در آمار تلفات حوادث رانندگی، عمده اطلاع رسانی مربوط به حوادث ترافیکی و خودروهای عمومی و شخصی است که مورد استفاده همگان است و در مسیرها و جادههای بین شهری یا درون شهری اتفاق میافتد. اما بخشی از این آمار نیز که از آن به عنوان غیر ترافیکی (محل وقوع آن خارج از راه و جاده است مانند زمینهای کشاورزی، پارکینگها و ...) یاد میشود، تلفاتی را در بر میگیرد که توجه به آن ضروری به نظر میرسد.
یکی از این موارد تلفات ناشی از حوادث ماشینهای کشاورزی است که در دو بخش ترافیکی (در حریم راه و جاده) و غیرترافیکی (خارج از حریم راه و جاده) اتفاق میافتد. بر اساس آمارهای موجود در سال گذشته (۱۳۹۷)، ۱۵۹ نفر در حوادث ماشینهای کشاورزی جان خود را از دست دادند؛ از این تعداد ۸۵ نفر در خارج از راه و جاده و ۷۴ نفر در جادهها جان باخته اند.
علت اصلی مرگ افراد در حوادث ماشینهای کشاورزی، واژگونی است. بر اساس آمارها از کل تلفات سال گذشته ماشینهای کشاورزی، ۷۴.۳ درصد به دلیل واژگونی و ۱۸.۹ درصد به دلیل تصادف با خودروی دیگر جان خود را از دست داده اند.
آمارها نشان میدهد که سه چهارم کشتههای ماشینهای کشاورزی رانندگان این ماشینها هستند. در سال گذشته از کل تلفات ماشینهای کشاورزی، ۱۱۹ نفر راننده، ۳۲ نفر سرنشین و ۸ نفر نامعلوم گزارش شده است.
بیشترین تلفات ماشینهای کشاورزی در سال گذشته در استان آذربایجان شرقی با ۱۸ متوفی ثبت شده است. پس از آن استانهای لرستان با ۱۶ و خراسان شمالی با ۱۴ متوفی در رتبههای بعدی قرار دارند.
مطابق این آمار استانهای تهران، خراسان جنوبی، قم، هرمزگان و یزد طی این مدت هیچ تلفاتی از حوادث ماشینهای کشاورزی نداشته اند.
از کل تلفات ماشینهای کشاورزی در سال گذشته (۱۵۹ مورد)، ۱۴۸ نفر مرد و ۱۱ نفر زن بودند. سه چهارم از این کشته شدگان (۱۱۹ نفر) نیز متأهل بوده اند.
همچنین عمده این افراد در سنین بالای ۵۰ سال قرار داشتند چنان که بر اساس آمارها ۴۰.۹ درصد از این تلفات بالای ۵۰ سال و ۳۵.۳ درصد بین ۳۰ تا ۴۹ سال بودند.
در سال گذشته ۶۵.۴ درصد از کل تلفات حوادث رانندگی ماشینهای کشاورزی در نیمه اول سال جان باخته اند.
تراکتورها پر مصرفترین ماشینها در تمام مزارع هستند و بیشتر از هر عامل دیگری باعث صدمات کشنده در مزارع میشوند. گردش تراکتور و حرکت محور آن باعث بیشترین حوادث کشنده در کشاورزی میشود.
بیشتر بخوانید:جزییات پرونده نابینا شدن بیماران با مصرف داروی اوستین
انواع حوادث تراکتور که استفاده کنندگان با آن مواجه میشوند عبارتند از:
۱- واژگون شدن تراکتور
۲- سقوط از تراکتور
۳- له شدن زیر تراکتور (به غیر از زیر گرفتن)
۴ - زیر گرفتن
۵- تصادف با وسایل موتوری دیگر
بنا بر آنچه در آمارهای پزشکی قانونی دیده میشود، واژگونی، علت اصلی مرگ در حوادث ماشینهای کشاورزی به ویژه تراکتور است که عمدتاً نیز راننده ماشین را به کام مرگ میکشاند بنابراین با توجه به اینکه دست پاچگی و خستگی از جمله عمدهترین علل بروز حادثه یا مرگ در این موارد به شمار میرود لذا به همه استفاده کنندگان ماشینهای کشاورزی توصیه میکنیم ضمن آگاهی از خطرات کار با تراکتور، نسبت به استفاده از این ماشین آلات از مهارت کافی برخوردار باشند و در زمان خستگی بر میزان احتیاط خود حین رانندگی با این ماشین آلات بیفزایند و در عین حال از دستکاری ابزار ایمنی این وسایل نظیر ساختار حفاظتی در مقابل برگردان شدن اجتناب کنند.
انتهای پیام/