پور ملایی با اشاره به اینکه بعضی اوقات اتفاقاتی در زندگی انسان باعث تغییر مسیر زندگی می شود گفت: رشته تحصیلی من در هر سه مقطع تحصیلی، لیسانس، فوق لیسانس و دکتری محیط زیست بود، و از طریق آزمون استعدادهای درخشان وارد در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری شدم.
او افزود: در مقطع دکتری سختی های بسیاری را تحمل کردم چراکه مسیر ریلی نبود و به دلیل زمان زیادی که اتوبوس از من می گرفت، باید از زاهدان با هواپیما به تهران می رفتم و امکان مرخصی تحصیلی را هم نداشتم و مجبور بودم این هزینه را بر زندگی خود تحمیل کنم.
مدیرکل محیط زیست استان یزد با بیان اینکه که در تمام مقاطع تحصیلی خانواده ام مرا همراهی کردند، اظهار داشت: ادامه این راه فقط با همکاری و همراهی همسر و پسرم امکان پذیر شد.
نیره پور ملائی افزود: سال 89 مادم به بیماری سرطان دچار شد و آن زمان تمام زندگی من تعطیل شد و به معنای واقعی یک انسان تک بعدی بودم، و در همان زمان در آزمون کارشناسی ارشد قبول شدم که نرفتم.
پور ملائی ادامه داد: استاد راهنمای من که در مقطع ارشد بود، از من خواست که با این مسئله کنار بیام و به تحصیل ادامه دهم، در تمام مقاطع تحصیل از مادرم پرستاری کردم، و الان مادر من در سلامتی کامل قرار دارد، و اکنون این موفقیت را در زندگی ام مدیون استاد راهنمای خود می دانم.
او افزود: همیشه بدون اینکه به مدیر بالا دستی ام توجه کنم سعی کردم کارشناس خوبی باشم و کارم را به بهترین شکل انجام دهم و بالاخره بر اساس تقدیر یا شانس به عنوان اولین مدیرکل زن محیط زیست در کشور معرفی شدم.
مدیرکل محیط زیست استان یزد گفت: به مسئله جنسیت اعتقادی ندارم، و باید افراد بر اساس توانایی ها و شایستگی های خود به عرصه ی مدیریت ورود کنند، بیشتر مدیران زن کارشان را بی تقص و با دقت انجام می دهند، اما همیشه آقایان برای ورود به کار مدیریت راحت تر است.
نیره پور ملائی افزود: یکی از مهمترین مولفه هایی که در مدیریت برای من اتفاق افتاد توسعه ابعاد شخصیتی من بود که باعث افزایش سعه صدر در من شد که لازمه ی هر مدیری است.
او در پایان با بیان اینکه اکنون دو معاون محیط زیست استان یزد زن هستند، گفت: باید زمینه را برای ورود زنان به اجتماع ایجاد کرد چراکه در برخی از موارد این راه هموار نیست.
انتهای پیام/ص