سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاندار فارس:

آموزه‌های دینی و فرهنگی ما بر اصل مشارکت تاکید دارند

استاندار فارس گفت: در آموزه‌های دینی و فرهنگی ما به اصل مشارکت، همبستگی و اتحاد تاکید زیادی شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایت الله رحیمی در نشست آموزشی سازمان‌های مردم نهاد استان اظهارداشت: اگر مشارکت مردم در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی تبلور و عینیت پیدا کند می‌توانیم توسعه و تعالی و تعامل را محقق کنیم.

او با بیان این که جمهوری اسلامی بر مبنای مشارکت و حضور فعال عموم مردم، پایه گذاری شده است، افزود: الگوی مشخص و زنده‌ای مانند دفاع مقدس پیش روی ما قرار دارد که اقشار مختلف مردم لبیک گویان به ندای امام راحل (ره) به صحنه‌های دفاع شتافتند و بر خلاف چند صد سال گذشته که همواره در جنگ‌ها بخشی از سرحدات ایران از کشور جدا می‌شد در جنگ تحمیلی هشت ساله حتی یک وجب از خاک کشور به دشمن واگذار نشد.

رحیمی تصریح کرد: دفاع مقدس نعمات و برکات زیادی برای کشور به ارمغان آورد که بخشی از آن‌ها را هم اکنون نیز شاهد هستیم.

استاندار فارس با اشاره به این که تحولات سریع اجتماعی موجب نقل و انتقالات پیچیده‌ای در ساختار‌های اجتماع می‌شود که اثرات مثبت و منفی متعددی با خود به همراه دارد، ادامه داد: یکی از پیامد‌های مثبت این تحولات سریع افزایش رفاه اجتماعی در اثر استفاده مناسب از تکنولوژی است و در کنار آن اثرات منفی مانند گسیختگی اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی نیز ممکن است به همراه داشته باشد.

رحیمی با بیان این که تحولات اجتماعی در استان فارس در قالب مهاجرت به کلان شهر‌ها و مراکز شهرستان‌ها در حال صورت گرفتن است، اظهارداشت: بر اثر مهاجرت جمعیت به مناطق ناشناخته و کاهش نظارت و کنترل اجتماعی، آسیب‌های اجتماعی نیز بروز پیدا می‌کنند.

نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به این که برای غلبه بر پیچیدگی‌های تحولات اجتماعی و آسیب‌های ناشی از آن نیازمند مشارکت نهادمند و قانون‌مند در جامعه برای رسیدن به حکمرانی شایسته هستیم، گفت: یکی از راه‌های ایجاد مشارکت در جامعه بهره گیری از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد است.

او با تاکید بر این که اداره جوامع در قرن ۲۱ بدون مشارکت مردم بسیار مشکل و یا غیرممکن است، افزود: جوامع بشری بدون حضور هماهنگ سه رکن بخش دولتی، بخش خصوصی و جامعه مدنی امکان پذیر نیست؛ سازمان‌های مردم نهاد یکی از شاخصه‌های جامعه مدنی محسوب می‌شوند که مطالبات مردم را به شکل قانونی به دولت انتقال می‌دهد و با نظارت بر عملکرد قوای حاکم برای بهبود عملکرد آنان راهنمایی‌ها و توصیه‌های لازم را ارائه می‌کنند که این اقدام موجب تعالی در اداره جامعه خواهد شد.

استاندار فارس با بیان این که سازمان‌های مردم نهاد خصوصیات ویژه‌ای دارند که آن‌ها را از نهاد‌های دولتی متمایز می‌کند، اظهارداشت: حضور داوطلبانه، فعالیت غیردولتی، عام المنفعه و خیرخواهانه و همچنین رویکرد غیرسیاسی از جمله مشخصات سازمان‌های مردم نهاد است.

رحیمی با اشاره به این که سازمان‌های مردم نهاد غیرسیاسی هستند و در همه دولت‌ها جایگاه عزتمندانه خود را حفظ می‌کنند، گفت: این سازمان‌ها از دولت استقلال دارند و بر مبنای عقاید فرهنگی، مذهبی و چارچوب‌های انسان دوستانه خود فعالیت می‌کنند.

نماینده عالی دولت در استان فارس اهداف سازمان‌های مردم نهاد را تقویت روحیه مسئولیت پذیری، پیگیری آرمان‌های اسلامی و ملی و فراهم سازی مشارکت عمومی دانست و ادامه داد: در سیل امسال در شیراز و آتش سوزی اخیر فعالیت سازمان‌های مردم نهاد به شکل برجسته‌ای موثر بود.

او کنترل و پایش آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی، پیگیری مسائل زیست محیطی، امور خیریه، مسائل بهداشتی و درمانی و حقوق بشر را از جمله زمینه‌های فعالیت‌های سازمان‌های مردم نهاد برشمرد و افزود: نمود عینی فعالیت سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه ها، تاسیس مدارس، بیمارستان ها، مراکز ورزشی و هشدار‌های سمن‌های زیست محیطی در خصوص استفاده مطلوب‌تر از محیط زیست و همچنین فعالیت‌های سمن‌های ترک اعتیاد و بازتوانی افراد آسیب دیده است.

استاندار فارس با بیان این که ایجاد ارتباط قانون‌مند میان مردم و حاکمیت را از جمله کارکرد‌های سازمان‌های مردم نهاد دانست و گفت: برای ارائه خدمات بهتر به مردم و به ویژه اقشار آسیب پذیر باید این ارتباط هرچه بیشتر تقویت شود.

رحیمی با اشاره به این که افزایش مشارکت مردم در حوزه‌های مذهبی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی از جمله نتایج عملکرد سازمان‌های مردم نهاد بوده است، ادامه داد: بر مبنای عقاید مذهبی و قانون اساسی بزرگان نظام جمهوری اسلامی همواره بر حضور مردم در تمامی صحنه‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تاکید داشته اند.

نماینده عالی دولت در استان فارس افزود: مشارکت مردم در حوزه‌های اقتصادی در اصل ۴۴ قانون اساسی متبلور است و در حوزه‌های سیاسی نیز حضور مردم در انتخابات‌ها برای برگزیدن مدیران و مجریان کشور عینیت پیدا می‌کند.

او با بیان این که در سال ۱۳۹۴ گزارشی از وضعیت آسیب‌های اجتماعی تهیه و به مقام معظم رهبری ارائه شد، گفت: مقام معظم رهبری بر رفع آسیب‌ها و واگذاری کار‌ها به خود مردم تاکید کردند که دولت تدبیر و امید در این راستا اقدام به تقویت سمن‌ها کرده است.

استاندار فارس با اشاره به این که این استان دارای بیش از یک هزار سازمان مردم نهاد است، ادامه داد: ۸۰ درصد این سمن‌ها از سال ۹۲ تاکنون ایجاد شده اند به گونه‌ای که در حوزه وزارت کشور تعداد سمن‌ها از ۵۰ سازمان در سال ۹۲ به ۹۱ سازمان در شرایط فعلی رسیده است.
انتهای پیام/م

نشست آموزشی سازمان‌های مردم نهاد استان فارس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.