سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کوتاهی صف‌ گوشت وارداتی با جنین‌ گاوی تولید داخل

محققان پژوهشگاه فناوری‌های نوین جهاد دانشگاهی، بانک جنین گاو از نژاد‌های ممتاز شیری، گوشتی و دومنظوره را راه اندازی کردند.

محمدمهدی نادری، عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا و مدیر مرکز بایوفارم (مرکز تولید جنین) در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: پس از ۱۰ سال پژوهش، پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی ابن سینا، برای نخستین بار در کشور،  موفق به تاسیس بانک جنین گاو‌های دارای خصوصیات برتر در مسیر خودکفایی تأمین نژاد‌های برتر گاو شده است.

او افزود: بالا بودن هزینه‌های تولید هر واحد شیر و گوشت یکی از چالش‌های دائمی تولیدکنندگان در صنعت دامپروری بوده است، در حالی که کشور‌های پیشرفته در دهه‌های اخیر، با استفاده از فناوری "تکثیر گاو‌های ممتاز" با تکنیک تولید آزمایشگاهی جنین موفق به کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصد هزینه‌های تولید شده اند.

نادری در ادامه توضیح داد: با نگاهی به این چشم انداز، پژوهشگاه جهاد دانشگاهی ابن سینا از سال ۹۴ با انجام مراحل اولیه تحقیقات برای اولین بار در کشور اقدام به تأسیس بانک جنین از گاو‌های ممتاز نژاد‌های شیری (جرزی)، دومنظوره (سیمنتال) و گوشتی (شاروله، لیموزین و آکیتن) با هدف ارتقای بهره وری تولیدات دامی کشور کرده است.

مدیر مرکز تولید جنین یادآوری کرد: پروژۀ کلان ملی "تکثیر گاو‌های با خصوصیات برتر با تکنیک تولید آزمایشگاهی جنین" در سال ۹۶ به عنوان "طرح برتر جهاددانشگاهی" برگزیده شد و یکی از پروژه‌های برتر جهاد دانشگاهی که دارای جاذبه‌های اقتصادی قابل توجه برای صنعت دامپروری و حمایت از رونق تولید ملی است، شناخته شد.

او تصریح کرد: در حال حاضر شاهد استقبال گرم بسیاری از نهاد‌های عمومی مانند آستان قدس رضوی، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و شرکت‌های خصوصی که جهت خرید محصول مذکور قرارداد‌های را منعقد کرده اند، هستیم. اساس این پروژۀ ملی استفاده از فناوری‌های نوین تولیدمثل است و هدف آن کاهش هزینه‌ها و افزایش بازده تولید در گاو‌های ممتاز گله انتخاب شده است.

سالانه حدود ۶۰ جنین  با کاربرد فناوری لقاح آزمایشگاهی، منتقل می‌شود

نادری افزود: با کاربرد فناوری لقاح آزمایشگاهی، سالانه حدود ۶۰ جنین از هر گاو ممتاز تولید و به رحم گاو‌های غیرممتاز منتقل می‌شود. بر این اساس، پژوهشگاه ابن سینا با اجرای این طرح توانسته با تولد گوسالۀ ممتاز از گاو‌های غیر ممتاز، ارزش افزوده جدیدی در صنعت دامپروری ایجاد کند. همچنین، این پروژه توانسته در رفع یکی از مشکلات مهم صنعت دامپروری کشور، یعنی واردات نژاد‌های ارزشمند گاو مانند جرزی، سیمنتال، شاروله که دشوار و نیازمند خروج ارز از کشور بوده است، موثر باشد.

به گفته او پژوهشگاه ابن سینا با واردات تعداد محدودی گاو با خصوصیات برتر و از نژاد‌های مختلف و تولید جنین از آنها، برای اولین بار در کشور موفق به تاسیس بانک جنین از نژاد‌های گوشتی، شیری و دومنظوره گردید که موجب امیدواری دامداران در سهولت دسترسی به نژاد‌های مورد نظر خود در داخل کشور گردیده است.
بیشتر بخوانید:  فناوری‌های نوین حوزه شناختی با اهداف درمانی توسعه می‌یابد
این عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن سینا گفت: تکثیر گاو‌های ممتاز نژاد گوشتی در داخل کشور به جای واردات آن‌ها و خودکفایی در تولید گوشت و خودکفایی در تولید کره با تکثیر گاو‌های نژاد جرزی که چربی شیر آن‌ها حدود ۶ درصد در مقایسه با ۲/۳ درصد یعنی ۲ برابر گاو‌های موجود است، از مهمترین کاربرد‌های این پروژه است که در صورت سرمایه گذاری بخش دولتی یا خصوصی در تأمین گاو‌های با خصوصیت برتر اولیه، مقدور گردیده و در مدت کوتاهی به ثمر خواهد نشست.

او در پایان گفت: در خصوص صادرات محصول و ارزآوری هم مذاکرات اولیه‌ای با برخی کشور‌ها شده است و انتظار می‌رود در آینده نزدیک، ضمن تأمین نیاز داخل بتوان در این زمینه هم اقدام موثری کرد.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: فناوری ، نانو ، اخبار علمی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۰۴ ۲۸ مرداد ۱۳۹۸
مرغ امروز که عید غدیر شده 20 هزار تومن کردنش فقیر بیچاره ها چیکار کنن؟ عید نداشته باشن؟