سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ریسمان رباتیک برای مقابله با لخته‌های خون در مغز

لخته‌های خونی در بسیاری از موارد در زمان انجام اعمال جراحی در مغز افراد شکل می‌گیرند و شناسایی سریع آن‌ها نه تنها روند درمان را تسهیل می‌کند، بلکه جلوی آسیب‌های مغزی را نیز می‌گیرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  لخته‌های خونی می‌توانند موجب وقوع سکته مغزی شوند، اما مهندسان مکانیک دانشگاه ام آی تی برای شناسایی و مقابله با آن‌ها یک ریسمان رباتیک تولید کرده اند.

 این ریسمان که عملکردی مشابه با مار دارد در شریان‌های خونی مغز جریان پیدا می‌کند و با شناسایی انسداد‌های مغزی ناشی از وجود لخته‌های خون، مسیر حرکت خون را باز کرده و جلوی وارد آمدن آسیب به مغز را می‌گیرد.

لخته‌های خونی در بسیاری از موارد در زمان انجام اعمال جراحی در مغز افراد شکل می‌گیرند و شناسایی سریع آن‌ها نه تنها روند درمان را تسهیل می‌کند، بلکه جلوی آسیب‌های مغزی را نیز می‌گیرد. از سوی دیگر، با توجه به اینکه حداکثر مدت زمان مفید درمان سکته مغزی ۹۰ دقیقه است، استفاده از چنین رباتی جلوی اتلاف وقت بدین منظور را می‌گیرد.

در حال حاضر برای مقابله با این مشکل از جراحی اندوواسکولار استفاده می‌شود که در قالب آن سیم‌های باریکی از طریق شریان اصلی پا به سمت مغز هدایت می‌شوند. اما این سیم‌ها می‌توانند هم موجب آسیب دیدگی شوند و هم به بافت‌های داخلی بدن آسیب بزنند.

روش رباتیک جایگزین که مبتنی بر استفاده از ریسمانی منعطف و نرم از جنس نیکل و تیتانیوم است، چنین مشکلاتی را نیز ایجاد نمی‌کند. از سوی دیگر هدایت این سیم در بدن با سهولت بیشتری انجام می‌شود.

منبع : مهر

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.