او یکی از سرفصلهای امر به معروف و نهی از منکر را معیارهای شناخت آن عنوان و تصریح کرد: اجرای عدالت اجتماعی در جامعه دینی ما از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر شناخته میشود.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه دو مانع عمده در اجرای عدالت اجتماعی در جامعه دخیل هستند، تأکید کرد: نداشتن توان برای شنیدن حرف حق مردم از سوی کارگزاران، غفلت و به فراموشی سپردن مردم، تمایلات و هواهای نفسانی کارگزاران و پیشداوری و قضاوت مسئولان بر اساس ظن و گمان جزو عواملی هستند که مانع اجرای عدالت اجتماعی در جامعه میشوند.
او مانع دوم عدم اجرای عدالت اجتماعی در جامعه را نقش مردم دانست و گفت: گریز مردم از عدالت نخستین عامل بوده و بهانهگیری آنها نقش مهمی در عدم اجرای عدالت اجتماعی در جامعه اسلامی دارد.
خطیب جمعه قم با اشاره به گلایه امیرالمؤمنین(ع) در مورد نقش مردم در اجرا نشدن عدالت اجتماعی ابراز کرد: آن حضرت خطاب به جامعه گریزان از اجرای عدالت فرمودهاند که «ای مردم رنگارنگ که هر کدام ساز جدایی میزنید، من شما را بهسوی حق میکشانم اما شما همچون حیواناتی که از غرش شیر فرار میکنید از اجرای عدالت میگریزید».
او تاکید کرد: اگر مردم آغوش خود را برای اجرای عدالت باز نکنند عدالت در جامعه اجرا نخواهد شد، بنابراین هم باید مسئولان در اجرای عدالت اهتمام داشته باشند همین که مردم مشتاق اجرای عدالت در جامعه باشند.
حسینی بوشهری عامل دیگر عدم تحقق عدالت را سستی مردم و عدم حضور آنها در اجرای عدالت برشمرد و ادامه داد: در جامعهای که افراد آن جامعه در اجرای عدالت سست است، شعار میدهد اما روز حادثه در اجرای عدالت حضور ندارند نمیتوان ظلم و ستم را از آن جامعه دور کرد و به اجرای عدالت در آن جامعه پرداخت.
امام جمعه قم در خطبههای دوم این هفته مصلی قدس با تقدیر از حضور مردم در پاسداشت عید غدیر گفت: اگر در اعیاد سنگ تمام میگذاریم باید در عزاداریهای پیشرو نیز اینگونه عمل کنیم، باید همه در کنار عاطفه، حماسه و در کنار حماسه و عاطفه، منطق و استدلال را در دستور کار قرار دهیم.
او تأکید کرد: سخنرانان در تبیین مصائب سیدالشهدا(ع) و یاران باوفایش کوتاهی نکنند و باید به افزودن معرفت مردم توجه داشته باشیم.
حسینی بوشهری با اشاره به نامگذاری امروز تحت عنوان روز تروریسم عنوان کرد: منافقین، داعش و گروهکهای تروریستی را مدعیان حقوق بشر بهوجود آوردند، خوشبختانه مردم ما و جهان چهره این افراد را بهخوبی شناختهاند.
امام جمعه قم با اشاره به قرار گرفتن در هفته دولت کرد و گفت: مقام معظم رهبری به دولت فعلی فرمودهاند دو سال باقیمانده زمان کمی نیست ما دو مسئله اساسی داریم که باید بر آن دقت شود نخست باید مسئولان اولویتبندی امور داشته باشند و دوم اینکه از هر نوع حاشیهسازی که زمینه را برای رخنه دشمن فراهم میکند جلوگیری کنیم.
او اضافه کرد: امسال با هر زائر غیرایرانی حج واجب که برخورد میکردیم عنوان میکردند که ما به خاطر وجود اقتدار جمهوری اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب به خود میبالیم.
حسینی بوشهری مسئله فرهنگ را مسئلهای کلیدی و اساسی در جامعه اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: اگر به تعبیر رهبری انقلاب دچار شبیخون فرهنگی شدهایم سخن بهگزاف نگفتهایم، یکی از دغدغههای جامعه ما مسئله حفظ و رعایت عفاف و حجاب است، برطرف کردن این دغدغه از مطالبات جدی مردم مؤمن و انقلابی است، نباید کاری کرد که دشمنان اسلام و انقلاب بگویند بعد از چهل سال بر سر ارزشهای خود دچار تناقض شدهاند.
امام جمعه قم مبارزه با مفاسد اقتصادی را مورد تأکید قرارداد و گفت: باید هر سه قوه با هم همفکری کرده و خروجی آن مبارزه با مفسدان دانهدرشت جامعه باشد، باید کارگزاران به مر قانون عمل کنند و از سوی دیگر دستگاه قضایی اگر با مفاسدی برخورد کرد باید با قاطعیت عمل کند و قوه مقننه نیز بر قانونگذاری در این زمینه تأکید داشته باشد.
او با تاکید بر کاهش تعهدات برجامی کشور اضافه کرد: باید گامی را که شروع کردهایم را با اقتدار ادامه دهیم تا دشمنان بدانند که ما بیتفاوت نیستیم، ما کسانی نیستیم که از مذاکره با انسانهای اهل منطق فرار کنیم اما اگر طرف مقابل بیتعهدی کرد و بیمنطق بود ما حاضر به مذاکره و ادامه تعهد خود نیستیم.
حسینی بوشهری محدودیتها و شرایط سخت مردم مسلمان کشمیر را مورد اشاره قرارداد و گفت: از کشور هند میخواهیم به فعالیت بدون محدودیت مردم مسلمان کشمیر اهتمام داشته باشد.
امام جمعه قم خطاب به حجاج بیتالله الحرام گفت: حاجیان عزیز در ولیمه دادنها کمی ملاحظه کرده و ولیمهها را کمی سادهتر برگزار کنید تا مبلغ اضافی را در اختیار مردم فقیر و نیازمند قرار دهید.
انتهای پیام/ش