محبینیا با بیان اینکه این اصل بهترین مرجع برای رسیدگی طرز کار قوا در مجلس است، بیان کرد: اکنون کمیسیون اصل نود به کمیسیونی تبدیل شد که شکایت ادارات، شوراها و ... رسیدگی میکند که این موضوع خلاف قانون اساسی است.
آقای علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به تذکر این نماینده، اظهار کرد: استدلال برخی افراد درباره اینکه مطابق اصل نود مجلس باید درباره نحوه کار قوا تصمیمگیری کرده و نیازی به دخالت کمیسیونها نیست، نادرست است اگرچه در بسیاری از مواد قانون اساسی آمده که مجلس باید درباره موضوعات مختلف تصمیمگیری کند، اما منظور این است که کمیسیون باید موضوع را بررسی و نتیجه را در جلسه علنی به رای بگذارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وظیفه کمیسیون اصل نود بررسی طرز کار مجلس، قوه قضاییه و قوه مجریه است و نباید این کمیسیون در امور جزئی دخالت کند بیان کرد: پیش از این هیئت رئیسه یک نفر را به عنوان کاندیدای ریاست کمیسیون اصل نود معرفی میکرد و نمایندگان هم به او رأی میدادند، در این روش انتخاب رئیس کمیسیون اصل نود نیازمند اکثریت مطلق آرا بود در حالی که بر اساس ماده ۹ اصلاح آییننامه داخلی مجلس دو نفر باید از سوی هیئت رئیسه معرفی شوند که در این شرایط رئیس کمیسیون با اکثریت نسبی آرا انتخاب میشود.
در انتها حذف این ماده و تصویب آن مورد موافقت قرار نگرفت و به کمیسیون آییننامه داخلی مجلس برای اصلاح ارجاع شد.
انتهای پیام/