سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

ضعف ذره‌بین نظارت بر بازار‌ اقلام اساسی / تنوع قیمت اقلام خوراکی از درب کارخانه تا فروشگاه‌ها ! + دوربین مخفی

بسیاری از کارشناسان و تاجران حوزه مواد خوراکی عمده‌ترین دلیل افزایش قیمت‌های بی دلیل و همچنین قیمت‌های خارج از عرف بازار را نبود نظارت کافی بر فروشگاه‌ها و خاروبار فروشی‌ها می‌دانند.

 

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، کیفیت کالا و محصولات در جهان کنونی نمونه ای  از سلامت جامعه به شمار می‌رود. رعایت کیفیت بر خلاف تصور بیشتر مردم، تنها تولید کالا‌های خانگی را شامل نمی‌شود بلکه مواد غذایی، خدمات و هر آنچه را در اطراف محیط زندگی وجود دارد را نیز در بر می گیرد.

متاسفانه این روز‌ها توجه نداشتن به قیمت کالا‌های درج شده روی محصولات بخصوص مواد غذایی راهی شده تا دلالان با سوء استفاده این بی توجهی قیمت‌ها را تا میزان قابل توجهی دست کاری کنند.

 این یک واقعیت غیر قابل انکار است که بسیاری از مشکلات فعلی اقتصادی کشور به عدم وجود نظارت بر قیمت اقلام و کیفیت برند های شناس و بنام در بازارها باز می گردد. وجود اقلام تقلبی تا حد زیادی به نبود نظارت دستگاه های ناظر بستگی دارد.

 

حمید گرمابی نماینده مجلس شورای اسلامی درگفت‌‌وگو با  صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نظارت دستگاه‌ها بر قیمت‌های درج شده روی محصولات، گفت: امروزه باید نظارت‌ها بسیار بیشتر از گذشته باشد. ضمن اینکه اقدامات دستگاه‌هایی نظیر سازمان تعزیرات حکومتی و نهاد‌های نظارتی نظیر اتاق اصناف باید با مراقبت لازم و به مراتب بیشتر از گذشته صورت گیرد.

او ادامه داد: زمانی که دولت قیمتی را تعیین و مشخص کرده است نباید هیچ تولیدکننده و یا فروشنده‌ای بالاتر از قیمت مصوب آن را به فروش برساند، در غیر این صورت باید برای هر صنف فروشنده تعداد بازرس اختصاصی استخدام شود که ممکن نیست. متاسفانه در این بین افراد سودجو نظیر دلالان باعث برهم زدن قیمت‌ها در بازار می‌شوند که باید نهاد‌های نظارتی فعالیت‌های بیشتری داشته باشند.

کالاهای اساسی کپنی می شوند؟

این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به اینکه در کمیسیون‌های مختلف موضوع ثبات قیمت مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفته است، تصریح کرد: در این خصوص باید دستگاه‌های تعزیرات و اتاق بازرگانی وارد عمل شوند چرا که متاسفانه با وجود دلالان که مانند زنجیر وار به یکدیگر متصل هستند و باعث برهم زدن قیمت درج شده روی محصولات می‌شوند به طوری که قیمت کالاهای مصرفی و خوراکی که از درب کارخانه خارج می شوند تا زمانی که به دست مشتری می رسد بسیار متفاوت است.

او اضافه کرد: در مجلس و دولت در خصوص  قیمت و کیفیتکالا‌های اساسی صحبت‌های بسیار زیادی شده است تا جلوی روند افرادان سود جو گرفته شود، اگر این روند کنترل نشود و دستگاه‌های نظارت گر نتوانند این مشکل را حل کنند مجبور به کپنی شدن محصولات می‌شویم.


بیشتر بخوانید: دستور ثبت سفارش بدون وقفه کالاهای اساسی


در چنین شرایطی بازار مستعد افزایش هر چه بیشتر قیمت‌ها خواهد شد و در این میان سودجو‌ها و افرادی که از چنین فضا‌هایی سوءاستفاده می‌کنند بر التهابات بازار می‌افزایند، زیرا منافع حداکثری آن‌ها با التهابات اقتصادی و بی‌ثباتیِ قیمت‌ها تأمین خواهد شد.

از طرفی هم متأسفانه رفتار مردم در مواجهه با گرانی‌ها، غیر منطقی است به طوری که با افزایش قیمت کالا عموم مردم برای خرید آن هجوم می‌آورند و گویی قرار است به یک قحطی فراگیر روبرو شویم که این روش و رویکردی اشتباه است.

با یک بررسی میدانی در سطح بازار به این واقعیت پی خواهیم برد که با توجه به تاکیدات مستمر  دستگاه‌های اجرایی بر ثبات قیمت‌ اقلام اساسی، متاسفانه هیچگونه نظارتی از سوی دستگاه‌های مربوطه نمی‌شود.

صادرات بی رویه علت گرانی برخی از محصولات  می شود

یک شهروند تهرانی درگفت‌‌وگو با  صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با ابراز گلایه از افزایش روزانه موادغذایی می‌گوید: صبح تا بعدازظهر قیمت‌ها فرق می‌کند و هیچ نظارتی وجود ندارد، همیشه افزایش قیمت در کشور وجود داشت، اما نه به این شکل، بالا رفتن قیمت کالا‌ها واقعاً مشکلات جدی را برای ما به‌وجود آورده است.

شهروندی دیگری صادرات و واردات بی‌رویه را علت گرانی در کشور می‌داند و می‌گوید وقتی خودمان  کم داریم چرا باید صادر کنیم که افزایش قیمت داشته باشیم، پیاز را صادر کردیم گران شد، شنیده‌ام که علت افزایش قیمت مرغ صادرات جوجه یک‌روزه است، چرا دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت از این اقدام برای ثبات بازار مرغ جلوگیری نمی‌کند؟

سود کالا در ایران نجومی است

عبدالمجید شیخی کارشناس مسائل اقتصادی در در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: نظارت دولت و دستگاه‌های مربوطه بخصوص مراجع انتظامی و قضایی باید روی محصولات که از درب کارخانه خارج می‌شوند  بیشتر و متمرکز شود.

او ادامه داد: حاشیه سود کالا‌ها در دنیا ۳ تا ۷ درصد است، ولی متاسفانه در کشور ما نجومی است آن هم به دلیل نبود نظارت کافی است، دولت باید در این زمینه قاطع عمل کند.

این کارشناس اقتصادی نبود اشتغال را باعث بی ثباتی در قیمت‌ها خواند و بیان کرد: متاسفانه نبود اشتغال برای افراد جویای کار باعث برهم زدن بازار بخصوص قیمت کالا‌ها می‌شوند به طوری که به علت نبود شغل وارد این کار می‌شوند و باعث برهم زدن بازار قیمت‌ها می‌شوند.

شیخی گفت: به عنوان مثال یک عدد قوطی کنسرو در جلو درب کارخانه ۳هزار تومان است، ولی با خرده فروشی و وجود دلالان این رقم به ۱۵ هزار تومان به فروش می‌رسد، در واقع این قیمت‌های سوری نشان دهنده عدم نظارت دستگاه‌های مربوطه است.

او بیان کرد: اگر وزارت مربوطه قیمت نهایی را در بر روی محصولات درج کند دست واسطه گر قطع شده و قیمت‌ها نجومی رشد نخواهد کرد.

این جملات از مردم در محافلی که صحبت از گرانی است، شنیده می‌شود و تعمیم چند سال فشار اقتصادی و گرانی بیش از حد بازهم از دید آنان چیزی نیست  که بخواهند دست از این کشور بکشند و به سادگی از آن عبور کنند و در واقع باید برای رهایی از این وضعیت فکری جدی شود.

گزارش از رامین بختیاری

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
بنده خدا
۲۱:۳۷ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
دولت باید وزارت بازرگانی را هرچه زودتر دوباره تشکیل دهد اما نه با نام و عملکرد قدیمی ان بلکه با نام وزارت تجارت و سرمایه گذاری با اهدافی متناسب با این نام جدید همانطور که تشکیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری را به درستی انجام داد
ناشناس
۱۵:۰۶ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
از ماست که برماست
رضا
۱۳:۳۸ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
من دیروز از فروشگاه زنجیره ای خرید کردم متاسفانه قیمتی که روی قفسه اجناس زده بود با قیمتی که رسید فروشگاه به من داد خیلی تفاوت داشت. هیچ نظارتی نیست متأسفانه
ناشناس
۱۳:۱۷ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
بعنوان کارشناس عرض می کنم ! تا حالا از خودتون پرسیدین چرا باغداران و صیفی کاران از محصولات خودشون نمیخورند و مصرف نمی کنند !!
علتش استفاده گسترده از مواد سمی درتولید صیفی جات و میوه جات!متاسفانه در کشور بر توزیع و تولید و مصرف میوه ها و صیفی جات هیچ نظارتی بهداشتی صورت نمی گیرد !
و بدتر از آن تولیدات کارخانه های لبنی که کار بجائی رسیده که حتی از شیر هم دیگر ما استفاده نمی کنیم و مصرفش رو قطع کردیم به دلیل ترکیبات !!!
تمامی نوشابه های قوطی جعلی و خطرناک هستند علی الخصوص نوشابه های انرژی زا !! این نوشیدنیها بصورت زیر زمینی تولید و عرضه میشوند !! تنوع اهمیتی ندارد وقتی متاسفانه امنیت غذائی از بین رفته است !
ناشناس
۱۲:۲۰ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
فاتحه
ناشناس
۱۱:۳۰ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
بگین ضعف دولت در مدیرت و کنترل قیمت در بازارها
ناشناس
۱۰:۵۳ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
قشر متوسط جامعه به خط فقر نزدیک شدبرنج گونی ۱۰کیلوگرمی ایرانی شمال که ۱۳۰هزارتومان قیمت داشت حالا به ۲۲۸۰۰۰هزارتومان رسیده وسایر اقلام که جای خودش رادارد وهیچ کنترلی بربازار برنج نیست وبرنجهای خارجی رادرگونی برنج ایرانی می ریزند وبه مردم محترم ایران می اندازند...
ناشناس
۱۰:۰۸ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
مسابقه شرکتهای تولیدی برای درج قیمت بیشتر بر روی کالا .
به عنوان مثال : یک بسته بیسگوییت با وزن 800 گرم را یک شرکت تولیدی به فروشنده به قیمت 8000 تومان میفروشد و قیمت مصرف کننده 18000 تومان است شرکت دیگر بیسگوییت با همان وزن را با همان قیمت به فروشنده میدهد اما قیمت فروش را 19000 تومان درج میکند تا حاشیه سود بیشتر و فروشنده رغبت بیشتری برای فروش کالای آن شرکت داشته باشد و این مسابقه درج قیمت بیشتر بدون نظارت ادامه دارد !؟
ناشناس
۰۹:۰۳ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
اجناس بی کیفیت کم فروشی و گران فروشی از خود کارخونه شروع میشه
ناشناس
۰۸:۳۸ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
کجا نظارت هست که اینجا نیست
ناشناس
۰۷:۵۵ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
دو فرض محتمله:
1) ناتوانی مسئولان ناظر + سودجویی سرمایه داران
2) عمد مسئولان ناظر برای بی اعتماد کردن مردم + سودجویی سرمایه داران
ناشناس
۰۷:۵۱ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
ضعف ذره بین نه ، بلکه نبود ذره بین نظارتی در بازار
حسین
۰۷:۳۶ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
اصلا نظارتی هشت که بخواد ضعیف هم باشه ؟؟؟؟
ناشناس
۰۷:۳۰ ۰۲ شهريور ۱۳۹۸
ضعف که چه عرض کنم اصلا نظارت نيست