او با اشاره به محور سوالات نمایندگان تصریح کرد: طبق برنامه ششم توسعه باید تولید پتروشیمیها به صد میلیون تن برسد که جهت جلوگیری از خام فروشی و ایجاد اشتغال برنامه وزارت نفت در این زمینه چیست و چه اقدامی تاکنون صورت گرفته است، اعتراض نسبت به بحث واگذاریهای پالایشگاهها و پتروشیمیها به دلیل عدم نظارت وزارت نفت و ضروریت گازرسانی به مناطق محروم سوالات برخی از نمایندگان بود که مطرح شد.
بیشتر بخوانید: صالحی: جلسه هیات نظارت بر برجام برای گام سوم تشکیل شده است
نماینده مردم همدان در مجلس تأکید کرد: همچنین تعدادی دیگر از نمایندگان درباره اینکه چرا بحث قیر یارانهای طبق قانون انجام نمیگیرد، علت افزایش قیمت کود شیمیایی چیست و چرا پیگیری و نظارت نمیشود، ضرورت بهرهبرداری بیشتری از میادین مشترک، ضرورت جلوگیری از خام فروشی و تبدیل آن به فرآوردهها، ضرورت پرداخت بدهیهای پیمانکاران و حل مشکلات آنان از دیگر سوالات مطرح شده در این جلسه بود.
حاجی بابایی در ادامه اظهار کرد: تعدادی از نمایندگان هم درباره میزان مصرف بنزین در کشور و اینکه آیا کارتهای سوخت تأثیری در کاهش میزان مصرف داشته، آیا ارز حاصل از فروش فرآوردههای نفتی به کشور باز میگردد، با توجه به وضعیت بسیار تأسف برانگیز خصوصیسازی چه نظارتی بر آن میشود و در نهایت چرا به نامه ۷۰ نماینده مجلس تاکنون از سوی وزارت نفت درباره بحث تحریمها پاسخی داده نشده است از محورهای دیگر سوالات اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی بود.
رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی تصریح کرد: زنگنه وزیر نفت در این جلسه اعلام کرد که درباره پتروشیمیها فقط من مسئول تولید هستم و مسئول فروش و بازاریابی نیستم و در این مورد وزارت صنعت و معدن باید پاسخگو باشد، همچنین تمام کود کشور توسط وزارت دفاع تولید میشود و وزارت نفت تأثیری در قیمت آن ندارد.
وی افزود: وزیر نفت همچنین ضمن تأکید بر اینکه بحث جوانگرایی در وزارت نفت معتقدم بیان کرد ما حدود دو و نیم تا سه برابر مصرف داخلی تولید کود داریم و بیش از ۹۰ درصد ارز پتروشیمیها به سامانه نیما باز میگردد. البته سال گذشته صادرات پتروشیمی بالای ۱۱ میلیارد دلار بود که بالای ۹ میلیارد دلار آن به سامانه نیما بازگشت و مابقی مصرف خود پتروشیمیها شد.
نماینده مردم همدان در مجلس بیان کرد: زنگنه اعلام کرد عملکرد پتروشیمیهای خصولتی عملکرد خوبی است، ارز فرآوردههای نفتی که دولت صادر میکند تماما به خزانه باز میگردد و در اختیار بانک مرکزی قرار میگیرد. وی همچنین درباره بحث قیر هم گفت که مسئولیت و نظارتی در این زمینه ندارم.
حاجی بابایی ادامه داد: وزیر نفت در این نشست که تولید پتروشیمیها طبق برنامه ششم تا اواخر سال ۹۹ به صد میلیون تن میرسد که در این زمیه جهش خوبی داریم و فاز ۱۱ امسال عملیات آن آغاز میشود.
رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی با بیان اینکه زنگنه به بحث مخازن مشترک هم اشارهای کرد، گفت: دو ناحیه اصلی یک در غرب کارون که با عراق مشترک است وجود دارد که ظرفیت آن بالای ۳۰۰ هزار بشکه است و اکنون و در گذشته ۵۰ هزار بشکه بوده است که در این زمینه از عراق جلو هستیم و ناحیه دیگر پارس جنوبی است که با قطر مشترک هستیم و تولید ما اکنون دو برابر شده و از نظر تولید روزانه از قطر جلو هستیم.
وی اظهار کرد: وزیر نفت در این جلسه درباره دریای مازندران هم اعلام کرد که در این دریا حدود و تفکیکی برای نفت تعیین نشده است.
نماینده مردم همان در مجلس همچنین بیان کرد: بیش از ۹۰ درصد مردم کارت سوخت دارند که تنها ۵ درصد از آن را استفاده میکنند.
حاجی بابایی افزود: وزیر نفت اعلام کرد در مورد فروش فرآوردهها اکنون هیچ مشکلی نداریم، بالاترین رقم صادرات کشور در فرآوردهها در ماه مرداد اتفاق افتاده و بیش از ۴ برابر دولت قبل فرآورده صادر کردهایم همچنین قیر از طریق بورس عرضه میشود و قیمت آن نزدیک به قیمت بینالمللی است، شرکت نفت و وزارت نفت قیر تولید نمیکند و آن توسط بخش خصوصی تولید میشود.
انتهای پیام /
به جاش فناوری تولیدو صادر کن و افتخار کنیم
ما که هیچ نفعی نمی بریم
پس چرا از بی پولی می نالید
وقتی اثری بر سفره و زندگی مردم نداشته باید پرسید این پولا کجا میره...
احتمالا دزدی ها هم حداقل ۴ برابر شده که وضعیت اینه...
علی برکت الله