او علل آتش سوزیهای اخیر جنگلهای ارسباران را خطا و عوامل انسانی عنوان کرد و گفت: بررسیهای کامل برای عمدی یا غیرعمدی بودن عواملی که موجب آتش سوزی جنگلهای ارسباران شده است، همچنان ادامه دارد.
بیشتر بخوانید:دستور قضایی برای بررسی حادثه آتش سوزی جنگل ارسباران صادر شد
قاسمی ادامه داد: قبل از آتش سوزی اخیر جنگلهای ارسباران، ۲۵ مورد نیز آتش سوزی در آذربایجان شرقی رخ داده که عامل انسانی عمده علل این آتش سوزیها بوده است.
او یادآورد شد: براساس ماده ٤٧ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع، هر کسی که به طور عمدی در جنگلها آتش سوزی ایجاد کند، به حبس مجرد از سه تا ۱۰ سال محکوم خواهد شد.
مدیرکل محیط زیست آذربایجان شرقی با بیان اینکه اداره کل محیط زیست برنامه ریزیهای لازم را جهت بازسازی و احیای مناطق آسیب دیده از آتش سوزی انجام داده است، ادامه داد: از افراد دارای تجربه جهت احیای این مناطق خواستار همکاری شدیم و در این زمینه جلسهای با شبکه تشکلهای زیست محیطی تشکیل داده و از تمامی افراد متخصص در این حوزه خواستار همکاری شدیم.
او تاکید کرد: آسیبی به حیوانات بزرگ در آتش سوزی اخیر ارسباران وارد نشده است و تنها برخی از حشرات آسیب دیدهاند.
قاسمی خواستار راه اندازی یک پایگاه مجهز اطفای حریق در جنگلها و مراتع ارسباران شد و گفت: اداره کل محیط زیست از ستاد مدیریت بحران کشور برای ایجاد پایگاه مجهز اطفای حریق درخواست جدی کرده است تا عملیات زمینی و هوایی را در زمان آتش سوزی به طور کامل انجام دهد.
انتهای پیام/س