سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اختراع جالب و جدید برای راحتی معلولان

اخیرا محققان یک اگزوسوییت رباتیک ساختند که راه رفتن و طی کردن مسافت‌های طولانی را برای افراد معلول آسان‌تر می‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اخیرا محققان یک اگزوسوییت رباتیک ساختند که راه رفتن و طی کردن مسافت‌های طولانی را برای افراد معلول آسان‌تر می‌کند.

اگزوسوییت (exosuit) یک پوشیدنی رباتی است که توانایی فیزیکی بخش‌هایی از بدن را بهبود داده و موجب حرکت سریع‌تر و راحت‌تر آن‌ها می‌شود. این یک آرزوی دیرینه برای افرادی است که قدرت حرکتی ندارند.

این اگزوسوییت توسط محققانی از دانشگا‌های هاروارد امریکا، چونگ آنگ کره جنوبی و دانشگاه نبراسکا اوما‌ها ساخته شده است. این محققان یک سیستم رباتیک نرم مبتنی بر هوش مصنوعی را توسعه داده‌اند که به عنوان یک پوشیدنی اگزوسوییت استفاده می‌شود.

شورت ورزشی رباتیک برای راه‌رفتن آسان معلولان

افراد معلول با کمک این اگزوسوییت بدون مصرف کردن انرژی زیادی می‌توانند قدم بردارند و پا‌های خود را حرکت دهند. در واقع، روباتیک به این افراد کمک می‌کند انرژی لازم برای پیاده‌روی طولانی‌مدت را داشته باشند. حتی در برخی موارد، امکان دویدن فرد وجود دارد.

محققان می‌گویند تازه اول راه هستند. این اگزوسوییت قابل حمل می‌تواند مفصل‌های ران افراد را تقویت کند تا بتوانند ۱.۵ متر در یک ثانیه پیاده‌روی و ۲.۵ متر در یک ثانیه دوندگی داشته باشند. این اگزوتیک قدرت راه رفتن افراد را ۹.۳ درصد و قدرت دویدن آن‌ها را ۴ درصد بهبود می‌دهد.

برای افرادی که مشکلات حرکتی دارند و هیچ توانی در مفصل ران و پا‌های آن‌ها برای حرکت نیست؛ این مقدار پشرفته و بهبود بسیار ارزشمند است. این رباتیک طوری ساخته شده است که مانعی بر سر راه حرکت بیمار نباشد و از سوی دیگر وزن زیادی به او تحمیل نکند.

نسل آینده پوشیدنی‌های رباتیک

محققان سازنده این اگزوسوییت می‌گویند حرکات ورزشی بیماران با این دستگاه بسیار طبیعی و مثبت بوده است. مزیت استفاده از این اگزوسوییت، عدم ایجاد محدودیت و ممانعت برای بیماران است.

بیماران پس از پوشیدن این سیستم و ۱۵ دقیقه راه رفتن، این سوال برایشان مطرح می‌شود که آیا می‌توانند بدون این دستگاه خودشان پیاده‌روی کنند. چون احساس می‌کنند قدرت لازم به پا‌های آن‌ها بازگشته است، ولی به محض خاموش کردن دستگاه، پا‌ها سنگین شده و قدم برداشتن آن‌ها بسیار کند می‌شود.

پس از انتشار نتایج این تحقیق، سازمان‌های گوناگونی به فکر استفاده از این دستگاه اگزوسوییت افتاده‌اند. برای نمونه، مدیران پروژه دارپا که اتاق فکر نظامیان پنتاگون است، می‌خواهند از این سیستم برای سربازان خود استفاده کنند تا مسیر‌های طولانی‌تری پیاده‌روی کنند.

تیم سازنده این شورت رباتیک اعتقاد دارند نسل جدیدی از پوشیدنی‌های هوش مصنوعی را طراحی کردند که در کنار رابط‌های کامپیوتری – مغزی انسان مانند پروژه Neuralink ایلان ماسک می‌توانند بهترین کارایی را بدهند.

بخش عظیمی از حرکت پا‌ها و دست‌ها براساس فرمان‌های مغزی و هماهنگی مغز با بخش‌های مختلف بدن است. بنابراین؛ استفاده از یک رابط مغزی و دستگاه اگزوسوییت ساخته شده می‌تواند جهش بزرگی در حرکت معلولین باشد.

منبع: وب سایت یک پزشک

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.