سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

زندگینامه عجیب اسیر جنگی روی صحنه می‌رود/۲۷ بار بازبینی برای مجوز یک نمایش!

کامبیز نیک آمیز گفت: نمایشنامه «برادر‌ها می‌میرند» برترین متن در حوزه دفاع مقدس درباره چالش های یک اسیر بعد از آزادی او را نشان می دهد.

کامبیز نیک آمیز کارگردان نمایش «برادر‌ها می‌میرند» در گفت و گو با خبرنگار حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره این نمایش گفت: حدود یک سالی بود که کارگردانی کاری را بر عهده نگرفته بودم، زمانی که با فاطمه جودکی تهیه کننده نمایش صحبت کردم گفتند که متنی برای اجرا آماده کنیم. حدود ۳۰ الی ۴۰ متن نمایشنامه را خواندم تا به یک متن روحوضی قهوه خانه‌ای خیلی خوب از رسول بانگین رسیدم. در همین روز‌ها بود که متنی دیگر از رسول بانگین خواندم که بسیار مرا تحت تاثیر قرار داد.

وی با بیان اینکه یک بار نمایشنامه خوانی «برادر‌ها می‌میرند» در قم به اجرا رفته بود و تا الان اجرای صحنه‌ای نداشته است،گفت:نمایش «برادر‌ها می‌میرند» بعد از ۴ الی ۵ ماه تمرین و حدود ۳ بازبینی به اجرا رسید؛ متن نمایش «برادر‌ها می‌میرند» حرف برای گفتن دارد. من به متنی که تماشاگر را تحت تاثیر خود قرار دهد علاقه دارم و مجری طرح و ایده‌های اولیه کار با فاطمه جودکی بود.

نیک آمیز درباره انتخاب بازیگران نمایش «برادر‌ها می‌میرند» گفت: ما یک گروه نمایشی به نام کاف داریم که بازیگران این گروه ثابت نیستند، زیرا من نقشی را به سبب هم گروه بودن، به بازیگر تحمیل نمی‌کنم. ما برای شخصیت‌های نمایش گزینش می‌کنیم و باید بازیگران طوری انتخاب می‌شدند که متن را درک کنند، بزرگ‌ترین خواسته من از بازیگرانم این بود که در حین اجرای نمایش احساسات خود را نشان دهند، برای مثال اگر بغض یا خنده دارند، آن را نشان دهند زیرا دوست داشتم حس واقعی خود را به مخاطب منتقل کنند.

وی ادامه داد: در میان شخصیت‌های اصلی داستان، نقش مرد را داریم که آن را بازی می‌کردم و در بازبینی اول هم اجرا کردم ولی از آن جایی که کارگردانی کار را برعهده داشتم صلاح دیدم که محمد قائم مقامی آن نقش را ایفا کند. اتفاق خوبی که در روز‌های اخیر برای کار ما رخ داده این است که ۳ تهیه کننده کار ما را دیده و خواستار حمایت از کار شده است.

نیک آمیز درباره مشکلات اجرای نمایش گفت: به گفته بازبین‌های حوزه هنری و مرکز هنر‌های نمایشی، پیش از این، نمایشنامه ۲۷ بار بازخوانی و بازبینی رفته اما در هر سری پذیرفته نشده بود.

وی ادامه داد:نمایش «برادر‌ها می‌میرند» اولین کار من در حوزه دفاع مقدس است و از آن جایی که با کار‌های من آشنایی داشتند گفتند ما کار را در روز بازبینی می‌بینیم و خوشبختانه کار در بازبینی دوم پذیرفته شد. پایان بندی نمایش ما ۵ درصد تغییر کرد البته درست است که برای اجرای نمایش سخت گیری کردند، ولی راهنمایی‌های بسیاری به ما شد و ما سعی کردیم طوری که به متن نمایشنامه لطمه‌ای وارد نشود، آن را با تغییرات کوچک و طبق قوانین حوزه هنری به اجرا برسانیم البته قرار است بعد از این نمایش و در ماه‌های آینده، متن را بدون تغییرات فعلی در سالن خصوصی به اجرا ببریم.

وی افزود: سالن نمایش ما بسیار کوچک است و احساس کردیم با دکوری بهتر می‌توان این نمایشنامه و موضوع را در سالنی دیگر به  اجرا برد، زیرا موضوع کار ما به زندگی بعد از جنگ اشاره دارد. این نمایش به وقایع و اتفاقات بعد از جنگ ایران و عراق و در خانواده‌ها می‌پردازد و به زندگی مادران و همسران و دخترانی که پدرشان شهید شده اشاره می‌کند.

نیک آمیز درباره استقبال مخاطبان از نمایش «برادر‌ها می‌میرند» گفت: بهترین اتفاقی که برای نمایش افتاد این بود که ناصر آقایی و امیر دژاکام و اکثر هنرمندان به میل خود به تماشای تئاتر ما آمدند، زیرا متن نمایشنامه «برادر‌ها می‌میرند» برترین متن در حوزه دفاع مقدس بوده، ولی تاکنون اجرا نرفته بود البته استقبال تماشاگران آن طور که انتظار می‌رفت، نبود ولی کسانی که برای تماشای نمایش نشستند نقد‌های خوبی به نمایش ما داشتند. درست است که استقبال مخاطبان مورد انتظار ما نبوده، ولی نمایش تا الان دیده شده و این برای ما خوب است.

در خلاصه نمایش آمده است: زندگینامه یک اسیر جنگی که همه فکر می‌کنند شهید شده و بعد از چند سال آزاد می‌شود و برمی‌گردد می‌بیند همسرش با برادرش ازدواج کرده و این موضوع کل خانواده را به چالش‌هایی می‌کشد...

علیرضا حنیفی، مریم قریشی، محمد قائم مقامی، مرجان امینی راد، علیرضا آهنگران، شیما اله بیگی بازیگران نمایش «برادر‌ها می‌میرند» هستند.

گفتنی است نمایش «برادر‌ها می‌میرند» از تاریخ ۲۷ مرداد تا ۱۵ شهریور هر شب ساعت ۱۸:۳۰ در سالن ماه حوزه هنری به اجرا می‌رود.
انتهای پیام/

چالش های یک اسیر جنگی پس از آزادی اش در «برادرها می میرند»

برچسب ها: تئاتر ، کارگردان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.