سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وقتی چین‌های صورت خبر از بیماری می‌دهد

در این بررسی، رتبه صفر، به معنای نداشتن چین پیشانی و رتبه سه به معنای چین‌های متعدد و عمیق پیشانی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پژوهشگران فرانسوی در بررسی جدیدی دریافتند چین پیشانی، با خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در ارتباط است. ممکن است چین و چروک‌های پیشانی، نشانه‌ای مهمتر از فرآیند پیری باشند.

پژوهشی که در "دانشگاه تولوز" (Toulouse) فرانسه انجام شد، نشان می‌دهد افرادی که چروک‌های زیادی روی پیشانی خود دارند، بیشتر در خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی هستند.

"یولاند اسکویرول" (Yolande Esquirol)، استادیار دانشگاه تولوز و نویسنده این پژوهش گفت: نشانه‌های خطر مانند کلسترول یا فشار خون، قابل دیدن نیستند. ما چین‌های پیشانی را به عنوان یک نشانگر بررسی کردیم، زیرا یک نشانه ساده و قابل دیدن است. در این روش، تنها با نگاه کردن به چهره فرد می‌توان هشداری مبنی بر وجود بیماری دریافت کرد و برای کاهش خطر، توصیه‌ای را به بیمار ارائه داد. این توصیه می‌تواند تغییرات مستقیم در سبک زندگی از جمله ورزش بیشتر یا مصرف غذا‌های سالم‌تر باشد. البته اگر بیمار، در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی باشد، باید عوامل خطرناک ابتدایی مانند سطح لیپید و گلوکز خون او نیز بررسی شوند.

پژوهشگران در این بررسی، یک گروه ۳۲۰۰ نفره از بزرگسالان کارمند را مورد ارزیابی قرار دادند. همه شرکت‌کنندگان که در آغاز پژوهش، سالم و در سنین ۳۲، ۴۲، ۵۲ و ۶۲ بودند، براساس تعداد و عمق چین‌های پیشانی مورد بررسی قرار گرفتند.

در این بررسی، رتبه صفر، به معنای نداشتن چین پیشانی و رتبه سه به معنای چین‌های متعدد و عمیق پیشانی است. پژوهشگران، شرکت‌کنندگان را به مدت بیست سال ارزیابی کردند. در این مدت، ۲۳۳ نفر، به دلایل گوناگون از دنیا رفتند که از این میان، ۱۵.۲ درصد، دارای رتبه دو و سه در چین پیشانی بودند و ۲.۱ درصد هیچ چینی در پیشانی نداشتند.

نویسندگان پژوهش دریافتند که افراد دارای رتبه یک نسبت به افراد دارای رتبه صفر، بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی هستند. رتبه‌های دو و سه در مقایسه با رتبه صفر، تقریبا ۱۰ برابر بیشتر در معرض این خطر بودند. در این بررسی، عواملی مانند سن، جنسیت، تحصیلات، مصرف سیگار، فشار خون، ضربان قلب، دیابت و سطح لیپید نیز مورد ارزیابی قرار گرفتند.

اسکویرول افزود: هر چه رتبه چین پیشانی بالاتر باشد، خطر مرگ در اثر بیماری قلبی عروقی نیز بیشتر است. همچنین، چین پیشانی می‌تواند نشانه گرفتگی سرخرگ باشد.

با افزایش سن، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی نیز افزایش می‌یابد، اما سبک زندگی و مراقبت‌های پزشکی، در کاهش این خطر موثر خواهند بود. ارزیابی چین‌های پیشانی، روش ساده و کم‌هزینه‌ای برای شناسایی افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند، است.

این پژوهش، در "کنگره سالانه انجمن متخصصین قلب و عروق اروپا" (ESC Congress ۲۰۱۸) در شهر مونیخ ارائه شد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.