حمید مشتاقیان، رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ابرکوه در گفتگو با خبرنگار گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوان از یزد با اشاره به اینکه بادمجان از برندهای محصول کشاورزی ابرکوه است گفت: نخستین مراسم "سور بادنجو ابرقویی" با هدف معرفی این محصول و مشتقات آن در اقامتگاه بومگردی سرو کهن ابرکوه برپا شد.
مشتاقیان با بیان اینکه این محفل با محوریت گردشگری میزبان مدیران آژانسها و تور گردانها بود افزود: در این مراسم غذای درنجوش به عنوان غذای ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور سرو شد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه پایه اصلی غذای درنجوش، بادمجان است اظهار داشت: برای پخت این غذا از موادی همچون بادمجان ابرقویی، سیر، پیاز، نرمه برنج، لپه، ادویهجات، سبزی محلی و گوشت گوسفندی استفاده میشود که هر کدام جداگانه طبخ و کوبیده میشود.
وی افزود: مواد کوبیده شده را به ترتیب در جوش مشخص وارد کرده و مرتب آن را هم میزنند و البته در همین راستا نام قدیمی این غذا از «در همجوش» رفتهرفته به «درنجوش» تغییر کرده است.
در قدیم درنجوش بیشتر برای پذیرایی از میهمانان مجالس عزاداری و جشنهای عروسی مورداستفاده قرار میگرفت.
رونمایی از لوح ثبت غذای درنجوش و تقدیر از کشاورزان نمونه شهرستان ابرکوه از برنامههای این مراسم بود.
انتهای پیام/ص