در سال گذشته در اجرای عملیات آبخیزداری ۸۵۲ هزار هکتار، مقابله با پدیده بیابان زایی ۳۱ هزار و ۹۰۰ هکتار و در حوزه احیاء و اصلاح مراتع ۱۰۴ هزار هکتار عملیات اجرایی صورت گرفته است.
بیشتر بخوانید: اختصاص ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار به سامانههای نوین آبیاری
این گزارش با اشاره به اثربخش بودن این اقدامات در تقویت پوشش گیاهی، کنترل سیل و فرسایش خاک و تقویت سفرههای آب زیرزمینی، میافزاید: هر هکتار از جنگلهای ایران قادرند سالانه یک و نیم تن اکسیژن تولید کرده و به طور میانگین ۲.۷ تن کربن را در خود جذب کنند.
در ادامه این گزارش با اشاره به تولید چوب، تولید علوفه و گیاهان دارویی به عنوان کارکردهای بازاری و از حفظ آب و خاک، تولید اکسیژن و ترسیب کربن به عنوان کارکردهای غیر بازاری و زیستمحیطی منابعطبیعی آمده است: در بخش جنگلکاری و غنیسازی جنگل، ۳۳ هزار و ۹۰۰ هکتار عملیات اجرایی صورت گرفته و برای تثبیت شنهای روان و مهار کانونهای بحرانی فرسایش بادی در سال گذشته ۷۶۴۷ هکتار عملیات مالچپاشی و ۹۶۶۰ هکتار عملیات نهالکاری و بوته کاری انجام شده است.
این گزارش ادامه میدهد: اجرای طرح کاداستر و حدنگاری اراضی برای تثبیت حاکمیت دولت بر عرصههای منابعطبیعی در دست اجرا بوده و از زمان اجرای این طرح در سال ۹۳ تاکنون برای بیش از ۴۰ میلیون هکتار از عرصههای منابعطبیعی سند تک برگی گرفته شده و عملکرد این بخش در سال ۹۷ بیش از ۱۵ میلیون هکتار بوده است.
بر اساس این گزارش، در سال گذشته، توسعه اقدامات آموزشی ترویجی مورد توجه قرار گرفته است و در این راستا برای مجریان و بهرهبرداران منابعطبیعی به میزان ۶۵ هزار نفر، آموزش ارائه شده است.
در این گزارش تصریح شده است: "مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی"، "مدیریت بومسازگان زاگرس" و "اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری" که از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اجرا میشود از اولویتهای مهم سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در سال جاری است.
انتهای پیام/