به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان ژاپنی بر این باورند که مصرف بیشتر پروتئینهای گیاهی عمر را طولانی میکند. به گفته محققان ژاپنی افرادی که میزان پروتئینهای گیاهی بیشتری مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که با مصرف گوشت، پروتئین مورد نیاز بدن خود را تامین میکنند، عمر طولانیتری دارند.
در این بررسی محققان به بررسی اطلاعات ۷۱ هزار فرد میان سال در مدت دو دهه پرداختند. محققان در مقایسه انجام شده مشاهده کردند؛ احتمال مرگ در افرادی که در مدت زمان انجام مطالعه از بیشترین میزان پروتئین گیاهی مصرف کرده بودند ۱۳ درصد کمتر بوده است و همچنین این افراد ۱۶ درصد کمتر در معرض مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی، عروقی قرار گرفته اند.
دکتر «فرانک هو» از دپارتمان تغذیه دانشکده سلامت عمومی هاروارد نیز گفت: در تحقیقاتی که پیش از این انجام گرفته مشخص شده است که مصرف میزان بالایی از پروتئینهای حیوانی با افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن و مرگ و میر ناشی از آنها مرتبط است. درحالی که مصرف قابل توجهی از پروتئینهای گیاهی این خطر را کاهش میدهد.
پروتئینهای گیاهی بسیار قابل توجه هستند و در گستره وسیعی در سراسر کره زمین سالهاست که استفاده میشوند.
قابل ذکر است ۷۰ درصد پروتئین حاصل از حبوبات به وسیله بدن جذب و ۳۰ درصد دیگر همراه با فیبر از طریق سیستم گوارش دفع میشود.
از آن جایی که این مواد مغذی بیشتر به لحاظ محتوای کربوهیدراتی غنی هستند، میتوانند یک مورد خوب برای استفاده در کنار دیگر منابع غنی پروتئینی نظیر دانهها، مغزهای روغنی، پودرهای پروتئینی (سویا، یا وی) یا تخم مرغ باشند. میزان چربی آنها کم و به لحاظ محتوای فیبر، مواد معدنی و ویتامینها غنی هستند.
تخم کتان حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، میزان قابل توجهی فیبرو پروتئین است. لوبیا قرمز یا مکزیکی اندازه نسبتا بزرگتری در مقایسه با دیگر لوبیاها دارد. این ماده مغذی شامل ۹ گرم پروتئین و دارای طعم مطلوب و بافت نرم است.
عدس شامل ۱۰ گرم پروتئین و پخت آن در مقایسه با دیگر حبوبات سریعتر و دارای طعم مطلوبی است.
نخود دارای شکلی گرد است. مزه آن شبیه مغزهای روغنی است و بافتی سخت دارد. نخود شامل ۹ گرم پروتئین است.
قارچ منبعی غنی از پروتئین گیاهی است و به دلیل بافت و طعم خاص میتواند به صورت خام، سرخ شده، آبپز و حتی کباب شده طبخ شود.
منبع : خراسان
انتهای پیام/