به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حسگرهای پوشیدنی یک مشکل مشترک دارند. همه آنها نیازمند برق و آنتن هستند و این تجهیزات سبب میشوند دستگاه سنگین شوند و در نتیجه رفتار کاربر را تحت تاثیر قرار میدهند.
در همین راستا محققان دانشگاه استنفورد سیستمی ابداع کرده اند که BodyNet نام دارد. این حسگر چسبیدنی برق را جمع آوری میکند و اطلاعات را با استفاده از ارتباط RFID به لباسهایی در نزدیکی خود منتقل میکند. به این ترتیب حسگر مانند بانداژهای دارای چسب انعطاف پذیر است و استفاده از آن نیز راحت خواهد بود.
این حسگر تغییرات نامحسوس در پوست را اندازه گیری میکند و به این ترتیب انبوهی از اطلاعات درباره ضربان قلب، تنفس یا فعالیت ماهیچهها فراهم میشود.
اما در این میان به نظر میرسد، آنتن چالش اصلی باشد. دانشمندان یک سیستم RFID جدید ابداع کرده اند که میتواند با وجود تغییرات مداوم سیگنال ارسال کند. در این سیستم دستگاه دریافت کننده کمی بزرگتر است و با استفاده از بلوتوث اطلاعات را به موبایل یا رایانه منتقل میکند.
در حال حاضر کارکرد BodyNet به دلیل فاصله اندک میان استیکر و دستگاه دریافت کننده محدود است. البته این دستگاه برای مواردی مانند ردیابی وضعیت قلب و اختلالات خواب کارآمد است، اما در وضعیت ورزش چندان قابل اعتماد نیست. احتمال دارد دانشمندان با بافتن آنتنهایی در لباس این مشکل را حل کنند.
این در حالی است که محققان هم اکنون مشغول کار روی استیکرهایی هستند که با استفاده از عرق بدن دما و میزان استرس او را میسنجد. آنها امیدوارند در آینده طیفی کامل از حسگرها ارائه دهند که قابلیت جمع آوری اطلاعات در هر حالتی را دارند.
این روند کیفیت زندگی افراد بیمار را ارتقا میدهد و همچنین به ورزشکاران کمک میکند بدون محدودیت در حرکاتشان، عملکرد خود را ردیابی کنند.
منبع : مهر
انتهای پیام/