بنا به نوشته رویترز، یکی از این افراد که خواست نامش فاش نشود گفت «به عنوان یک حرکت ناشی از حسن نیت به پیشنهاد فرانسه پاسخ دادیم. ما میخواهیم ۷۰۰ هزار بشکه در روز نفت صادر کنیم و پول آن به صورت نقدی پرداخت شود. این فقط برای شروع کار است به مرور این میزان باید به یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز برسد».
به ادعای رویترز دیگر مقام ایرانی در این گفتوگو تأکید کرده برنامه موشکی ایران قابلمذاکره نیست. او گفته است: «آشکارا و به روشنی تاکید میکنیم برنامه موشکی ایران قابل مذاکره نیست و نخواهد بود».
رویترز در ادامه نوشت دیپلمات ایرانی هم اظهار کرد: «ایران هرگونه مذاکره درباره حق غنی سازی اورانیوم و چرخه سوخت هستهای بومی را رد میکند».
این دیپلمات تاکید کرد «ما به توافق هستهای ۲۰۱۵ کاملاً متعهد خواهیم بود».
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران امروز در سفری غیرمنتظره وارد شهر بیاریتز شد. (اینجا)
موسوی سخنگوی وزارت خارجه در خصوص حضور ناگهانی ظریف در فرانسه در توییتر خود نوشت: به دعوت لودریان وزیر امور خارجه فرانسه، دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان برای ادامه رایزنی ها در خصوص ابتکارات اخیر میان روسای جمهور ایران و فرانسه، وارد شهر بیاریتز محل برگزاری اجلاس سران گروه هفت شد. در این سفر با هیئت آمریکایی ملاقات یا مذاکره ای صورت نخواهد گرفت.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشت پارسال به صورت یکجانبه و بدون دلیل خاصی از برجام که مورد تأیید جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل بود خارج شد و اعلام کرد کارزار فشار حداکثری علیه ایران را به راه خواهد انداخت تا صادرات نفت تهران را به صفر برساند و آن را مجبور کند بار دیگر به میز مذاکره بیاید تا «توافق بهتری» برای آمریکا رقم بخورد.
جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج آمریکا از برجام یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد و به طرفهای توافق هستهای به ویژه کشورهای اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را میدادند مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هستهای عمل کنند. با گذشت یک سال و محقق نشدن وعدههای اروپا، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیهای روز ۱۸ اردیبهشتماه به طرفهای توافق هشدار داد در صورتی که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمینههای نفتی و بانکی عمل نکنند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.
جمهوری اسلامی ایران تاکنون در دو گام از تعهدات خود کاسته و از ۱۶ تیرماه یک ضربالاجل ۶۰ روزه دیگر برای محقق شدن تعهدات سایر طرفها صادر کرده است.
انتهای پیام/