سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا عملیات بنیامین، قاتل نتانیاهو خواهد شد؟

عملیاتی که در منطقه «بنیامین» کرانه باختری انجام شد وضعیت بغرنج نتانیاهو را به گونه‌ای به خطر انداخت که هرگونه اشتباه از سوی او می‌تواند به ضربه‌ای مهلک به او منجر شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، عملیات فردی که روز جمعه اول شهریور در منطقه «عین بوبین» رام الله و نزدیک مجتمع شهرک نشین صهیونیستی «بنیامین» انجام شد اثر شگرفی بر اوضاع فلسطین و رژیم صهیونیستی گذاشت. این تأثیر تا اندازه‌ای بود که رسانه‌های رژیم صهیونیستی این عملیات را، محمل آزمون آوی کوخاوی، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی توصیف کردند. کوخاوی به همراه فرماندهان بلند پایه ارتش در محل عملیات حاضر شد و به بررسی اوضاع پرداخت. این عملیات قواعد بازی در کرانه باختری را تغییر داد و موضع رژیم صهیونیستی در خصوص نوار غزه را نیز دچار تزلزل کرد. سؤال این است که این عملیات آیا به نتانیاهو و جایگاه متزلزل فعلی او ضربه خواهد زد؟ آیا موجب خواهد شد صهیونیست‌ها مجبور به حمله به غزه شوند و خود را در باتلاق غزه غرق کنند؟

توصیف ماجرا

روز جمعه در نزدیکی شهرک صهیونیست نشین «دِولِب» در غرب رام الله که در میان فلسطینی‌ها به منطقه «عین بوبین» مشهور است. انفجاری رخ داد که در اثر آن ۳ شهرک نشین صهیونیست زخمی شده، به بیمارستان منتقل شدند. پس از انتقال مجروحان به بیمارستان یکی از زخمی ها- که یک سرباز زن ۱۹ ارتش رژیم صهیونیستی بود- به هلاکت رسید. رسانه‌های رژیم صهیونیستی وضع دو زخمی دیگر را- که پدر و برادر مقتول بودند- وخیم توصیف کردند. محل انفجار بمب به دلیل تجمع جمعیتی که معمولاً روز‌های جمعه برای تفریح و شنا به آنجا می‌آمدند شلوغ بوده است.


بیشتر بخوانید: زیر و بم ۳ ساعتی که صهیونیست‌ها پای تلویزیون میخکوب شدند/ تعیین هزینه از نصرالله؛ پرداخت با تل آویو


بلافاصله نیرو‌های ارتش و امنیتی در محل حادثه حاضر شدند. آوی کوخاوی، رئیس ستاد مشترک ارتش، نداف بادان، فرمانده بخش مرکزی ارتش و سرهنگ اِران نِف شارکا، فرمانده کرانه باختری ارتش رژیم صهیونیستی در میدان حاضر شدند. براساس داده‌های اولیه، ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد بمب به کار رفته از راه دور منفجر شده است و اتومبیلی که حدس زده می‌شود مجری عملیات بوده باشد، از منطقه گریخته است و ارتش به دنبال کشف این اتومبیل است.

سایت عبری والا به نقل از ارتش رژیم صهیونیستی این عملیات را بسیار خطرناک توصیف کرد و نوشت: تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد مجریان عملیات، مدتی طولانی برای این عملیات طراحی می‌کرده اند و هسته اجرا کننده عملیات به خوبی از اقدامات میدانی ارتش اسرائیل خبر داشته اند. این سایت در خصوص جزئیات این عملیات توضیح داد که مجریان عملیات با حضور در منطقه مورد نظر، بمب را در کنار جاده جایگزاری کردند. آن‌ها از فاصله‌ای چند ده متری بمب را منفجر کرده، سپس از منطقه گریخته اند.

ویژگی‌های متفاوت عملیات

این عملیات از چند جهت با دیگر عملیات‌هایی که طی چند سال گذشته در کرانه باختری اجرا شده، متفاوت است: اول، از نظر ابزار‌های به کارگرفته شده در این عملیات از بمب کنترل از راه دور استفاده شد. در حالی که از سال ۲۰۱۵ تا کنون بیشتر عملیات‌های انجام شده در کرانه باختری عملیات فردی با به کارگیری چاقو، شلیک مستقیم در میدان و زیرگیری با ماشین بوده است.

دوم، از نظر مکان و زمان اجرا، این عملیات در یکی از شلوغ‌ترین مکان ها، در استان رام الله که مرکزیت دارد و در زمان تجمع تعداد زیادی صهیونیست در میانه روز و هنگام تفریح آن‌ها اجرا شد. این بر خلاف سایر عملیات‌هایی است که، همچون عملیات هفته گذشته غوش عتصیون، در گوشه‌ای خلوت و به دور از شلوغی‌ها و معمولاً در زمانی که روشنایی روز وجود نداشته باشد انجام شده اند. از حیث زمان اجرای آن در روز جمعه و با توجه به اینکه در زمان برگزاری راهپیمایی بازگشت این عملیات انجام شده نیز با دیگر عملیات‌ها تفاوت دارد. چرا که عملیات‌ها کمتر در روز جمعه و در زمان انجام راهپیمایی بازگشت انجام شده اند به ویژه که در این روز فلسطینی‌ها در حال برگزاری مراسم یادبود پنجاهمین سال آتش زدن مسجدالاقصی توسط صهیونیست‌ها در سال ۱۹۶۹ بودند، اما این عملیات در همان زمان انجام شده است.

سوم، این عملیات از حیث برنامه ریزی برای فرار مجریان عملیات منحصر به فرد بود. عمیر بخبوط، تحلیلگر سایت والا در این زمینه نوشت این عملیات به دلیل آنکه برای فرار مجریان عملیات هم طرح و برنامه‌ای جدا داشت بسیار متفاوت از دیگر عملیات‌ها بود و این نشان می‌دهد فلسطینی‌ها برای غافلگیر کردن صهیونیست‌ها پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته اند.

عملیات قاتل نتانیاهو

عملیات منطقه بنیامین با وجود همه تفاوت‌هایی که با دیگر عملیات‌های فردی و استشهادی داشته یک ممیزه قابل تأمل دارد و آن هم ضربه‌ای است که بر وضعیت متزلزل کنونی نتانیاهو وارد کرده است. نتانیاهو در حال حاضر تحت فشار شدید داخلی و خارجی قرار گرفته است. از یک سو در عرصه داخلی مشکلات اقتصادی همچون کسر بودجه شدید دولت و معضلات اجتماعی، چون اعتراضات اتیوپی تبارها، اعتراضات ساکنان اطراف نوار غزه و اعتصاب معلمان مدارس او را نوک پیکان حملات قرار داده است. در عرصه سیاست داخلی تمام کسانی که طی سال‌های گذشته مغضوب وی شده اند اکنون در آستانه انتخابات جدید پارلمانی، در جبهه مخالف او صف آرایی کرده اند و در حوزه عملکرد نیز کسانی که رقیب او محسوب نمی‌شوند با انتقاد از عملکرد داخلی او به شدت به او انتقاد می‌کنند. در عرصه نظامی او با تمرکز فعالیت‌های نظامی امنیتی بر خارج از فلسطین به ویژه سوریه و اخیراً عراق و لبنان، تلاش کرده درگیری نظامی را از داخل به خارج منتقل کند این امر هم سیلی از انتقادات را به سمت او گسیل داشته مبنی بر اینکه او به امنیت شهروندان صهیونیست اهمیتی نمی‌دهد. حال در این کارزار مشکلات، عملیاتی کیفی از جنس عملیات منطقه «بنیامین» می‌رود که تیر خلاص را به نتانیاهو بزند.

پس از عملیات منطقه «بنیامین» تمامی کسانی که به نتانیاهو در خصوص نوع برخورد با گروه‌های مقاومت و عملکردش علیه نوار غزه انتقاد داشتند تیغ انتقاد را دوباره به سمت او گرفتند و او را متهم کردند که بروز چنین عملیات هایی، به دلیل عملکرد ضعیف نتانیاهو در خصوص نوار غزه است که موجب شده، حماس علاوه بر نوار غزه حالا در کرانه باختری هم قدرت پیدا کند.

عمیر پرز، یکی از رهبران حزب کار با انتقاد شدید از نتانیاهو او متهم کرد که به دلیل عدم برخورد درست با حماس موجب شده است، این جنبش در کرانه باختری نیز قدرتمند شود.

از سوی دیگر در پی اعلام وزیر آموزش رژیم صهیونیستی مبنی بر حضور دانش آموزان صهیونیست با محافظت ارتش در کلاس‌های درس، سیلی از انتقادات به وی گسیل شد. خانواده‌های دانش آموزانی که در مدارس شهرک‌های کرانه باختری مشغول به تحصیل هستند با انتقاد از این گفته وزیر، اعلام کردند به دلیل عدم وجود امنیت اجازه نخواهند داد فرزندانشان در آغاز سال تحصیلی به این مدارس بروند.

جمع بندی

در میان مجموعه‌ای از انتقادات از نوع عملکرد نتانیاهو در جامعه رژیم صهیونیستی عملیات منطقه «بنیامین» او را در کارزاری قرار داد که یا باید برخلاف عملکرد فعلی خود به سمت اقدامی علیه نوار غزه و کرانه باختری برود و یا اینکه همچون یک سال گذشته به کار خود در انتقال بحران به خارج رژیم صهیونیستی ادامه دهد و انتقاد‌ها را همچنان تحمل کند. مسئله‌ای که می‌تواند آینده سیاسی او را به پایان نزدیک کند. اینکه او چگونه عمل خواهد کرد می‌تواند آینده سیاسی او را تعیین کند.

آنچه همواره در این مقاطع نتانیاهو را نجات داده پناه بردن وی به قدرت‌های خارجی از جمله آمریکا است، اما معلوم نیست در این وضعیت این کمک‌ها باز هم به کمک او بیاید چرا که او کسانی ترامپی که پیش از این به او کمک رسانده بود خود در وضعیتی مشابه قرار دارد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.