ارسلان شکری با بیان اینکه آذربایجان غربی دارای بزرگترین منطقه آزاد تجاری و صنعتی کشور در مرز رسمی و زمینی بازرگان است و تمامی کریدورهای مهم بین المللی من جمله راه ابریشم، تراسکا، آلتید از این استان میگذرد، گفت: پایانه مرزی بازرگان رتبه سوم ترانزیت را در کشور داراست و بعد از استانهای خراسان رضوی، تهران و آذربایجان شرقی رتبه چهارم بیشترین شرکتهای بین المللی کالا و مسافر را با ۳۳ شرکت داراست و بیش از ۹۰۰ شرکت نیز در پایانههای مرزی بازرگان و تمرچین استان به صورت نمایندگی فعالیت دارند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه استان آذربایجان غربی از ظرفیتهای بزرگ لجستیکی و ترانزیتی محسوب میشود، گفت: لازم است مسیرهای تجارت به ویژه تجارت بین الملل و بازاریابی و دست یابی به بازارهای جهانی برای فعالین اقتصادی منطقه بیش از پیش تسهیل گردد.
او گفت: تسریع در مراودات اقتصادی و تشریفات گمرکی با سیو زمان و پول میتواند از شاخصهای مهم ترغیب بازرگانان و فعالان اقتصادی جهت حضور در بازارهای بین المللی و ارائه نمونههای تجاری و محصولاتشان باشد.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان غربی افزود: پیاده سازی رویه گمرکی (آ. ت. آ) و مجوز ورود موقت کالا از کشورهای ثالث با تضمین اتاق بازرگانی از گامهای اساسی که برداشته شده است و این مجوز میتواند با توسعه تجارت بین الملل موجب رونق کسب و کار به ویژه در بحثهای حمل و نقل و لجستیک و ترانزیتی شود.
شکری اظهار کرد: راه اندازی سیستم (آ. ت. آ) و اجرای آن در استان به عنوان تسهیل کننده امر بازاریابی و تبادل اطلاعات اقتصادی به همراه سایر کنوانسیونها و تفاهم نامههای بین المللی میتواند پیش زمینه و زیرساختی برای توسعه لجستیک استان باشد و تسهیلات لازم را از نظر مقررات بین المللی برای ایجاد نمایشگاههای دایمی بخصوص در مناطق آزاد تجاری و ویژه و فراتر از آن دهکدههای لجستیک ترکیبی در استان فراهم نماید.
این مقام مسئول در پایان با ارائه پیشنهاداتی همراهی و همکاری گمرک استان با شرکتهای حمل و نقل و فعالین اقتصادی و وارد کنندگان و صادر کنندگان در جهت اجرای هر چه بهتر سیستم، ایجاد میز حمل و نقل و لجستیک در اتاق بازرگانی و بازنگری در طرح توسعه و آمایش استان با رویکرد و نقش حمل و نقل و به تبع آن لجستیک بعنوان اولویتهای اول و حائز اهمیت استان و تلاش در ایجاد دهکده لجستیک در استان را خواستار شد.
انتهای پیام/م