سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ظریف در مصاحبه با NBC:

تجارت‌مان را با هر کشوری که بخواهیم ادامه خواهیم داد

وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با شبکه NBC گفت: ما محدودیتی را به رسمیت نمی‌شناسیم و به تجارت‌مان با هر کشوری که بخواهیم ادامه خواهیم داد.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگو با شبکه NBC که پیش از این بخش کوتاهی از آن منتشر شد، در پاسخ به این سوال که آیا آزاد شدن کشتی حامل سوخت ایران توسط دولت جبل‌الطارق در واقع نوعی مبادله در قبال آزاد شدن کشتی انگلیسی بوده است، گفت: نه ما از ابتدا گفته‌ایم که این از نظر قوانین بین‌المللی غیرقابل قبول بوده است. ایران عضوی از اتحادیه اروپا نیست و ما مشمول مقررات اتحادیه اروپا نمی‌شویم. اتحادیه اروپا نیز مدعی این نیست که می‌تواند مقرراتش را به طور فرامرزی بر کشور‌های دیگر اعمال کند. این واقعیت امر بوده است و همچنین مقصد این کشتی ارتباطی به اتحادیه اروپا نداشته است.

او افزود: این درحالی است که ما محدودیتی را به رسمیت نمی‌شناسیم و به تجارت‌مان با هر کشوری که بخواهیم ادامه خواهیم داد. اما این موضوعی بود که ما به وضوح به انگلیس و دولت جبل‌الطارق اعلام کردیم و دادگاه در جبل‌الطارق تصمیم گرفت این کشتی را آزاد کند.

دیپلمات عالی رتبه کشورمان با اشاره به کشتی انگلیسی توقیف‌شده توسط ایران، تصریح کرد: این کشتی برخی مقررات دریانوردی را نادیده گرفت و باید روند مربوطه را در نظام دادگاهی ما طی کند. ما آنچه از دستمان بر بیاید انجام خواهیم داد تا روند را سرعت ببخشیم.

ظریف همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار این شبکه درباره وجود ارتباط در زمان این دو رویداد گفت که ارتباطی وجود نداشته است.

او ادامه داد: پیش از این ما درباره رعایت مقررات در زمینه محیط زیست، کانال‌های مناسب ارتباطی خویشتن‌دار بوده‌ایم، اما هنگامی که با اقدامات خصمانه مواجه شویم نباید خویشتن‌داری کنیم. این دو موضوع در این حد با یکدیگر مرتبط بوده‌اند، اما این نمونه بارزی از عدم پایبندی به قوانین دریانوردی در تنگه هرمز و خلیج فارس بود. به همین دلیل است که [نفت‌کش انگلیسی]توقیف شده بود.

وزیر امور خارجه ایران سپس درباره این که با توجه به پر تردد بودن خلیج فارس و تنگه هرمز و بالا بودن امکان وقوع حادثه، ایران چگونه می‌تواند این خطر راکاهش دهد، گفت: از نظر تاریخی، ما امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز را تعیین کرده‌ایم، این مناطق شریان‌های حیاتی ما هستند. ما به تامین امنیت همه ادامه خواهیم داد. اما اگر کشور‌هایی از خارج منطقه بخواهند امنیت ما را به خطر بیاندازند، اتحاد نظامی علیه ایران تشکیل بدهند و ائتلافی با هدف این تشکیل بدهند که ایران منفعتی نبرد با توجه به این که کشوری ساحلی است، دچار یک اشتباه محاسباتی جدی شده‌اند. همان طور که شما گفتید اینجا یک منطقه آبی کوچک و به شدت پرازدحام است.

او سپس با اشاره به سرنگون شدن هواپیمای مسافربری ایرانی توسط ناو آمریکایی در سال‌های گذشته که به جان باختن ۲۹۰ نفر از غیرنظامیان منجر شد، ابراز امیدواری کرد که چنین اتفاقی دیگر رخ ندهد و گفت که فکر نمی‌کند آمریکا یا هیچ حضور نظامی خارجی دیگری در منطقه بتواند برای کسی امنیت برقرار کند. ما می‌خواهیم که خلیج فارس و تنگه هرمز برای همه در امنیت باشد.

ظریف در ادامه این گفت‌وگو درباره این که آیا راه ارتباطی پنهانی برای دو طرف وجود دارد که بتوانند راجع به حوادث بالقوه وجود دارد یا نه، اظهار کرد: ما به طور رسمی از کانال دولت سوئیس در ارتباط هستیم که حافظ منافع آمریکا در ایران است. این در گذشته کارآمد بوده است. اما این در شرایطی است که کسی به دنبال گسترش تنش نبوده و همه به دنبال کاهش تنش باشند. من چنین چیزی را نمی‌بینم و فکر می‌کنم کسانی هستند که می‌خواهند آمریکا و دونالد ترامپ را در دامی قرار دهند که انتخابی به جز گسترش تنش نداشته باشند.

او همچنین در این زمینه اشاره کرد که به مواضع جان بولتون و نتانیاهو واقف است.

این خبر در حال تکمیل است...


بیشتر بخوانید: ایران هرگز به اهرم نظامی متوسل نمی شود/در طول تاریخ به متجاوزان درس‌های خوبی داده‌ایم 


 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۳:۰۵ ۳۱ مرداد ۱۳۹۸
دکتر جان از برجام چه خبر؟
ناشناس
۰۱:۱۹ ۳۱ مرداد ۱۳۹۸
انشالله به امید خدا
مهدی
۲۳:۱۳ ۳۰ مرداد ۱۳۹۸
درچندسال اخیر پیشرفتهای قابل ملاحظه ای در صنعت وتولیدداشتیم،بعنوان مثال در قزوین که اکثراشبشه اتومبیل تولیدمیشداماامروزشیشه ضدگلوله تولیدوصادرمیکنه و....
به نظرم پس از گذراندن دوسال سخت(۹۸-۹۷)سال آینده شاهد رشد اقتصادی مثبت خواهیم بود.کشورمان آینده روشنی پیش روخواهدداشت

#ایران رادوست دارم
پاینده#ایران
ناشناس
۲۳:۱۲ ۳۰ مرداد ۱۳۹۸
مشکل اینه که بعضی کشورها نمیتوانند با ما تجارت کنند .
ناشناس
۲۳:۰۸ ۳۰ مرداد ۱۳۹۸
چرا به خاطر برجام از مردم عذرخواهی نمیکنی ؟
رضا
۲۰:۴۳ ۳۰ مرداد ۱۳۹۸
آقای ظریف دست مریزاد
اجرکم عندالله
ناشناس
۲۰:۳۱ ۳۰ مرداد ۱۳۹۸
از اروپاییها بخواهید که با برقراری حمایت و تسهیلات لازم برای شرکت هایی که با ایران تجارت دارند و یا اجازه تأسیس شرکت های تولیدی برای ایرانیان در اروپا، در عمل تمایل و صداقت خود را در زمینه همکاری اقتصادی و تکنولوژیکی ثابت کنند
ناشناس
۱۹:۵۹ ۳۰ مرداد ۱۳۹۸
بهتر است تا دیر نشده مسؤلان ایران به مقامات آمریکا بفهمانند که هرگز هیچ ائتلافی در خلیج فارس تشکیل نخواهد شد. مسؤلان نباید اجازه دهند تا یاغیانی که به هیچ هنجار بین المللی پایبند نیستند بیش از این به ایران فشار وارد کنند. آمریکا از تقابل با ایران میترسد و سعی در یارگیری دارد. اما ترامپ و گروهش فرصت چندانی ندارند و عربستان و بحرین باید هر چه سریع تر برای نجات خود آمریکا را از ماجراجویی منع کنند.
بختیاری فرزند زاگرس ایران
۱۸:۴۶ ۳۰ مرداد ۱۳۹۸
برای کشور بزرگی همچون ایران اسلامی که مرزهای آبی و خاکی بسیار و جوانان باهوش و توانمند با نظامیان قدرتمند و توان کافی دارد ، تحریم،واقعا بی معنی است