سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سازمان دامپزشکی کشور:

صدور برخی مجوز‌ها بیش از یک دهه طول می‌کشد/ سامانه پایش بیماری‌های دامی را به بخش خصوصی انتقال دادیم

رفیعی پور با اشاره به اینکه صدور برخی مجوز‌ها در کشور یک دهه طول می‌کشد، گفت: تلاش کرده ایم زمان صدور مجوز‌ها را به حداقل برسانیم.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی 
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی رضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور در نشست خبری که در محل دامپزشکی استان تهران و بازدید از مرکز ملی تشخیص آزمایشگاه مرجع و مطالعات کاربردی برگزار شد، با تاکید بر این مسئله که انحصار بر واردات نهاده‌های دامی باید برداشته شود، اظهار کرد: طی یک ماه و نیم گذشته ۲ مکاتبه پی در پی با تشکل‌ها و نهاد‌ها درباره واردات نهاده‌ها انجام داده‌ایم و به آن‌ها اعلام کرده ایم که خودشان نهاده‌های مورد نیازشان را وارد کنند.

او افزود: با نامه‌ای که به تشکل‌ها و زنجیره‌های تولید زدیم، اما تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد تشکل‌ها برای انجام این کار مراجعه کرده‌اند که این تعداد قابل قبول نیست.

رفیعی پور ادامه داد: در مورد نیاز‌های دامپزشکی کشور حدود ۴۰۰ وارد کننده وجود دارد و همواره ما از تشکل‌های مربوط درخواست کرده ایم که به این عرصه ورود کنند و اجازه انحصار در این بخش را نخواهیم داد.
بیشتر بخوانید: ۳ هزار و ۶۰۰ ناظر بهداشتی و شرعی بر عرضه دام نظارت دارند


رئیس سازمان دامپزشکی کشور با انتقاد از این مسئله که صدور برخی مجوز‌ها بیش از ۱ دهه طول می‌کشد بیان کرد: با توجه به آنکه این مسئله مقرون به صرفه نیست از این رو تلاش کرده‌ایم در سازمان دامپزشکی کشور زمان صدور مجوز‌ها را به حداقل برسانیم.

ده طی یک ماه و نیم گذشته دو مکاتبه پی در پی با تشکل های تولیدی انجام داده و از آنها خواسته ام که برای واردات نهاده های دامی اقدام کنند و درخواست این را داشته باشند که مجوز واردات به آنها داده شود. قرار نیست که واردات نهاده های دامی به صورت انحصاری انجام شود و هیچ کس جز خود تولید کنندگان نمی توانند در این زمینه عملکرد مطلوب داشته باشند.

او با اشاره به اینکه طرح آمایش سرزمین مسئله بسیار مهمی است و  باید حتماً در کشور انجام شود، افزود: ویروس آنفلوانزا در حال حاضر در دوران کمون است و احتمال دارد ۵-۱۰ سال بعد تغییر شکل بدهد و دوباره شیوع یابد. بنابراین برای اینکه با ترافیک این ویروس در کشور مواجه نشویم باید طرح آمایش سرزمین را مورد توجه قرار دهیم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین به عدم وابستگی به دیگر کشورها و قدرتها تأکید کرد و گفت: اگر قرار باشد رونق تولید داشته باشیم نباید وابسته به بچه ماهی، تخم مرغ عاری از بیماری و غیره باشیم.

رفیعی پور ادامه داد: از تشکل های تولیدی درخواست دارم به جای درخواست های امدادی بر روند توانمندسازی خود کار کنند.

وی  به دستاوردهای سازمان دامپزشکی در عرصه های بین المللی اشاره کرد  و گفت: سازمان دامپزشکی برای اولین بار کرسی دبیرکلی OIE (سازمان جهانی بهداشت دام) را کسب کرده است.



او با اشاره به اینکه در فرایند صدور مجوز وزارتخانه‌های متعددی نقش دارند افزود: همه آن‌ها باید چنین برنامه‌ای داشته باشند تا زمان صدور مجوز‌ها به حداقل برسد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بعد از گذشت ۶۰ سال برنامه ملی نیوکاسل  در کشور اجرا شد، بیان کرد: در سازمان دامپزشکی دستور‌العمل‌های جدیدی صادر شده که بر اساس آن‌ها توانسته‌ایم برخی بیماری‌های استراتژیک مانند آنفولانزای فوق حاد پرندگان را کنترل کنیم.
به گفته وی بخش خصوصی به سامانه جی آی اس (سامانه پایش و مراقبت بیماری‌ةای دامی) دسترسی پیدا کرده است که این اتفاق بیار مهمی است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه تا یک سال گذشته به سبب شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان مجبور به واردات تخم مرغ برای تامین نیاز کشور بودیم افزود: این در حالی است که هم اکنون تخم مرغ ارزان‌ترین پروتئین در دسترس مردم به شمار می‌رود، اما نکته حائز اهمیت این است که طرح آمایش سرزمین باید در کشور اجرا شود تا به سبب پراکندگی تولید در برخی استان‌ها در چند سال بعد مجدد با بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان مواجه نشویم.

او ادامه داد: تفویض اختیار به بخش خصوصی از دیگر اقدامات سازمان دامپزشکی کشور است که تا حدودی توانسته روند کار را برای سازمان دولتی مثل سازمان دامپزشکی کشور بهتر کند.

به گفته رفیعی‌پور در شرایط تحریم باید وابستگی به واردات نهاده‌ها، بذر، واکسن و تجهیزات را به حداقل برسانیم چرا که کشور‌های دیگر به ویژه در شرایط تحریم این امکانات را به ما نمی‌دهند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه طرح ملی مبارزه با نیوکاسل در کشور اجرا می‌شود گفت: ۶۰ سال است که بیماری نیوکاسل به بخش تولید آسیب جدی وارد کرده است و با اقدام موفقی که در کنترل بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان طرح ملی مبارزه با بیماری نیوکاسل را اجرایی کردیم. این طرح از اردیبهشت سال ۹۷ آغاز و در نیمه دوم امسال سرعت بیشتری به خود می‌گیرد.

رفیعی‌پور در پایان تصریح کرد: با امضای تفاهم نامه مشکلات صادرات را مرتفع کرده‌ایم به طوری‌که هم اکنون با امضای تفاهم نامه همه روزه تخم مرغ نطفه دار  داشتیم در حالی که در گذشته از این کشور‌ها تنها وارد کننده بوده ایم.

انتهای پیام/



بعد از گذشت ۶۰ سال برنامه ملی نیوکاسل را در کشور اجرا شد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.