او افزود: بیشترین مراجعات حجاج ایرانی به این بیمارستان و درمانگاههای مرکز پزشکی حج و زیارت به دلیل مشکلات حساسیتی، ریوی، اسکلتی و عضلانی است.
حلی ساز به ۱۴۳۳ بیمار بستری شده در بیمارستان مکه مکرمه اشاره و تصریح کرد: ۱۷۵ زائر در بخش مردان، ۱۲۶ نفر در بخش زنان و ۹۹۳ نفر نیز در بخش اورژانس بستری شدهاند که تنها ۳۹ نفر آنان هم اکنون در بیمارستان بستری هستند و سایر بیماران پس از تکمیل درمان ترخیص و به کاروانهای خود بازگشتهاند.
ارائه خدمات پاراکلینیکی به بیماران مراجعه کننده به بیمارستان هلال احمر در مکه مکرمه موضوع دیگری بود که حلی ساز به آن اشاره و خاطر نشان کرد: تا ۲۵ مرداد بیش از ۲۵ هزار و ۳۴۶ مورد خدمات پاراکلینیکی به زائران ارائه شده که از این تعداد ۱۹ هزار و ۶۷۰ مورد خدمات آزمایشگاهی، ۵۹ مورد اکو و ۱۰۷۲ مورد رادیولوژِی صورت گرفته است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر در تشریح جزئیات عملکرد پزشکان گفت: تا روز ۲۵ مرداد، ۱۱۲ هزار و ۲۸۳ ویزیت توسط پزشکان در مطبهای مجموعهها و درمانگاهها انجام شده که از این میان ۱۰۶ هزار و ۷۱۷ مورد خدمات پرستاری در مدینه و بیمارستان مکه شامل نوار قلب، قند خون و فشارخون، گچ گیری، تزریقات، پانسمان، سرم تراپی و بخیه به حجاج ایرانی ارائه شده است.
بیشتر بخوانید: مراجعه بیش از ۲۰۰ زائر ایرانی به بیمارستانهای مستقر در صحرای عرفات
حلی ساز با اشاره به تأمین دارو تا پایان حج تمتع تصریح کرد: ۳۳ هزار و ۱۷۹ پاسخگویی به حجاج ایرانی در بخش داروخانه مکه و درمانگاهها ۲۷ هزار و ۱۳۹ نسخه ثبت شده است و همچنین انجام مأموریتهای مددکاری و امداد و انتقال بیش از ۵۸۶۱ مورد ازجمله تقاضای آمبولانس، انتقال بیمار به مجموعهها و هتلها و بیمارستانهای سعودی انجام گرفته است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: تاکنون ۲۲ زائر ایرانی در بیمارستانهای سعودی بستری هستند و برای پیگیری امور درمانی زائران در بیمارستانهای سعودی پزشکان رابط عرب زبان بین بیمارستان و درمانگاههای ایرانی و بیمارستانهای سعودی هستند و نسبت به پیگیری روند درمانی بیماران نظارت میکنند.
حلیساز درباره آخرین آمار ارائه خدمات درمانی به زائران در مراکز درمانی هلال احمر در مدینه و مکه تا ۲۵ مرداد تصریح کرد: تاکنون ۳۰ هزار و ۲۷ زائر خدمات ویزیت تخصصی در بخشهای داخلی، قلب، زنان، ارتوپدی، روانپزشکی، چشم، اعصاب، عفونی، دندانپزشکی و طب اورژانس به صورت شبانهروزی به زائران ارائه شده است و همچنین پاسخگویی به ۲۲ هزار و ۱۷۹ زائر خدمات نسخه در داروخانه بیمارستان مکه و ۲۷ هزارو ۱۳۹ نسخه در درمانگاهها ثبت شده است.
انتهای پیام/