمان عدیده این پرونده تاکنون چند مرتبه حکم صادر شده و این آخرین جلسه دادرسی است.

در ابتدای جلسه دادگاه قاضی مسعودی مقام با تفهیم اتهام محمدرضاخانی گفت: جرم شما دایر بر مشارکت در اختلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق ۱۳ فقره خیانت در امانت به ارزش ۱۳ هزار و ۳۹۰ میلیارد ریال، به همراه ۳ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال، دریافت ۶۴۰ هزار یورو از داریوش امانه، دریافت یک میلیارد ریال از قاسم خلیلی برای خرید خودرو بی ام و ۲۰۱۳ برای خانم دریا خانی و اخلال ۲ میلیارد و ۱۶۰ میلیون ریالی در شرکت سایه گستر است.

متهم خانی بیان کرد: گفته شد که مبلغ ۱۷ میلیارد تومان از بانک مسکن وام گرفتم، اما باید تصریح کنم که این مبلغ به تومان نبود، بلکه ریالی بوده است.

او درباره کارانه‌ای که در لیست حقوقی ذکر شده است، بیان کرد: اشاره به کار اشخاصی که در لیست حقوقی این جانب ذکر شده و رسید آن اخذ شده غیر واقع است، اما این موضوع به اشتباه تفهیم شده، زیرا منظور کارانه اینجانب نبود، بلکه لیست کارانه برای پرسنل گرفته شده است.

متهم خانی درباره بحث بازرسی در بانک بیان کرد: در شش ماه اول بازرسی به صورت محرمانه و به کمک نیرو‌های جوان انجام می‌گرفت و از همان ابتدا سازمان بازرسی در کنار ما حضور داشت، ریاست اداره بازرسی بانک که وظیفه بازرسی و ارسال اسناد را برعهده داشت، از خود سازمان بازرسی انتخاب شده بود و در شش ماه اول به ما کمک می‌کرد.

او ادامه داد: البته پس از مدتی این نیرو‌ها از بانک خارج شدند و در شش ماهه دوم بعد از پایان یافتن ماموریت کار به شخص آقای پسندیده سپرده شد و تمام امور با او انجام می‌شد.

متهم خانی درباره هیئت عامل و هیئت مدیره بانک بیان کرد: در بانک‌های خصوصی هیئت مدیره وجود دارد و این هیئت تصمیمات کلان را می‌گیرد؛ مدیرعامل در صورتی مسئولیت انتظامی و کیفری دارد که خلاف تصمیم هیئت مدیره تصمیم اخذ کند.

او ادامه داد: سال ۹۵ حساس‌ترین سال بانک سرمایه بود، زیرا از همان سال مبارزه با فساد آغاز شد و اخبار انحلال و ورشکستگی بانک مطرح شد، به همین دلیل در این سال اعضای هیئت مدیره، هیئت عامل را تشکیل دادند و به دلیل آن که اعضای این دو هیئت یکی بودند، تمام تصمیمات به صورت گروهی گرفته می‌شد.

متهم خانی ادامه داد: اینجانب به عنوان مدیرعامل از باب مداخله در تصمیم‌گیری نباید به تنهایی پاسخگو باشم، زیرا تصمیمات هیئت مدیره و هیئت عامل گروهی بوده است.

او با اشاره به تراز روزانه بانک بیان کرد: تراز روزانه بانک که مهمترین ابزار نظارت بود، هر روز در اختیار اعضای هیئت مدیره قرار می‌گرفت و تمام اعضای هیئت مدیره دسترسی به نامه‌ها و پرونده‌ها داشتند.

متهم خانی درباره مصوبه شرکت تجارت توسعه پایدار قشم گفت: برخی گفتند که مصوبه این شرکت به صورت موافقت نامه اصولی بوده است، اما با ادبیات قانونی و ذکر کلمه مصوبه و به همراه امضای هیئت مدیره این مصوبه نوشته شد.

او افزود: البته برخی گفتند که مصوبه به شعبه ابلاغ نشده است که در جواب باید بگویم: چون امور مالی به هیئت مدیره این مصوبه را ابلاغ کرد، هیئت مدیره هم مصوبه را در جواب به امور مالی ارائه داد تا امور مالی مصوبه را به شعبه ابلاغ کند.

متهم خانی با اشاره به آتش گرفتن دیتاسنتر بانک بیان کرد: این گزارش اشتباه است، زیرا دیتاسنتر بانک در محفظه‌ای آهنی و فولادی در یکی از طبقات بانک واقع شده و خبر آتش گرفتن بانک مربوط به طبقه‌ای نبود که دیتاسنتر در آنجا وجود داشت.

او تصریح کرد: برخی گفتند که مصوبات و امضا غیر اصلی و جعلی است، اما تمام مصوبات اکنون در بانک وجود دارد.

متهم خانی گفت: آقای زارعی معاون وقت مالی بانک گفته که چک مربوط به بانک تجارت را مهر نکرده ام، اما مهر حسابداری در گاوصندوق امور مالی بوده و تنها معاون امور مالی و حسابداری به آن دسترسی داشتند و دفتر مدیریت نقشی در مهر کردن نداشته است.

او افزود: گفته شد هر یک از افراد به صورت خصوصی اطلاعات را به نهاد‌های امنیتی می‌دادند که من از این موضوع خبر ندارم، اما شکایتی با امضای اینجانب به دادسرای پولی و بانکی ابلاغ شد که این گزارش محرمانه در سال ۹۵ به دفتر مقام معظم رهبری ارجاع شد و در مرداد همان سال دفتر بازرسی مستندات را به سازمان اطلاعات سپاه اعطا کرد.

متهم خانی درباره امحای اسناد بیان کرد: زمانی که آقای حیدرآبادی‌پور عزل شد، بسیاری از مدارک و مستندات هم از بانک خارج شدند؛ به دلیل جوان‌گرایی بسیاری از نیرو‌ها را اخراج کردیم، اما باید گفت که هیچ امحای سندی گزارش نشده است و تمام اسناد به هیئت مدیره جدید داده شد.

او بیان کرد: گفته شد که اصل بسیاری از پرونده‌ها موجود نیست، اما بر اساس اطلاعات هر هفته یکشنبه‌ها در ساعت ۵ صبح در صندوق ذخیره فرهنگیان کارگروهی تشکیل می‌شد که اصل بسیاری از پرونده‌ها در آنجا قرار داشت.


بیشتر بخوانید: تهیه وثیقه‌های میلیاردی در کمتر از ۵ دقیقه توسط متهمان فساد اقتصادی/ جزئیات میلیاردر شدن خاندان جهانبانی با پول معلمان


متهم خانی درباره اعطای تسهیلات از شرکت سایه گستر به فولاد ماهان بیان کرد: با دستور آقای حیدرآبادی‌پور قرار شد که از شرکت سایه گستر به فولاد ماهان تسهیلات داده شود و با درخواست من از یکی از اشخاص قرار شد تا گزارشی در این باره ارائه شود و این تسهیلات مورد بررسی قرار گیرند که پس از بررسی‌ها دستور ابطال قرارداد، ممنوعیت معاملات و توقیف تمام تسهیلات داده شد.

در ادامه جلسه دادگاه، قهرمانی نماینده دادستان بیان کرد: آقای خانی از افراد نظامی و امنیتی صحبت می‌کند که همواره به بانک رفت و آمد داشتند. پرونده بانک سرمایه مملو از حضور اشخاص نظامی و امنیتی است که البته عمدتاً بازنشسته شدند و آن‌ها با تبانی همراه با مدیران بانک سرمایه دست به فساد زده‌اند.

او ادامه داد: این افراد متعلق به نهاد‌های امنیتی نبودند، آن‌ها باید بدانند که عدالت با کسی تعارف ندارد و هر کسی که قصد داشته باشد، مورد تغییر قرار می‌گیرد.

نماینده دادستان با اشاره به اعطای پول به کارکنان بانک سرمایه بیان کرد: متهم خانی از اعطای پول به پرسنل صحبت می‌کند، اما به پرسنل هم هیچ کمکی نکرده است و بر اساس قراردادی که میان شرکت توسعه ساختمان سرمایه و بانک سرمایه منعقد شد، ۵۰ درصد پول به بانک و ۵۰ درصد دیگر به شرکت داده شد.

قهرمانی افزود: ۵۰ درصد از پول بانک مشخص نیست به کجا رفته است، اما ۵۰ درصد از پول شرکت توسعه ساختمان دوباره به آقای خانی بازگشته و تبدیل به یک میلیارد تومان سکه توسط خویشان آقای ریخته گران شده است.

او با بیان اینکه چه کسی باید فساد را پاسخ دهد، اظهار کرد: شما باید قبول کنید و پاسخگو باشید، زیرا اسناد فساد موجود است.

نماینده دادستان بیان کرد: آقای شورانی که با تیم حیدر آبادی به بانک آمده، مواردی را گزارش داده است. بر اساس این گزارش گفته شد که تعدادی از مشتریان شعبه اکباتان با دستور متهم خانی پول را با اشکال مختلف دریافت می‌کردند و فشار محمدرضا خانی و دستور او سبب شده تا مصوبات اجرایی شود.

قهرمانی با اشاره به بدهی ریخته گران به بانک‌های مختلف بیان کرد: ریخته گران یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به بانک‌های کشور بدهکار بود و قرار شد که بانک تجارت املاک او را بفروشد و بدهی را پرداخت کند، اما برای چه در آن زمان به بانک تجارت نامه زدید و خواستید که قائم مقام این بانک شوید و مشکل ریخته‌گران را حل کنید.

او ادامه داد: در آن زمان بانک سرمایه خود مشکلات فراوانی داشت. ابتدا مشکل خود را حل می‌کردید و سپس به سمت محل مشکل ریخته گران می‌رفتید.

نماینده دادستان بیان کرد: در دفتر شما ۵۰ سند بانکی حذف شده و امضا‌ها توسط یکی از کارمندان دفتر شما به نام سمیرا غفوری از تاریخ ۶/٢/٩۵ تا تاریخ ۲۱ فروردین ۹۶ حذف و فتوشاپ شده است.

قهرمانی بیان کرد: دم خروس فساد شما در موسسه مالی و اعتباری نور کرج دیده شده است و آقایان بانکی ٧ صدم درصد و ۴ درصد از مشتریان خود سود دریافت می‌کردند که ٧ صدم درصد به بهانه فاکتور و بیمه تسهیلات و ۴ درصد به اسم کارگزاری بوده است، البته این پول در موسسه مالی و اعتباری کرج شناسایی شد که پول به حساب دو خانم و یک نوه ریخته می‌شد و از طریق همین پول بی ام و خریداری شده است.

او بیان کرد: اگر برادر شما در شرکت توسعه پایدار مشغول بود، چرا حقوق خود را از موسسه نور دریافت می‌کرد و اگر آقایان بانک مرکزی به دنبال مبارزه با فساد هستند، باید وارد عمل شوند.

نماینده دادستان درباره چگونگی انتصاب خانی به سمت مدیرعاملی بانک سرمایه بیان کرد: در نوزدهم مرداد ماه سال ۹۵ پس از آقای بهمن خادم که مدیر عامل وقت بانک بود، با مصوبه هیئت مدیره شما به عنوان مدیرعامل بانک شناخته می‌شوید، بر چه اساسی این اتفاق رخ داده است.

یکی از متهمان در جلسه گفت: ما را تهدید می‌کردند و می‌گفتند که ظرف یک ماه باید مدیرعامل انتخاب شود و شما به عنوان اعضای هیئت مدیره امضا کنید بسیاری از ۴ درصد‌ها به حساب بانک مرکزی ریخته شده است.

قهرمانی ادامه داد: دست‌های پشت پرده وجود دارد که آن‌ها به تاراج اموال مردم می‌پرداختند. شما می‌گویید که به امامی خدمتی نکرده‌اید، اما در شرکت توسعه ساختمان بزرگترین خدمت را به امامی داشتید. امامی کار فنی در بانک سرمایه انجام می‌داد و با مدیران شرکت توسعه ساختمان تبانی کرده است.

او تصریح کرد: امامی ملک ۸۰ میلیارد تومانی را به قیمت ۱۵۶ میلیارد تومان فروخته و ما به التفاوت آن را به صورت نقدی دریافت کرده است. در سریال شهرزاد ۲ هم از طریق شرکت پایدار قشم پول پرداخت کرده‌اید؛ اما مخالفتی با توسعه فیلم و فرهنگ نداریم، اما این توسعه باید در شرایط مساوی صورت گیرد.

نماینده دادستان بیان کرد: چرا با وجود ممنوع المعاملات بودن ریخته‌گران به او تسهیلات دادید و آقای زارعی را تحت فشار قرار دادید که چک ریخته‌گران را وصول کند. اگر به دنبال پول دادن هستید، باید شرایط قانونی را لحاظ کنید.

قهرمانی افزود: می‌گوید دیگران هم این کار را می‌کنند، چون این کار را می‌کنند و وضعیت آنقدر خراب است، شما و بانک‌های دیگر غلط می‌کنید که این کار‌ها را انجام می‌دهید.

نماینده دادستان گفت: این پول‌ها برای مردم است و باید در مسیر اشتغال، تولید و کالا‌های اساسی مناسب خرج شوند. آقایان پول گرفتند و با آن‌ها خودرو و خانه خریدند و حتی اگر پول را تسویه هم کرده باشند که گردن آن‌ها زیر شمشیر عدالت قرار دارد.

او اظهار کرد: بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان در زمان مدیرعاملی شما در بانک سرمایه مشکوک الوصول است، فاکتوری هم درباره فرش‌ها وجود ندارد؛ پول در حساب برادر شما شارژ می‌شد و از آنجا به یک موسسه در کرج ریخته شده است.

متهم خانی با اشاره به شرکت سایه گستر بیان کرد: تاریخ یکم اردیبهشت ماه سال ۹۵ به این شرکت وظیفه بازار گردانی بانک سرمایه داده شد.

او ادامه داد: اگر قرار بر این شد تا این شرکت با دریافت ۵ میلیارد تومان برای بازارگردانی کار خود را انجام دهد که این موضوع به تصویب تمام اعضای هیئت مدیره می‌رسید.

متهم خانی بیان کرد: در تاریخ ۱۱ اردیبهشت سال ۹۵ مصوبات امور مالی بانک ابلاغ شد که طبق مصوبه قرار شد، میزان ۹۵ میلیارد تومان به گروه ماهان داده شود، اما این کار در شعبه اجرا نشد و شعبه مرکزی برای آن اقدامی نکرد.

او ادامه داد: سپس با دستور حیدرآبادی‌پور قرار شد که پول به جای شرکت ماهان به شرکت سایه گستر داده شود که مصوبه این کار در تاریخ ۱۱ اردیبهشت سال ۹۵ به امضای تمام اعضای هیئت مدیره رسید و قرار داد در سیزدهم اردیبهشت ماه به امضا رسید.

متهم خانی درباره ملک زاگرس گفت: مصوبه هیئت مدیره درباره این ملک اجرایی نشد و بار دیگر در سال ۹۶ از زمانی که ما در هیئت مدیره حضور نداشتیم، شرکت املاک توسعه ساختمان املاک زاگرس الحاقیه آن را صادر کرد.

او تصریح کرد: در اسفند سال ۹۵ بر اثر فشار صندوق ذخیره فرهنگیان من استعفا دادم و در دفتر دانش آشتیانی وزیر آموزش وقت جلسه تشکیل شد و پس از آن من عزل شدم.

متهم خانی تصریح کرد: قسم جلاله الله می‌خورم که تنها برای مصالح کشور کار کرده‌ام. از شما می‌خواهم لحظاتی از کسوت قضاوت خارج شوید و در مقام استاد حقوق به صحبت‌های آخر من توجه کنید، چه کسی اخلال کرده است؟ من در خانواده‌ای بزرگ شدم که ۳۲ شهید داشته است و در دامان پدر و مادری تربیت شده‌ام که قریب به ۱۴ سال قبل از انقلاب در تبعید بوده‌اند و نمی‌توانم اخلالگر باشم. آیا خرید هواپیما، گازرسانی به مناطق محروم زنجان، رونق تولید، جلوگیری از پرداخت ضمانت نامه صوری، پرچمداری مبارزه با فساد از مصادیق اخلال است؟

به گفته قاضی مسعودی مقام ادامه رسیدگی به پرونده روز شنبه شانزدهم شهریور ماه برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

جزئیات بیست و نهمین جلسه دادرسی متهمان پرونده بانک سرمایه

برچسب ها: دادگاه ، قوه قضائیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۴۳ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
پیش پولهای چند ده میلیاردی حیف میل شده واقعا این احکام محکومیت دادگاه برای پولهای معلمان زحمتکش به یغما رفته مسخره نیست؟
عضوبانک یرمایه
۰۰:۴۸ ۱۳ شهريور ۱۳۹۸
خواهشا حتی انانی که بدهی خودرادادندوباحقه وحیله صاحب سرمایه شدندرونیزمحاکمه کنیدنگذاریداززیرتیغ عدالت دربرن
ابراهیم نبی ئی
۱۱:۳۶ ۱۲ شهريور ۱۳۹۸
از قوه قضائیه تقاضا داریم بجد پیگیر هم مفسدان باشد حق آنها فقط اعدام است اعدام اعدام اعدام
با تشکر از قوه قضائیه
2
۰۸:۵۶ ۱۲ شهريور ۱۳۹۸
مجازات اختلاس گران و مفسدین رده بالاباید بسیار شدیدتر باشد به علاوه رد مال در حالیکه اموال وپولهای غارت شده توسط ایشان که تبدیل به ملک و ماشین بی ام و ..... شده که ارزش چند برابری پیدا کرده اند باز هم به نفع اینها می شود فقط مصادره کل اموال و دارایی و اعدام وحبس ابد چاره مفسدین است وگرنه این روند همچنان ادامه خواهد داشت.
ناشناس
۲۳:۴۱ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
وام ۱۷ میلیاردی گرفته بنده خدا برای مردم کار کنه .!!!!!!!! حالا چرا و کی وام اینقدری داده هم باید حسابی پیگیری بشود.
ناشناس
۲۳:۳۶ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
مصادره تمام اموال شان که در اصل متعلق به ملت است .چونکه تمام اموال حرام را اینطوری جمع کرده اند .بعد بجای زندان مرده شوری و کارگری در مناطق گرم و مرز
ناشناس
۲۲:۰۷ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
حواسمان کاملاً جمع هست که اقای رئیسی دارد به وعدهایش عمل می کند وعده های که برای ریاست جمهوری داده بود ولی در نیامد و حالا در دستگاه قضائیه که ریاست قوه شده است دارد به وعدهایش عمل می کند مبارزه با فساد
و از این طرف هم به این دولت که من بهش اصلا رای نداده بودم و نخواهم داد بعد از سالهای دیگر به هیچ کدام از قولهایش عمل نکرده و بدبختمان کرده است با این گرانی
ناشناس
۲۲:۰۴ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
نظامیان و امنیتی های های خطاکار باید دوبرابر مجازات شوند
ناشناس
۲۱:۴۶ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
80ملیارد180ملیاردخدای من چی شده پول پرگردن دندان ندارم سی سالم معلم بودم
ناشناس
۲۰:۵۰ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
من که از تلویزیون دیدم نماینده دادستان گفته بود اونا اصلا سازمانی نبودن فقط یه اسلحه می ذاشتن رو میز و خودشون رو نظامی امنیتی جا می زدن.
ناشناس
۱۹:۲۷ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
خدااخه چرا واقعا چرا چرا
ناشناس
۱۷:۳۱ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
فرهنگیان زیرخط فقرزندگی می کنند بادرآمدصندوق ذخیره وبانک سرمایه می شد کلی کاربرای فرهنگیان انجام داد
ناشناس
۱۵:۵۵ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
فقط اعدام
ا
۱۵:۴۹ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
اعدام
ناشناس
۱۵:۰۱ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
همه اینها را به مناسبت روز بانکداری در همان روز اعدامشان کنید تا کمی دل ما خنک بشه از بس سود بانکی میدیم
ناشناس
۱۴:۴۴ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
چه خبره واقعا؟
ناشناس
۱۴:۱۸ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
احسنت بر قوه قضاییه
ناشناس
۱۳:۴۱ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
درود بر قوه قضائیه الهی همه شما مفسدان اقتصادی بمیریدمردم از دست شما راحت بشن
ناشناس
۱۶:۲۸ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
خيييلي خوب بووود
Ahmad
۱۳:۰۱ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
اینا چطور تونستند این کلاهبرداری ها رو بکنند و هیچ کسی بالاسرشون نبوده که کنترلشون کنه
ناشناس
۱۴:۵۶ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
دولت ۴ درصدی ها همینه