سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان فارس:

تشخیص فساد مواد غذایی با تولید زیست حسگر

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس از تولید زیست حسگر یا بیوسنسور به منظور تشخیص فساد مواد غذایی خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ابراهیم زارع رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس امروز یکشنبه ۱۰ شهریورماه در نشست خبری با اشاره به تولید تولید زیست حسگر یا بیوسنسور به منظور تشخیص فساد مواد غذایی، اظهار کرد: این محصول برپایه پلیمر‌های زیستی تجزیه پذیر تولید شده که با کاربرد آن در مواد غذایی بسته‌بندی شده، می‌توان از سلامت غذا اطمینان یافت.

او با اشاره به این که زیست حسگر تولیدی، خطری برای سلامتی یا محیط زیست ندارد، تصریح کرد: بیوسنسور تولیدیتکنولوژی روز دنیا بوده که در نوع خود بی نظیر است و در صورتی که شرکت‌‍‌هایی متقاضی دریافت تکنولوژی این محصول تولیدی باشند در اختیار آن‌ها قرار خواهد گرفت.

زارع از دیگر محصولات تولیدی این مرکز در حوزه صنایع غذایی به بارمغذی انرژی زا یا Functional food اشاره کرد و افزود: این ماده غذایی با استفاده از خرما‌های درجه دوم و سوم تولید شده و در یک دوره طولانی در دمای معمولی قابل نگهداری است.

به گفته وی افراد در شرایط اضطراری نظیر عملیات جنگی، گشت‌زنی، آب و هوای سرد و ارتفاعات کوهستانی می‌توانند از این جیره غذایی انرژی زا استفاده کنند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس با اشاره به این که بارمغذی انرژی زا مذکور محصولی کاملا گیاهی و سالم است، گفت: این مرکز آمادگی واگذاری امتیاز آن به شرکت‌های خصوصی با توان تولید در مقیاس صنعتی را دارد.

۲۹ رقم زراعی و باغی جدید معرفی شد

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس با اشاره به اینکه از اقدامات و وظایف این مرکز معرفی ارقام جدید زراعی و باغی است، افزود: از سال ۹۷ تاکنون ۲۹ رقم زراعی و باغی جدید توسط این مرکز شناسایی و معرفی شد.

زارع تصریح کرد: ارقام جدید با پتانسیل بالا، متحمل به خشکی و نسبت به ارقام قدیمی معمولا نیاز آب کمتری دارند.

او با اشاره به اینکه استان فارس یکی از استان‌های اصلی معرفی ارقام است، گفت: ارقام جدید شامل ۲۰ رقم گندم وجو، سه رقم پنبه، دو رقم کلزا، یک رقم ذرت، یک رقم کنجد، یک رقم لوبیا ویک رقم زیتون به نام رقم آوان بوده که مناسب کشت استان فارس شناخته شده اند.

تولید خاکورز کج ساق در راستای حفاظت از منابع تولید

زارع با اشاره به خشکسالی‌های حاکم بر اقلیم فارس اضافه کرد: با توجه به اینکه در شرایط موجود، در برخی از مزارع قبل از شخم، امکان آبیاری وجود ندارد درنتیجه در زمان استفاده از گاوآهن برگردان‌دار نیاز به تراکتور ۶ سیلندر (تراکتور با قدرت زیاد) است، از طرفی پس از شخم کلوخه‌های بزرگ ایجاد می‌شود که عملیات تهیه زمین را با مشکل مواجه می‌کند و کشاورزان برای خرد کردن کلوخه‌ها مجبور به چندین بار استفاده از دیسک می‌شوند که این موضوع علاوه بر هزینه‌های زیاد باعث آسیب به خاک نیز می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس افزود: با هدف حفاظت از منابع تولید (آب و خاک) کارشناسان این مرکز دربخش تحقیقات فنی مهندسی، موفق به تولید خاکورز کج ساق شدند که می‌تواند زمین خشک را با انرژی خیلی کمتری شخم بزند و یک بستر مناسبی را برای کشت ایجاد کند.

او از دیگر دستاورد‌های این مرکز در حوزه ماشین آلات به یک نوع کولتیواتور اشاره کرد که با انرژی کمتر و کارآیی بالاتری کار می‌کند.

فارس به عنوان مرکز منطقه‌ای تحقیقات فرآوری کینوا معرفی شد

زارع با اشاره به این که کینوا یک گیاه جدید در حال توسعه است، گفت: در مرکز تحقیقات فارس حدود ۲۰ نوع محصول خوراکی مثل سالاد، آش، دوغ، حلوا، کیک، کشک از کینوا با نسبت‎های مختلف تهیه شده و در نمایشگاه هفته پژوهش و دهه فجر در سال ۹۷ عرضه شد.

به گفته او مرکز تحقیقات فارس به عنوان مرکز منطقه‌ای تحقیقات فرآوری کینوا یا Focal point از طرف سازمان تحقیقات انتخاب شده و در همین راستا کارگروه فرآوری کینوا در مرکز تشکیل شده است.

این مقام مسئول یکی از برنامه‌های اقتصاد مقاومتی در استان فارس را تهیه برنامه‌های پژوهشی و آموزشی در زمینه فرآوری کینوا برشمرد و افزود: بر آن هستیم تا همزمان با توسعه کشت کینوا، فرآوری و بازار مصرف این محصول را نیز ایجاد کنیم.

کینوا در آهن و پروتیین نسبت به ذرت، برنج و گندم برتری دارد وبه خصوص، چون فاقد گلوتن است برای کسانی که به دلیل بیماری سلیاک نمی‌توانند گندم مصرف کنند می‎تواند جایگزین بسیار خوبی باشد.

تولید نهال عاری از ویروس در مرکز تحقیقات فارس

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس گفت: در سال ۹۷ برای نخستین بار در این استان، تولید نهال عاری از ویروس آغاز شد که با حمایت‌های سازمان جهاد کشاورزی این استان، تولید ۹ هزار نهال عاری از ویروس در دستور کار قرار دارد.

به گفته او همچنین گلخانه نگهداری ارقام مقاوم مرکبات به بیماری جاروک را در ایستگاه زرقان ساخته شده و در این گلخانه تمام ارقام به بیماری خطرناک جاروک اعم از پرتقال و لیمو شناسایی و نگهداری شده است.

جایگزینی علوفه‌های بومی با علوفه‌های وارداتی

زارع جایگزینی علوفه‌های بومی با مصرف کم آب با علوفه‌های وارداتی و پرمصرف را از دیگر اقدامات پژوهشی برشمرد و افزود: جایگزینی دانه تریتیکاله با دانه ذرت وکنجاله سویا در جیره مرغ گوشتی، جایگزینی کنجاله کلزا و کنجاله پنبه دانه به جای کنجاله سویا در جیره طیور و جایگزینی دانه تریتیکاله با دانه جو در جیره فلاشینگ (جیره کمکی قبل از جفت‌گیری) از طرح‌های موفق انجام شده در مرکز تحقیقات فارس است.
او با اشاره به استفاده از علوفه هیدروپونیک در تغذیه دام با محوریت کاهش مصرف آب و تولید انبوه علوفه در واحد سطح، گفت: جایگزینی علوفه هیدروپونیک با علوفه خشک به بهبود کیفیت گوشت منجر می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس تصریح کرد: با هدف کاهش وابستگی به خارج از کشور در حال راه‌اندازی یک کارخانه تولید خوراک دام به صورت پایلوت در مرکز آموزش علی آباد کمین هستیم.

انتهای پیام/چ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.