رئیس اتاق بازرگانی استان بابل عراق افزود: در سفر اخیر رئیس جمهور ایران به عراق بنده در بخشی از نشست ها حاضر بودم که هدف از مذاکرات افزایش مراودات بین دو کشور تا سطح ۲۰ میلیارد دلار بود که در اتاق بازرگانی عراق و بابل تمایل داریم این اهداف محقق شود.
او افزود: در حال حاضر تقریباً میزان تبادلات تجاری در همه زمینه ها ۱۲ میلیارد دلار است که ۹ میلیارد دلار آن مربوط به کالاهای مصرفی و ۳ میلیارد دلار مابقی مربوط به نفت و گاز و گردشگری است.
هاشم فاضل بیان کرد: روز گذشته به اتفاق هیئت همراه بازدید از واحدهای صنعت ساختمانی و غذایی داشتیم که در آن ها توانمندی استان کرمانشاه را مشاهده کردیم و از سطح تکنولوژی و پتانسیل قوی استان کرمانشاه در زمینه تولید مطمئن شدیم.
این مسئول کشور عراق ادامه داد: در سفر اخیر رئیس جمهور ایران و عراق یک سری توافقات در برخی زمینه ها شکل گرفت که ایجاد سه منطقه مشترک در شمال و جنوب و مرکز ایران و عراق یکی از آن توافقات بود و ما نیز به عنوان اتاق بازرگانی در حال رایزنی با مقامات کشور خودمان هستیم تا این امر هرچه زودتر محقق شود.
او گفت: یکی دیگر از مسائلی که در مذاکره اخیر با سفیر ایران در بغداد در مورد آن بحث کردیم مساله صادرات مجدد به ایران است و در این خصوص توافق شد که از طریق تجار عراقی این واردات صورت گیرد .
رئیس اتاق بازرگانی استان بابل عراق تصریح کرد: ما حاضریم بدون هیچ سودی صادرات به ایران داشته باشیم اگر چه مشکلاتی در این عرصه وجود دارد اما به دنبال حل آن مشکلات حقوقی هستیم.
او بیان کرد: یکی دیگر از مباحث بحث تولید و مونتاژ توسط تجار ایرانی در داخل خاک عراق است که با جابجا کردن خط تولید از ایران به عراق شاهد ایجاد کارخانه های جدید در عراق خواهیم بود.
هاشم فاضل گفت: اگر این پروژه اجرا شود به نفع هر دو کشور است چرا که هم کمک می کند بخشی از تولید داخل عراق انجام شود و نیروهای کارگر و ماهر عراق به کار گرفته شوند و هم به سود و منفعت تاجر ایرانی است که آنجا دسترسی به بازار هدف دارد و بدون رقیب و مشکلات تبادل ارز و کالا می تواند فعالیت کند.
او افزود: همچنین در این راستا هزینهها کاهش پیدا میکند و تاجر ایرانی میتواند از قانون سرمایه گذاری سال ۲۰۱۶ که طی آن تولید کننده خارجی در عراق را به مدت ۲۰ سال معاف از مالیات کرده و خروج سود و سرمایه اولیه از هر کجای دنیا را که خواست تضمین می کند، استفاده کند.
رئیس اتاق بازرگانی استان بابل عراق اظهار داشت: به طور جدی پیگیر این پروژه هستیم که هرچه زودتر انجام شود و آمادگی داریم که سرمایهگذاری مشترک با تاجر ایرانی در این راستا داشته باشیم.
او بیان کرد: روابط قوی که بین مردم و مسئولین ایران و عراق وجود دارد توانسته این دو کشور را به خوبی هم متصل کند و در حال حاضر اشتراکات مذهبی و اجتماعی زیادی که بین دو کشور وجود دارد سبب شده بسیاری از تجار ما در داخل ایران سرمایه گذاری کنند.
هاشم فاضل همچنین به معرفی موقعیت جغرافیایی استان بابل پرداخت و گفت: این استان در مرکز عراق واقع شده و با جمعیتی بیشتر از ۲ میلیون نفر جایگاه استراتژی خوبی در قلب عراق دارد و مرکز تجارت عمده با سایر استان های عراق محسوب می شود.
رئیس اتاق بازرگانی استان بابل عراق ادامه داد: در گذشته استان بابل استان صنعتی اول و از استانهای ویژه در بحث کشاورزی بوده است و هم اکنون هم در بخش کشاورزی استان دوم و در بحث تولید ذرت استان اول کشور عراق است .
او عنوان کرد: همچنین این استان از استانهای تاریخی به شمار می آید که قدمت آن به بیش از سه هزار سال قبل از میلاد می رسد.
انتهای پیام/ز