شهردار تهران در واکنش یه انتشار این فیلم در فضای مجازی گفته است: «تصاویری که منتشر شده مربوط به سال ۱۳۹۶ است.»، شهردار کهریزک نیز درباره انتشار این ویدئو توضیح داد: انتساب این کلیپ به شهرداری کهریزک از بیخ و بن اشتباه است و ادعای مطرح شده در فضای مجازی را تکذیب کرد.
بازنشر این ویدئو در شبکههای اجتماعی مختلف با این ادعا که «بهتازگی طی اقدامی افرادی تصمیم به عقیم کردن و کشتار سگهای خیابانی گرفتند.» با واکنشهای مختلفی از سوی مردم در دنیای واقعی و مجازی مواجه شد.
بیشتر بخوانید: اشتباه فاحش شهرداری شیراز در نصب تابلو تسلیت امام جواد (ع) +عکس
در تحلیل این رفتار اولین نکتهای که به ذهن مبادرت میکند این است که در کشوری با زمینهای اسلامی که آسیب زدن به هر موجود زندهای طبق موازین شرعی و عرفی، حرام و بهدور از شأن انسانی است، چنین اقدامی چه توجیه عقلانی و عرفانی میتواند داشته باشد؟ حیوان آزاری نه تنها در قرآن که در احادیث نقل شده از ائمه معصوم بهشدت نفی شده است. پیامبر اسلام در اینباره میفرمایند: « لَعنَ اللّه ُ مَن مَثَّلَ بالحَيوانِ.» یعنی لعنت خدا بركسى كه حيوانى را مُثْله كند.
ناگفته نماند مصون داشتن حیوان از آزار و اذیت در بهرهبرداری و وارد نکردن صدمه و آسیب به پیکر حیوان و حرمتگذاری حیوان و ... از حقوقی است که شرع با تعبیرهای گوناگون و در قالب احکام تکلیفی به آنها سفارش کرده و حمایت از این حقوق را از مسلمانان خواسته است. رعایت این حقوق بر مالک حیوان و دیگران واجب است.
در ادامه نمونههایی از نظرات کاربران فضای مجازی که با هشتگ سگکشی در شبکه اجتماعی به اشتراک گذاشتهشده میبینید:
انتهای پیام/
ظلم به هر کسی قبیح است
چه این رفتار زشت و چه سگ آوردن به خیابان و موجبات ترس دیگران رو فراهم کردن، موجبات آلودگی شهر رو رقم زدن
به هر ظلم و ستمی باید نه گفت و واکنش نشون داد