ترامپ در توییتر خود نوشت: «شی، رئیسجمهور چین را به خوبی میشناسم. رهبر بزرگی است که برای مردمش احترام بسیاری قایل میشود. او همچنین در "تجارت سخت" مرد خوبی است. شکی ندارم که میخواهد به سرعت و به شیوه بشردوستانه مسئله هنگکنگ را حل کند، او این کار را میتواند انجام دهد. جلسه رو در رو؟»
او همچنین در توییتی دیگر تهدید کرد چنانچه پکن به دنبال یک توافق تجاری است باید به اعتراضات هنگکنگ به شیوهای «بشردوستانه» پاسخ دهد. رئیسجمهور آمریکا در توییتی مدعی شد: «روز گذشته چیزهای خوبی در تماس با چین گفته شد. آنها با کاهش ارزش پول خود تعرفهها را میخورند و به سیستم خود پول سرازیر میکنند. مصرفکننده آمریکایی با تاریخ تعیین شده در سپتامبر موافق و یا مخالف است، اما این بهتر از ماه دسامبر به نظر میرسد ... میلیونها شغل در چین از میان میرود و هزاران کمپانی در حال ترک این کشور هستند. البته که پکن به دنبال یک توافق تجاری است. اجازه دهیم آنها ابتدا با هنگکنگ بشردوستانه رفتار کنند!»
از اوایل ماه ژوئن (اواسط خرداد) سال جاری میلادی، صدها هزار نفر از مردم هنگکنگ در اعتراض به لایحه استرداد که به موجب آن مجرمان در هنگکنگ به سرزمین اصلی، چین، تحویل داده میشدند به خیابانها آمدند. به دنبال این اعتراضات آن لایحه به تعلیق درآمد، اما اعتراضات همچنان ادامه دارد و بر شدت آنها افزوده شده است. معترضان در حال حاضر خواستار استقلال و برکناری کری لام، رئیس اجرایی کنونی این شهر، هستند.
چین با محکوم کردن دخالتهای کشورهای خارجی از جمله، انگلیس و آمریکا، اعتراضات هنگکنگ را نشانههایی از تروریسم دانسته است.
انتهای پیام/