سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای عسل‌های اصل و تقلبی / عسل‌های غیر اصل گران‌تر فروخته می‌شوند! ‏

رئیس انجمن علمی زنبور عسل از حربه‌های فروش عسل تقلبی می‌گوید ‏.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  قیمت عسل اصل کیلویی ۵۰‌هزار تومان است، اما مردم برند‌های تقلبی را بالاتر از ۱۰۰ ‏هزار تومان می‌خرند. این موضوع را سعادت علی نیا، معاون تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان ‏رضوی اعلام کرده است. محمدعلی کمالی، رئیس انجمن علمی زنبور عسل هم با تأیید این موضوع ‏‏ می‌گوید: «اتفاقا برند‌های تقلبی برای این‌که وانمود کنند عسل‌شان اصل است، اقدام به ‏گرانفروشی می‌کنند و این حربه در بازار ایران جواب داده است! ‏ او همچنین خبر می‌دهد که به‌زودی کندو‌های زنبورعسل شناسنامه‌دار می‌شوند و می‌توان کیفیت ‏عسل آن‌ها را با بارکد‌هایی ردیابی کرد.


بیشتر بخوانید: روشهای تشخیص عسل اصل از تقلبی


 «بازار عسل مغشوش و غیرشفاف است.» این حرف را کمالی، رئیس انجمن علمی زنبور عسل می‌زند او می‌گوید: «این روز‌ها بازار عسل روز‌های پریشانی را سپری می‌کند، چون افراد زیادی ‏هستند که به صورت غیرعلمی و غیربهداشتی به تولید عسل‌های تقلبی مشغول هستند و محصولات خود ‏را به نام عسل واقعی عرضه می‌کنند. از طرف دیگر این برند‌های تقلبی با قیمت‌های گزاف محصولات ‏خود را به فروش می‌رسانند، برای این‌که مردم اطمینان حاصل پیدا کنند محصولات‌شان به دلیل قیمت ‏گزافی که دارد، اصل است. ‏»

رئیس انجمن علمی زنبور عسل درباره این‌که آیا می‌توان به خرید عسل‌های واقعی و اصل امیدوار ‏بود، به «شهروند» می‌گوید: «برخلاف آن‌چه تصور می‌شود، ما در کشورمان پتانسیل بالایی برای تولید ‏عسل اصل داریم. دشواری تشخیص عسل اصل از تقلبی باعث شده که افراد سوءاستفاده‌گر اقدام به ‏تولید عسل‌های تقلبی کنند. این درحالی است که برای تشخیص عسل‌های تغذیه‌ای، عسل‌های ‏محیطی، عسل‌های دست‌ساز و عسل‌های تقلبی حتما به آزمون‌های آزمایشگاهی نیاز داریم و اصلا ‏این‌طور نیست که بتوان با دیدن قیافه عسل‌ها تشخیص داد آن‌ها اصل هستند یا تقلبی. ‏» او ادامه می‌دهد: «این روز‌ها ما می‌بینیم که برند‌های تقلبی عسل‌های خود را با مبالغ گزاف کیلویی ‏‏۱۲۰ تا ۱۵۰‌هزار تومان می‌فروشند در صورتی که قیمت هر کیلو عسل اصل بین ۵۰ تا ۶۵‌هزار ‏تومان است.» ‏

این درحالی است که متولی برخورد با عسل‌های تقلبی وزارت بهداشت و درمان است که باید با ‏واحد‌های فاقد برند، بسته‌بندی و شناسنامه برخورد کند، اما هنوز این اتفاق رخ نداده است. ‏

برای تشخیص عسل‌های تغذیه‌ای، عسل‌های ‏محیطی، عسل‌های دست‌ساز و عسل‌های تقلبی حتما به آزمون‌های آزمایشگاهی نیاز داریم و اصلا ‏این‌طور نیست که بتوان با دیدن قیافه عسل‌ها تشخیص داد آن‌ها اصل هستند یا تقلبی

توانایی تولید عسل به مقادیر زیاد را داریم

رئیس انجمن علمی زنبور عسل می‌گوید: «برخلاف آن‌چه مطرح می‌شود ما توانایی زیادی برای تولید ‏عسل داریم و زنبورداران ما می‌توانند عسل طبیعی تولید کنند. ‏»

کمالی درباره این‌که زنبور‌های عسل از کجا تغذیه می‌شوند، می‌گوید: «تعداد زیادی از زنبورداران برای ‏تغذیه زنبور‌های خود به ییلاق و قشلاق می‌روند؛ یعنی در تابستان‌ها نقاط سردسیر را انتخاب می‌کنند و ‏در زمستان به مناطق گرمسیر می‌روند.»

‏ او توضیح می‌دهد: «اطراق زمستانی زنبورداران در نوار جنوبی کشور از بهبهان گرفته تا عسلویه ‏و گاوبندی است. در تابستان هم به مناطقی مثل کردستان می‌روند و حتی در برخی از نقاط شمالی استان ‏تهران اطراق می‌کنند. اتفاقا برخلاف آن‌چه در تصور عموم وجود دارد در کشور ما امکان تولید عسل به ‏مقادیر زیاد امکانپذیر است، چون مراتع خوب و پوشش‌های گیاهی مناسب برای تغذیه زنبور‌ها داریم. البته ‏برخی باغدار‌ها و مزرعه‌دار‌ها برای اجاره دادن زمین‌های خود به زنبورداران با آن‌ها همکاری نمی‌‏کنند. ‏»

او تأکید می‌کند: «با این‌که سال‌هاست وزارت کشاورزی توصیه اکید کرده که مرتع‌داران و باغداران ‏برای پرورش زنبور عسل و تولید عسل واقعی به زنبورداران کمک کنند، اما همچنان مشکلات پابرجا ‏است و برخی از آن‌ها حاضر نمی‌شوند مزارع خود را در اختیار زنبورداران قرار دهند.

با توجه به ‏این‌که در کشور ما توانایی تولید عسل به مقدار فراوان وجود دارد، امیدواریم بتوانیم با توسعه این ‏صنعت جلوی متقلبان را بگیریم. ضمن این‌که امسال هویت‌گذاری کندو‌های عسل نیز در دستور کار است ‏و این وظیفه برعهده اتحادیه مورد نظر است. با شناسنامه‌دار کردن زنبورداران، تولیدات آنان قابل ‏ردگیری و ساماندهی است تا از تولید عسل تقلبی جلوگیری شود.» ‏

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.