سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مجری طرح دانه های روغنی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

خرید تضمینی ۳۶۷ هزار تن کلزا /حداقل نرخ خرید تضمینی دانه های روغنی باید ۵ هزار تومان باشد

مهاجر با اشاره به اینکه خرید کلزا به پایان رسیده است، گفت: امسال ۳۶۷ هزار تن کلزا با ارزش بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شد.

 

علیرضا مهاجر مجری طرح دانه های روغنی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه خرید کلزا به پایان رسیده است، اظهار کرد: بنابر آمار امسال ۳۶۷ هزار تن کلزا با ارزش بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شد که مطالبات آن به طور کامل پرداخت شده است.

به گفته او، امسال مجموع تولید کلزا با رشد ۱۵ درصدی نسبت به سال قبل به حدود ۴۰۰ هزار تن رسید.

مهاجر موضوعات نظیر بازرگانی، پرداخت به موقع مطالبات، تامین بذر مناسب و باکیفیت، آموزش کشاورزان، افزایش سطح زیر کشت و افزایش عملکرد در واحد سطح و توسعه مکانیزاسیون را از جمله دلایل رشد تولید کلزا اعلام کرد.

مجری طرح دانه‌های روغنی ادامه داد: برای سال زراعی جدید برنامه ریزی کرده این که سطح زیر کشت کلزا را به ۵۰۰ هزار هکتار افزایش دهیم که در صورت تحقق این امر، تولید کلزا با رشد ۲ برابری نسبت به سال زراعی ۹۸-۹۷ به ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار هکتار می‌رسد.

او با اشاره به اینکه امسال حدود ۱۸۰ هزار تن روغن از مجموع دانه‌های روغنی استحصال می‌شود، بیان کرد: براین اساس رقمی حدود ۵۰۰ میلیون دلار در واردات روغن صرفه جویی ارزی خواهیم داشت.


بیشتر بخوانید: تولید کلزا به ۴۰۰ هزار تن می‌رسد/صرفه جویی ۶۰۰ هزار دلاری از محل کاهش واردات روغن


مشاور وزیر جهاد کشاورزی درباره آخرین وضعیت دیگر دانه‌های روغنی گفت: امسال کشت سویا به دلیل اختصاص اراضی به برنج کاهش و کشت کنجد ۲ برابر و گلرنک به سبب اشتغال بالا در مناطق کم آب افزایش یافته است.

مهاجر تولید کنجد را ۶۰ تا ۷۰ هزار تن، گلرنگ را بیش از ۳۰ هزار تن و آفتابگردان روغنی را ۴۰ هزار تن پیش بینی کرد و گفت: برخی محصولات دانه‌های روغنی مثل آفتابگردان، گلرنگ و سویا به منظور مصرف‌های چندگانه جذب بازار می‌شوند.

مجری طرح دانه‌های روغنی درباره تاثیر احیای وزارت بازرگانی بر واردات روغن بیان کرد: اگرچه در زمانی که وزارت بازرگانی دست وزارت جهاد کشاورزی بود، واردکنندگان اعمال نفوذ داشتند، اما با احیای وزارت بازرگانی به سبب آنکه نگاه این وزارتخانه بر واردات است، بدون تردید در مواقعی که کشور در شرایط سختی قرار می‌گیرد، مسئولان این وزارتخانه با واردات به دنبال حل مشکل هستند که این امر منجر به نابودی تولید داخل می‌شود.

او آزادسازی قیمت روغن را راه حل مناسب برای جایگزینی نرخ خرید تضمینی دانست و افزود: پیشنهاد بنده آن است که قیمت روغن آزاد شود تا مشکل دولت مرتفع شود، چرا که اگر دولت بخواهد دانه‌های روغنی را خرید تضمینی کند، امکانات مالی برای پرداخت مابه التفاوت این محصول با محصولات دیگر را ندارد که به همین خاطر آزاد شدن قیمت و رقابتی بودن تنها راه حل مشکل دانه‌های روغنی است.

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: بنده به عنوان مجری طرح دانه‌های روغنی پیشنهاد می‌دهم، چنانچه امکان آزادسازی قیمت وجود ندارد، دولت قیمت دانه‌های روغنی را کمتر از ۵ هزار تومان اعلام نکند چرا که کشاورزان به سبب نبود صرفه اقتصادی، تمایلی به تولید ندارند.

انتهای پیام/

رشد ۲ برابری تولید کلزا در راه است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.