وی با بیان اینکه هدف گذاری وزارت نیرو برای تولید برق در کشور ۵ هزار مگاوات است، گفت: مابقی این نیاز نیز از طریق نیروگاههای برق آبی که بطور عمده در خوزستان قراردارند، تامین شده است.
وزیر نیرو با اشاره به تنگناهای ارزی موجود کشور ادامه داد: با وجود مضیقههای ارزی، مشکل مبادلات پولی و مسائل مربوط به خرید تجهیزات، توانستیم اوج بار تابستان سال ۹۸ را با موفقیت طی کنیم.
بیشتر بخوانید :همه چیز درباره حذف قبوض کاغذی برق از ۲ ماه دیگر
آقای اردکانیان با اشاره به وارد مدار شدن ۱۵ نیروگاه جدید در ۱۲ استان کشور گفت: اجرا و تکمیل این نیروگاه مستلزم صرف یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو بوده است که با وجود همه مشکلات این کار با موفقیت انجام شد.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه دستیابی ما به یک تجربه و اخلاق صحیح مصرف برای عبور از زمان اوج بار مهمتر از تولید است، افزود: با اجرای ۱۱ برنامه، از جمله جابجایی بار صنایع بزرگ، پمپهای کشاورزی، نصب کنتورهای هوشمند، اصلاح تعرفه و تغییر ساعت کار ادارات رقم هدف گذاری شده را تا سه هزار و ۸۷۴ مگاوات محقق کردیم.
آقای اردکانیان با بیان اینکه مصرف برق نسبت به سال گذشته، ۱۵۰ گیگاوات ساعت انرژی افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: مدیریت مصرف انرژی و جابجایی ساعات بار نه تنها کوچکترین لطمهای در تولید وارد نکرد بلکه شاهد افزایش تولید انرژی در کشور نیز بودیم.
وزیر نیرو گفت: با مدیریت مصرف، سه هزار و ۸۷۴ مگاوات صرفه جویی در مصرف برق کشور داشته ایم که اگر میخواستیم همین میزان را تولید کنیم به نصب ۵ هزار و ۳۰۰ مگاوات نیروگاه جدید با صرف ۳/۷ میلیارد سرمایه گذاری جدید نیاز داشتیم.
آقای اردکانیان رشد مصرف برق در ۱۰ سال گذشته کشور را در زمان اوج بار معادل ۵/۲۲ درصد دانست و افزود: در تابستان ۹۷ این رشد به ۲/۹۸ درصد کاهش یافته و امسال بدون اعمال خاموشی و با وجود تامین نیاز کامل صنعت فقط یک درصد رشد را در مصرف برق کشور شاهد بودیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه ما تعهدات خود را در صادرات به کشورهای همسایه انجام دادیم، گفت: از ابتدای خرداد تا ۲۰ مرداد ۲/۳ میلیارد کیلووات ساعت انرژی صادر شده است که این بیشترین مقدار در طول سالیان اخیر بوده است.
انتهای پیام/