وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد معاون کمیسرعالی هند به وزارت خارجه فراخوانده شد و محکومیت نقض پیاپی آتش بس از سوی این کشور در مناطق مرزی دو کشور که منجر به کشته شدن دو غیرنظامی و زخمی شدن یک کودک شد، به وی ابلاغ شد.
پیشتر رسانههای خبری گزارش دادند که ارتش هند با خمپاره و موشکهای ضد تانک غیرنظامیان را هدف قرار داده است. ارتش پاکستان همچنین اعلام کرد در تیراندازی تلافی جویانه آنها دو سرباز هندی کشته و بسیاری دیگر زخمی شدند.
پاکستان از هند خواست به نیروهای نظامی خود دستور دهد تا به آتش بس دو جانبه پایبند باشند. هفته گذشته نیز وزارت خارجه پاکستان پس از شلیکهای گسترده در مرز دو کشور، یک دیپلمات هندی را احضار کرد.
تنشها میان اسلام آباد و دهلینو از اواسط مرداد ماه و به دنبال تصمیم هند برای اصلاح ماده ۳۷۰ و ۳۵اِی قانون اساسی این کشور که به خودمختاری منطقه جامو و کشمیر مربوط میشد بالا گرفت. بر اساس این تصمیم، هند خودمختاری منطقه کشمیر را لغو کرد و قلمروی آن را به دو ناحیه تحت نظارت دولت فدرالی، جامو و کشمیر یک منطقه و لداخ منطقه دیگر، تقسیم کرد.
به دنبال آن، جو کشمیر به شدت متشنج شد و پاکستان و چین، دو کشوری که بر سر این منطقه با هند اختلاف دارند، به این تصمیم دهلی نو اعتراض کردند. اسلام آباد به شدت این تصمیم را محکوم و نخستوزیر این کشور هند را با نازیهای آلمان مقایسه کرد و گفت مردم و نظامیان پاکستان حاضرند تا آخر با دهلینو بجنگند. پاکستان همچنین خواستار نشست شورای امنیت سازمان ملل شده بود که این شورا برای نخستین بار طی ۵۰ سال، نشستی اضطراری برای گفتوگو درباره بحران در کشمیر برگزار کرد، اما این نشست بدون صادر کردن بیانیه مشترک به پایان رسید.
هند و پاکستان که فقط بخشی از منطقه کشمیر را تحت کنترل دارند، مدعی مالکیت کل این منطقه هستند. این منطقه از زمان استقلال دو کشور در سال ۱۹۴۷ به منطقه مورد مناقشه بین دو کشور تبدیل شد. در حال حاضر هند حدود ۴۵ درصد این منطقه و پاکستان ۳۵ درصد آن را تحت کنترل خود دارد. ۲۰ درصد باقیمانده هم تحت کنترل کشور چین است.
انتهای پیام/