ب
وی بیان کرد: برای استقرار مطبها و درمانگاهها درمکاتب با همراهی سازمان حج و زیارت فضای بسیار خوبی اختصاص یافت و با برنامه ریزیهای منسجم و هماهنگ از صفهای طولانی که همواره باعث زحمت زائران میشود، جلوگیری شد و در عمل با تسهیل امور، خدمات از کیفیت بالاتر و شرایط بهتری برخوردار شد.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با بیان اینکه طی ایام تشریق فوتی نداشتیم، گفت: ۹۰ درصد افرادی که به ما مراجعه میکنند، درمانهای سادهای نیاز دارند، اما ۱۰ درصدشان دارای ریسک بالا و مهم هستند و شاید حالت ظاهری سرماخوردگی باشد، اما ایست قلبی و یا دلایل مهمتری است که شناسایی آنها بسیار مهم است و در این صورت بهبود مییابند.
وی اظهار کرد: ما امسال در شناسایی این ۱۰ درصد موفق بودیم و تمام مواردی که شناسایی و به بیمارستان سعودی اعزام میکردیم همه پذیرش شدند.
حلی ساز تصریح کرد: همچنین با آسیب شناسی که از عملکرد سالهای گذشته انجام شد پزشکان ما امسال در مسیر حرکت زائران به جمرات حضور داشتند و در ۵ موردی که بیماران شرایط وخیمی داشتند حضور یافته و خدمات مورد نیاز بلافاصله ارائه شد و موثر هم بود.
وی تصریح کرد: طی این مدت این مورد سه مورد احیای قلبی موفق داشتیم که دو مورد بیمارستان و یک مورد بیرون از این محل انجام شد و بیماران وضعیت خوبی دارند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: همچنین یک مورد احیای قبلی هم در جمرات داشتیم که از طریق سامانه رصد آنلاین وموبایلی به ما اعلام شد و توانستیم به موقع اقدام کنیم.
حلی ساز با بیان اینکه این سامانه که در این دوره برای اولین بار به صورت آزمایشی اجرایی شد، امتحان خود را به خوبی پس داد، افزود: در واقع سامانه نمایشی نبود و کمک خوبی به ما کرد چنانکه امکان رصد تیمهای پزشکی و امدادی برای ارائه خدمات بهتر به زائران و ارزیابی موقعیت پزشکان و بیماران و اعزام نزدیکترین تیم به محل در لحظه برای ما فراهم شد.
حلی ساز افزود: در این ایام همچنین ۲۸۵ تیمی که در قالب گروههای ۵ نفره در کاروانها آموزش دیده بودند را نیز فعال کردیم، اما خوشبختانه به دلیل شرایط نسبتا خوب استفاده نشد.
وی توضیح داد: در این زمینه بارش باران در منا و عرفات بسیار موثر بود و باعث افت دما شد به گونهای که تونلهای سرما مورد استفاده قرار نگرفت و گرمازدگی به حداقل رسید.
انتهای پیام/