وی در ادامه افزود: کودکان در سن رشد که بدن آنها در حال شکلگیری است بیشتر مستعد گژپشتی هستند. به همین دلیل خانوادهها باید توجه ویژهای به قرارگرفتن اندام کودکان خود داشته باشند. همیشه ستون فقرات کودکان باید در حالت درستی قرار گیرد.
بیشتر بخوانید: بررسی انواع کمردرد و نشانههای آن
این متخصص ارتوپد درباره علائم و نشانههای این نوع بیماری بیان کرد: این نوع عارضه در اثر نشستن نامناسب پشت میز، عادت همیشگی به لم دادن روی دنده، استفاده از تلفن همراه به مدت طولانی در انجام کار، رانندگی به مدت طولانی به وجود میآید و ایجاد دردهایی هنگام بیدار شدن از خواب، تنگی نفس به هنگام افزایش کمردرد، به راحتی راه نرفتن و نشستن از علائم و نشانههای این نوع بیماری است.
وی گفت: این عارضه دارای دوقوس است که در حالت ابتدایی دیده نمیشود، اما زمانی که کامل شود قابل رویت خواهد بود. البته قوسی که سطحی باشد درمان میشود، اما اگر عمیق باشد ممکن است به راحتی رفع نشود.
متخصص ارتوپد درباره درمان این نوع بیماری متذکر شد: در ابتدا باید فرد تغییری در رفتار و سبک زندگی خود ایجاد کند. اگر بیماری شدت یافت حتماً با یک متخصص ارتوپد مشورت کند تا درمان آغاز شود. فرد مبتلا باید عادتهای بد نشستن و راه رفتن خود را اصلاح کند و در حمل وسایل کوچک و بزرگ دقت کافی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: کمر درد، زنگ خطر ابتلا به کشندهترین سرطان در بانوان
وی در ادامه گفت: متخصص برای فرد مبتلا ورزش و فیزیوتراپی تجویز میکند؛ یعنی فعالیتهایی که بتوان با آن، انحرافات ستون فقرات را اصلاح کرد. یکی از این ورزشها میتواند بارفیکس باشد که باید به مدت ۳۰ ثانیه هر روز انجام شود. کسانی که به مدت طولانی رانندگی میکنند، به آنها توصیه میشود دست راست خود را در بالاترین قسمت فرمان اتومبیل قرار و تکیه دهند.
ذبیحاللّه تاکید کرد: افرادی هستند که از درد حاد رنج میبرند. فرد مبتلا باید ورزشهایی را انجام دهد که با تجویز پزشک باشد. خودسرانه ورزش نکنند، زیرا همین امر موجب درد شدیدتر در ناحیه ستون فقرات میشود.
انتهای پیام/