او ادامه داد: در حال حاضر سه محور اول بر ثبات و پایداری و محور آخر بر کارایی بودجه تاکید میکند. از لحاظ منطق این چهار محور نکات کلیدی و مطلوبی است.
آرانی گفت: متاسفانه یکی از مشکلات ما اجرای موضوعات داخل کاغذ است به طوری که نمیتوانیم این طرحها را اجرایی کنیم. ما امیدواریم این چهار محور در کشور عملیاتی و اجرایی شود. متاسفانه در عمل و اجرایی کردن طرحها با مشکل مواجه میشویم و این نشأت گرفته از داخل کشور است و هیچ ربطی به خارج ندارد.
او در ادامه با اشاره به اینکه آیا چهار محور طراحی شده باعث بهبود آینده کشور میشود یا خیر، اضافه کرد: به نظر من هر نوع برنامهای که ما طراحی میکنیم برای کشور یک ابزار است و برای محقق کردن برنامه باید بودجه خاصی در نظر گرفته شود و این چهار محور بودجه فقط یک فرایندی برای تحقق توسعه اقتصاد کلان کشور است.
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به ثباتسازی اقتصاد کلان و توسعه پایدار تصرح کرد: دولت علاوه بر وظیفه تامین کالاهای عمومی وظیفه ثباتسازی در قبال تکانههای بیرونی و درونی و همچنین تامین مالی اهداف توسعهای کشور را نیز بر عهده دارد که بهطور مشخص به ساختار بودجه کشور برمیگردد.
او دو اندیشه حاکم بر برنامه اصلاح ساختاری بودجه را مطرح کرد و گفت: این دو طرح اصلاحات ساختاری مبتنی بر دو خط فکری بر اساس قاعده مالی و شفافیت و پاسخگویی است.
بیشتر بخوانید:حذف صفر از پول ملی، اولویت فعلی اقتصاد کشور نیست
آرانی اصلاح بودجه را یکی از اهداف مهم برای کاهش وابستگی به اقتصاد نفتی دانست و اضافه کرد: اصلاح ساختار بودجه و رهایی از اقتصاد نفتی به عنوان یک استراتژی بالادستی بودجهای در کشور مطرح میشود. رهایی از اقتصاد نفتی نکته مهمی است، ولی این طرح باید در استراتژیهای کلان گنجانده شود.
آرانی بیان کرد: به طور کلی رهایی از استراژی اقتصاد نفتی در دراز مدت، شاید ۱۰ سال به طول بیانجامد و دولت باید برای کاهش وابستگی به درآمد نفت و رهایی از اقتصاد نفتی اقدام کند و به سمت اقتصاد جهانی حرکت کند. به طور کلی بودجه نباید مبتنی بر اقتصاد نفتی باشد و باید از طرق دیگر ایجاد درآمد کرد.
انتهای پیام/