سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی‌های تحصیلی؛

نکاتی مهم درباره خلاصه نویسی که نمی‌دانستید/ چگونه خلاصه نویسی کنیم؟

خلاصه نویسی یکی از روش‌‌های مفیدی است که نزدیک امتحان به دادتان می‌رسد.

به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در میان اخبار آموزشی، امروز به بررسی چند نکته مهم درباره خلاصه نویسی بپردازیم.

خلاصه نویسی یکی از روش‌های مفیدی است که اغلب مشاوران تحصیلی توصیه می‌کنند از آن استفاده کنید؛ خلاصه نویسی خوب باید بتواند شما را از کلیات به جزییات برساند. خلاصه، تنها نوشتن همان مطالب داخل برگه‌های جزوه یا کتاب نیست و هر درسی روش خلاصه نویسی مخصوص به خودش را دارد.


این خلاصه‌ها در دوران جمع بندی خیلی به کارتان خواهد آمد و در صرفه جویی زمان کمک زیادی می‌کند؛ روش اول خلاصه نویسی معمول و روتینی است که همه با آن آشنایی دارید، کافی‌ است چکیده ای از مطالب رو عینا روی یک کاغذ نوشته و بعدها از آن استفاده کنید.


بیشتر بخوانید: محل مناسب درس خواندن بدون خستگی/ چطور درس‌ها را عمقی یاد بگیریم؟


روش دوم حاشیه نویسی است؛ در این روش اگر مطلبی یا تستی نکته ای داشت، آن را کنار جزوه بنویسید و یا برخی نکات تکمیلی را می‌توانید کنار کتاب یاداشت کنید. روش سوم هم نت برداری ؛ در این روش برداشت ذهنی خود را از یک مطلب به زبانی ساده یاداشت کنید؛ انجام این کار کمک زیادی به یادآوری مطالب خواهد کرد.

روش چهارم در خلاصه نویسی تیپ بندی کردن مطالب است؛ ممکن است چند نمونه سوال یا چند نکته را تعیین کنید که نشان دهد شما به مطلب مسلط شده‌اید؛ در روش پنجم باید دست به  ماژیک شوید و  قسمت های مهم را از غیر مهم جدا کنید؛ حواستان باشد که فقط مطالب مهم را مشخص کنید نه کل کتاب!

این کار در دروس مختلف هم متفاوت است؛ در درس ادبیات و برای تاریخ ادبیات لغت و املا می‌توانید از فلش کارت و یا ماژیک‌ استفاده کنید اما به یاد داشته باشد که این کار باید یک ماه بعد از اولین مطالعه انجام شود تا قسمت هایی که فراموش کرده‌اید رو مارکر بکشید.

برای فصل های حفظی شیمی، گرامر زبان، دین و زندگی و عربی  چکیده مطالبی را که مهم ‌تر است یا آن را فراموش می‌کنید روی کاغذ بنویسید؛ برای درس‌های ریاضی و فیزیک فرمول ها را نباید روی کاغذ بنویسید؛ باید خلاصه ای بنویسیم که از مثال‌های عددی استفاده کرده باشد. باید با مثال مطلب رو یاد بگیریم. باید یک سوال از اون فرمول را داخل  خلاصه بیاورید؛ در واقع با تیپ بندی کردن سوالات خلاصه ما کامل می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
نازنین
۲۱:۰۰ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
ممنون